Hans den Hollander Prints

Hans den Hollander Prints is een galerie gespecialiseerd in etsen, litho's, houtsnedes en zeefdrukken van bekende kunstenaars van 1850 tot heden.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

De smalste galerie van Nederland

Welkom in de galerie van Hans den Hollander Prints waar het ambacht van de prentkunst centraal staat. Groot overzicht is te zien van originele werken van wereldberoemde kunstenaars zoals Chagall, Miró en Van Dongen. Uitgevoerd in de belangrijkste grafische technieken zoals ets, houtsnede, lithografie en zeefdruk.

Geopend:
vrijdag en zaterdag 13.00 - 17.00 u. En op afspraak 06 14 97 96 47

Met de grootste collectie internationale prentkunst

Alle richtingen in de beeldende kunst van na 1850 zijn vertegenwoordigd. Van figuratief tot abstract. Naast de grafiek is er een uitgebreid en steeds wisselend aanbod van glas en keramiek. 

Het pand waarin de galerie is gevestigd is een Rijksmonument aan een van Gouda’s mooiste grachten. De locatie is bovendien is direct gelegen aan de Landelijke Fietsroute (LF Stedenroute). Een paar stappen verwijderd van het prachtige gotische Stadhuis op de Markt en Museum Gouda. Het volledig ingerichte appartement boven de galerie met prachtig uitzicht op de gracht is binnenkort te huur. Ideaal als rustpunt om de omringende steden zoals, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden te ontdekken. 

Veel werk uit de collectie is te zien op Artsy.net het meest belangrijke kunstplatform in de wereld

De galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 u en op afspraak: 06 14 97 96 47.
of stuur een mail naar: info@hansdenhollander.com

Het Hollandse landschap in prent

Naast werk van internationaal bekende kunstenaars ook litho’s en etsen van Hollandse landschappen, steden en beroepen uit de 2e helft van de 19e eeuw. Zoals deze litho van F.H. Weissenbruch naar een schilderij van de in Boskoop geboren schilder Jan Bedijs Tom (1813-1894).

Activiteiten

De Litho's van Mourlot uit Parijs

Nu te zien litho's gedrukt in het atelier van Fernand Mourlot (1895-1988).
Mourlot drukte het werk van vrijwel alle grote kunstenaars in Parijs en maakte naam als uitvoerder en promotor van de lithografie. Op de lithostenen in Mourlots atelier tekende en schilderde Picasso, Braque, Chagall, Van Dongen en vele andere kunstenaars hun kleurige litho's. 

Daarnaast etsen en litho's  van kunstenaars die werkten op diverse plekken in Europa. Zoals de Franse Zuidkust, Honfleur, Barbizon, Parijs, Spanje en langs de Theems bij Londen.

 

Vanaf 1 januari 2019 tot 16 maart 2019

Rembrandtjaar 2019

Voor veel kunstenaars in de 19e eeuw was Rembrandt een lichtend voorbeeld. Meesters van de school van Barbizon, Félix Bracquemond, Paul Huet en Maxime Lalanne maar ook de Nederlander Jongkind (zie afbeelding de ets: Moulins en Hollande) zagen hem als anti-academische cultfiguur, die zich niets aantrok van academische regels en die de wereld om hem heen heel direct wist te vatten. Ze besloten ook te gaan etsen. Originele etsen uit die periode zijn in de galerie te zien tijdens dit Rembrandtjaar.

Vanaf 1 januari 2019 tot 28 december 2019

Contact

Hans den Hollander Prints

Lage Gouwe 24
2801 LG Gouda
06-14979647

info@hansdenhollander.com
http://www.hansdenhollander.com

In de buurt

Museum Gouda

Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het is gevestigd in het voormalige Catharina Gasthuis, met een indrukwekkende kapel

  • Gouda
  • (0,2 km)
LF Gouda - restaurant

Wat vroeger een Lichtfabriek was is nu eten, drinken en feesten waar het om gaat. Geniet van het industriële erfgoed ...

  • Gouda
  • (0,4 km)
Galerie AnderZ & Nico van Eijk plateel

Een bijzondere galerie op een nieuwe locatie in Gouda!

  • Gouda
  • (0,4 km)