Hans den Hollander Prints

Hans den Hollander Prints is een galerie gespecialiseerd in etsen, litho's, houtsnedes en zeefdrukken van bekende kunstenaars van 1850 tot heden.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

De smalste galerie van Nederland

Welkom in de galerie van Hans den Hollander Prints waar het ambacht van de prentkunst centraal staat. Groot overzicht is te zien van originele werken van wereldberoemde kunstenaars zoals Chagall, Miró en Van Dongen. Uitgevoerd in de belangrijkste grafische technieken zoals ets, houtsnede, lithografie en zeefdruk.

Geopend:
vrijdag en zaterdag 13.00 - 17.00 u. En op afspraak 06 14 97 96 47

Met de grootste collectie internationale prentkunst

Alle richtingen in de beeldende kunst van na 1850 zijn vertegenwoordigd. Van figuratief tot abstract. Naast de grafiek is er een uitgebreid en steeds wisselend aanbod van glas en keramiek. 

Het pand waarin de galerie is gevestigd is een Rijksmonument aan een van Gouda’s mooiste grachten. De locatie is bovendien is direct gelegen aan de Landelijke Fietsroute (LF Stedenroute). Een paar stappen verwijderd van het prachtige gotische Stadhuis op de Markt en Museum Gouda. Het volledig ingerichte appartement boven de galerie met prachtig uitzicht op de gracht is te huur via airbnb. Ideaal als rustpunt om de omringende steden zoals, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden te ontdekken. 

Veel werk uit de collectie is te zien op Artsy.net het meest belangrijke kunstplatform in de wereld

De galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 u en op afspraak: 06 14 97 96 47.
of stuur een mail naar: info@hansdenhollander.com

Activiteiten

Contact

Hans den Hollander Prints

Lage Gouwe 24
2801 LG Gouda
06-14979647

info@hansdenhollander.com
http://www.hansdenhollander.com

In de buurt

Museum Gouda

Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het is gevestigd in het voormalige Catharina Gasthuis, met een indrukwekkende kapel

  • Gouda
  • (0,2 km)
LF Gouda - restaurant

Wat vroeger een Lichtfabriek was is nu eten, drinken en feesten waar het om gaat. Geniet van het industriële erfgoed …

  • Gouda
  • (0,4 km)
IJsselhuis

IJsselhuis is het voormalig schipperswachtlokaal aan de sluis. Nu een heerlijke plek voor koffie, borrel en diner. Op de kleine …

  • Gouda
  • (0,4 km)