Oosterom Kersen

Kom langs, en proef het verschil!

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Kersen én aardbeien

Voor passanten met een goede neus zijn ze op een afstand te ruiken; de kersen en aardbeien op onze toonbank. We verkopen alleen kersen en aardbeien met échte smaak in onze Boerderijwinkel. Met onze kersen lopen we al jaren voorop in de ontwikkeling in nieuwe, smaakvollere, grotere rassen.

Kwaliteit is belangrijk en daarom verkopen wij naast het eigen fruit alleen producten uit de regio. We verkopen alleen producten waarvan we de herkomst kennen en weten dat de producten zeer goed zijn.

Meerdere locaties

Boerderijwinkel "de Ooievaar"

Wij hebben al meer dan vijftig jaar kersenboomgaarden in Vleuten en Haarzuilens. In 1991 kwam daar een stuk land aan de Breudijk bij waar wij als een van de eerste in Nederland startte met laagstambomen. Naast het voordeel van makkelijker plukken en geen last van de spreeuwen, is het vooral het soort kersen waarom we dit wilden. De nieuwe rassen laagstambomen geven kersen die tweemaal zo groot zijn als de oudere rassen. Maar ook de oude rassen van hoogstambomen blijven behouden waardoor we nu meer dan dertig soorten kersen telen.

De verkoop van kersen vanuit de boomgaard aan de Breudijk is uitgegroeid tot een uitnodigende Boerderijwinkel met een terras buiten en een bar binnen waar u een vruchtensapje kunt krijgen, maar ook alcholische dranken. Ook kunt u bij ons terecht voor een echt boeren ijsje en koffie met gebak.

Daarnaast hebben wij een assortiment van rund, kip en in de wintermaanden echt wild te koop. En vele andere fruit- en groenteproducten. Wees welkom en kom een kijkje nemen in onze winkel!

(Breudijk 56B Harmelen)

 

Kersenboomgaard "de Themaat"

Onze boomgaard in Haarzuilens is al een hele oude boomgaard, hij bestaat al zeker 70 jaar. Er zijn de laatste jaren veel bomen vervangen, maar de echte oude bomen vanaf het begin staan er ook nog in. De boomgaard is een langgerekte boomgaard die aan de voorkant smal er uit ziet, maar helemaal tot aan de Haarrijnse plas loopt. De boomgaard wordt nog bewerkt zoals het vroeger ging. Er worden geen netten opgehangen tegen de vogels, maar de spreeuwen worden ouderwets verjaagd door 'Heuers'. Die mensen lopen van 'smorgen 6 uur tot 'savonds 8 uur de vogels weg te jagen, voel je vrij om ze mee te helpen. Vooral kinderen vinden dit geweldig!

In 2012 is er een nieuwe verkoopschuur neergezet, en is het stukje terras en verkoop gemoderniseerd. Het is nu nog een mooier plekje geworden om onder de kersenbomen een bakje koffie of sapje komen te drinken onder het genot van kersen uit eigen boomgaard! Kinderen vermaken zich ondertussen op de airtrampoline. Zo proberen wij de ouderwetse boomgaard te behouden, zoals het al jaren is en hopelijk nog jaren gaat in de toekomst. 

(Thematerweg 10k Haarzuilens)

 

Andere verkooppunten

Kersenboomgaard 'de drie zussen'

In Montfoort is sinds 2018 een nieuwe vestiging geopend en nieuwe bomen ingepland. Een moderne verkoopwinkel, we verkopen daar de nieuwste rassen kersen. Mooie, grote, donkere kersen met veel smaak!

Er is ook aan de kinderen gedacht, zodat ouders even rustig kunnen zitten. Net als in onze boomgaard in Haarzuilens is er een airtrampoline geïnstalleerd, onze ervaring is dat kinderen zich daarop uren kunnen vermaken.

(Heeswijk 38, Montfoort)

 

Kersenboomgaard 'de Knapschinkel'

Als laatste hebben wij nog een boomgaard in Amelisweerd, Bunnik. Een boomgaard waar oud en nieuw naast elkaar staan. Nieuwe rassen op kleine boompjes en een nieuwe verkoopschuur, naast ouderwets mooie hoogstambomen op het terras. En dit naast de Kromme Rijn gelegen en het mooie Amelisweerd, waar u heerlijk kunt wandelen. Onze boomgaard is dan ook vanaf de achterkant te bereiken, u loopt door een boog met druiven naar voren. 

(Koningslaan 7D, Bunnik)

 

In de kersentijd staan we ook op verschillende standplaatsen, o.a. Blaricum Bijvanck, Amersfoort Vathorst en op de Braadkamp in Eemnes.

Activiteiten

Contact

Oosterom Kersen

Breudijk 56B
3481 LR Harmelen
030-6062039

info@oosterom-kersen.nl
http://www.oosterom-kersen.nl

In de buurt

Hoeve Wielrevelt

Midden in het landschap van Haarzuilens vindt u Hoeve Wielrevelt. Kom langs voor een lekker kop koffie, vers gebak of …

  • Haarzuilens
  • (2,2 km)
Bakkerij Carl Siegert

Biologisch gebakken brood van 100% Nederlands graan. Dus het lekkerste brood voor ontbijt, lunch en diner. Groot assortiment van broodsoorten.

  • Harmelen
  • (2,3 km)
Geertjes Hoeve

Geertjes Hoeve is een beleefboerderij in Haarzuilens Utrecht. Kom en geniet van het platteland is zijn puurste vorm. Voer de …

  • Utrecht
  • (2,3 km)