Biologische kaasboerderij, de Ruyge Weyde

Kaasboerderij de Ruyge Weyde is onze 5e generatie familiebedrijf in Oudewater, waar we al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereiden. Vandaag de dag…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Traditie, vakmanschap en passie...

Biologische kaasboerderij de Ruyge Weyde is onze 5e generatie familiebedrijf in Oudewater, waar we al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereiden van de melk van eigen koeien. Vandaag de dag zijn er nog circa 17.000 melkveebedrijven in Nederland, waarvan er nog maar ca. 100 echte boerenkaas maken van ongepasteuriseerde melk. Daarvan zijn niet veel meer dan 10 melkveebedrijven biologisch, waaronder wij.

Wij zijn de enige Biologische kaasboerderij in  heel Nederland waar Boerenkaas uit ongepasteuriseerde melk, gecombineerd word met een melkrobot en  weidegang voor de koeien.

Wij creëren meerwaarde door van de melk van eigen koeien kaas te maken en zelfstandig te vermarkten. Dit is niet alleen waar we goed in zijn, het is ook onze grootste trots. Doordat we de gehele bedrijfskolom van kalfje tot consument in eigen handen hebben kunnen we de lat erg hoog leggen. Dit is terug te proeven in de kwaliteit van onze Ruyge Weyde Kaas.

Alle koeien op onze boerderij zijn hier geboren, hebben een naam en grazen jaarlijks vanaf april tot november in de weide. Ook over het rantsoen van de koeien wordt goed nagedacht. Soja en andere bewerkte producten (zoals GMO) worden hier niet toegepast. Onze ervaring leert dat hoe minder er ingegrepen wordt, des te lekkerder onze kaas smaakt. Om maar een aantal voorbeelden te noemen: kunstmest, bestrijdingsmiddelen, synthetische vitamines, GMO krachtvoer, calcium chloride, salpeterzuur en natamycine worden bij ons niet toegepast. Tijdens het kaasmaakproces houden we het ook zo eenvoudig mogelijk: homogeniseren, ontromen, thermiseren/pasteuriseren of bactofugeren doen we niet.

Een exclusief en bijzonder product kwalitatief verder verbeteren is waar we voor gaan, al vanaf 1847…

https://ruygeweydekaas.nl/

Winkel

Onze winkel is dagelijks geopend vanaf 9:00 tot 18:00, op zon en feestdagen zijn we gesloten.

Op onze biologische kaasboerderij hebben we een prachtige ruim opgezette winkel waar wij onze biologische producten verkopen. Denk aan: onze kazen, eieren, biologisch vlees van eigen runderen, rauwe melk, yoghurt, boerenboter en veel meer. Iedere maand wordt er een koe (welke op onze biologische boerderij is geboren en groot gebracht) uit de kudde geslacht door Slagerij van Meurs in Reeuwijk. Lekker lokaal georganiseerd en beter voor iedereen, maar vooral voor het dier zelf, en dat is waar het om draait.  Het vlees wordt vers vacuüm verpakt en ingevroren, waardoor we dagelijks zeker 20 verschillende producten uit voorraad kunnen verkopen. 

In onze winkel kunt u pinnen en kunnen we uw kaas vacuüm verpakken zodat u er langer van kunt genieten, en is deze ca. 2 maanden houdbaar.
Zoekt u een leuk cadeau of wilt u een rondleiding boeken? Loop gerust eens bij ons binnen of neem contact met ons op per mail.

Komt u van ver, en wilt u even uitrusten? Ook dat kan, in onze ontvangstruimte kunt u even bijkomen en een biologische koffie of thee drinken, of zoek een fijn plekje bij de picknickbanken in de natuur. Uiteraard beschikken we in de winkel over een klantentoilet.

Onze biologische kaasboerderij is vrij toegankelijk voor al onze klanten. Je kan zelf bij de koeien, kalfjes, kippen paarden, geitjes etc kijken. In de winkel hebben we een mooie plattegrond die u mee kunt nemen over de boerderij zodat u niets mist. De plattegrond met achterop de kleurplaat mag u mee naar huis nemen.

