B&B De Ruige Weide

Bed & Breakfast De Ruige Weide is gevestigd in een negentiende-eeuwse boerderij in het prachtige polderlandschap bij Oudewater. Hier wonen uw gastvro…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

www.trouwenindepolder.nl

www.vergaderenindepolder.nl

Gastvrij overnachten in een 19-eeuwse boerderij

Van harte welkom bij Bed & Breakfast De Ruige Weide, gelegen in het prachtige polderlandschap van Oudewater! Hier wonen wij - uw gasvrouw en gastheer Nicole en Sjacco Schouten - met onze kinderen Manouk, Tijs en Daan. Een idyllische plek waarmee wij u graag laten kennismaken.

Chambre d'hôte op z'n Hollands
De droom om een bed & breakfast te beginnen is gegroeid tijdens onze vakanties in chambre d'hôtes in Frankrijk. Het kleinschalige karakter, de persoonlijke benadering en het gevoel van gastvrijheid zijn ons het meest bijgebleven. Al is het decor een stuk Hollandser, het zijn ook deze principes die de basis vormen van B&B De Ruige Weide. Met de overstap naar deze boerderij (2012) is onze droom werkelijkheid geworden!

Trouwen in de polder
Vanaf april 2015 is B&B De Ruige Weide een officiële trouwlocatie in Oudewater.
Stel je eens voor: Een terrasje onder de fruitbomen, een gitarist met zangeres, een bruidsduif loslaten bij de ceremonie, diner aan lange tafels...
Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven!
 

Activiteiten

Rondom de B&B

Rondom de boerderij zijn verschillende tuinen, vijvers, paden en terrassen aangelegd, waar u als gast ongestoord kunt genieten van het groen. Ook staan er diverse fruitbomen en is er een moestuin. Op het terrein vindt u daarnaast streekeigen struiken, bomen en onze scharrelende kippen.

Steden in het Groene hart

 De boerderij is gelegen in het Hollandse veenweidegebied midden in het Groene Hart. Een bijzondere plek waar de ruimtelijkheid van de polder en de gezellige drukte van de steden elkaar ontmoeten. Er liggen verschillende dorpen en historische steden op wandel- en fietsafstand . Een bezoek aan het prachtige stadhuis van Gouda of de beroemde Heksenwaag in Oudewater is zeer aan te raden.

B&B De Ruige Weide is ook een prima uitvalsbasis voor bezoeken aan grotere steden als Amsterdam, Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam en Utrecht. Door de centrale ligging in het land zijn diverse musea, dierentuinen en pretparken goed te bereiken. De Keukenhof op slechts 35 km afstand is een absolute aanrader in het voorjaar.

Wandelen, fietsen en watersporten

Wilt u wandel- of fietstochten maken? Dat kan, wij hebben alle beschikbare routes in huis en kunnen indien gewenst een fiets voor u regelen. Ook zijn er volop mogelijkheden voor watersport. De Reeuwijkse plassen zijn bij uitstek geschikt om te varen, te zwemmen en te vissen.

Contact

B&B De Ruige Weide

Ruige Weide 9
3421 TH Oudewater
06-20546554

info@bedandbreakfastderuigeweide.nl
http://www.bedandbreakfastderuigeweide.nl/

In de buurt

Zuivelboerderij Rofmeddow

Al 100 jaar wordt ons melkveebedrijf gerund door Familie van den Brink. Sinds 2017 wordt op ons melkveebedrijf verse zuivel …

  • Oudewater
  • (1,0 km)
bij Groen Geluk

Vanaf de camping heeft u een prachtig uitzicht over het weidse polderlandschap. Het kampeerterrein is gesitueerd op het terrein van …

  • Hekendorp
  • (1,4 km)