 

https://ruygeweydekaas.nl/winkel-2/

Vergaderen

Altijd al willen vergaderen op een unieke locatie in Nederland waar al jouw gasten over na zullen praten? Als je op onze biologische kaasboerderij komt vergaderen ga je met mooie herinneringen naar huis.

Een excellente service, inspirerende vergaderomgeving, optimale gastvrijheid en totale ontzorging op alle gebieden. Dat ontvang je bij Ruyge Weyde Vergaderen.

Kaasboerderij de Ruyge Weyde is onze 5e generatie familiebedrijf in Oudewater, waar we al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereiden. Wij zijn de enige biologische kaasboerderij in Nederland waar rauwmelkse Boerenkaas gecombineerd wordt met een melkrobot en weidegang voor de koeien.

De sfeer van de moderne en authentieke kaasboerderij proef je terug in onze vergaderruimte, door het uitzicht op de kaasrijping en de weide. De vergaderlocatie is high end ingericht, voorzien van alle denkbare luxe en voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur.

Want wat wij doen? Ons agrarisch biologische kaasboerderij runnen op het hoogste niveau en anderen hiermee inspireren middels de vergaderlocatie, de winkel, kaasproeverijen en onze appartementen. Wij zijn jouw vergaderlocatie, jouw tweede thuis!

https://ruygeweydevergaderen.nl/

Overnachten

En toen bedachten we ons: hoe leuk zou het zijn om unieke luxe overnachtingsmogelijkheden bij ons op de kaasboerderij aan te bieden. Dit sluit perfect aan bij onze filosofie ”groot worden door klein te blijven”. Hoe gaaf is het om op een werkende Biologische Goudse kaasboerderij te overnachten waar je de koeien kunt zien en aaien, je de kaas gemaakt ziet worden en kaas, verse eieren en melk in de boerderijwinkel kunt kopen. En dit alles in het mooiste gebied van Nederland, omringd met water en werkelijk alle toeristische trekpleisters binnen handbereik.

Zo gezegd zo gedaan! “Kan niet bestaat niet”, vanaf 2016 zijn we open gegaan en hebben we al ruim 25 verschillende nationaliteiten mogen ontvangen. Booking.com heeft begin 2018 een lijst samengesteld met 230 overnachtingsmogelijkheden in een straal van 14 kilometer om ons heen, variërend van hotels tot B&B`s. In deze lijst staan wij op nummer 2 met een 9,8 uit meer dan 130 beoordelingen. Ook bij Airbnb hebben we de status ”superhost” met de maximale score. 

Wilt u meer informatie hebben over onze appartementen of bent u op zoek naar een leuke groepsaccomodatie? Bekijk dan gerust onze Ruyge Weyde Logies website: 

 

https://ruygeweydelogies.com/

Activiteiten

Rondleidingen € 10,00 p/p

Rondleidingen

Alleen op afspraak:

>10 personen = €10 p/p
<10 personen = €100 per groep

 

https://ruygeweydekaas.nl/kaasproeverij-en-rondleidingen/

Contact

Biologische kaasboerderij, de Ruyge Weyde

Ruige Weide 43
3421 TH Oudewater
+31648184872

info@ruygeweydekaas.nl
https://www.ruygeweydekaas.nl/

In de buurt

B&B De Ruige Weide

Bed & Breakfast De Ruige Weide is gevestigd in een negentiende-eeuwse boerderij in het prachtige polderlandschap bij Oudewater. Hier wonen …

  • Oudewater
  • (1,4 km)
Kersenboomgaard en Groene Hart Fruit

Kom naar onze boomgaard aan de Hekendorpsebuurt (tegenover nr. 75) tussen Oudewater en Hekendorp, gelegen langs vele mooie fiets- en …

  • Hekendorp
  • (1,4 km)
bij Groen Geluk

Vanaf de camping heeft u een prachtig uitzicht over het weidse polderlandschap. Het kampeerterrein is gesitueerd op het terrein van …

  • Hekendorp
  • (1,7 km)