Historische Kring Nieuwpoort - Museum Het Stadhuis

De Historische Kring Nieuwpoort doet onderzoek naar de geschiedenis in de regio en deelt deze graag met belangstellenden. Museum Het Stadhuis is tijd…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Museum Het Stadhuis

Het stadhuis van Nieuwpoort is gebouwd boven de inundatiesluis en onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. De inundatiesluis, de vestingwallen en grachten werden aangelegd kort na het Rampjaar, toen de Franse troepen bijna ongehinderd de vesting Holland konden binnenvallen.

Museum Het Stadhuis is tijdelijk gesloten i.v.m. een grote renovatie. In 2022, als  het rampjaar 1672 herdacht wordt, zullen wij weer open zijn.

Kunt u niet zo lang wachten? Mogelijkheden voor een rondleiding door de vestingstad zijn er wel. De Historische Kring Nieuwpoort heeft meerdere gidsen die u met plezier rondleiden door de vestingstad en vertellen over het roemruchte verleden van Nieuwpoort en haar rol tijdens en vlak na het rampjaar 1672.
 

 

Wij doen mee aan de Waterlinie Audiotours

Activiteiten

IZI-travel route door Nieuwpoort

De Historische Kring Nieuwpoort heeft een prachtige route door Nieuwpoort gemaakt met de IZI-travel App. Je kunt de IZI-travel App eenvoudig op je Smartphone downloaden en toegang krijgen tot meerdere routes. Zoek op 'rondje Nieuwpoort' en je krijgt volop informatie over de monumenten en bijzondere plaatsen die in Nieuwpoort te vinden zijn.

Vanaf 1 november 2020 tot 31 december 2022

Rondleidingen € 3,00 p/p

Onze gidsen weten veel te vertellen over Nieuwpoort en nemen u mee door de vestingstad, over de wallen en langs de grachten. Onderweg vertellen zij u over de geschiedenis van dit prachtige vestingstadje en haar bewoners.
Rondleidingen kosten EUR 3,00 p/persoon, met een minimum van EUR 20,00 voor een rondleiding van 1 uur. Hebt u speciale wensen? Informeert u naar de mogelijkheden. Tel. 06-12051036 (Marianne van Drenth)

Kijk voor informatie over de Historische Kring Nieuwpoort en Museum Het Stadhuis op www.historischekringnieuwpoort.nl

Vanaf 1 januari 2020 tot 31 december 2022

Contact

Historische Kring Nieuwpoort - Museum Het Stadhuis

Hoogstraat 53
2965 AK Nieuwpoort
0638897113

info@historischekringnieuwpoort.nl
http://www.historischekringnieuwpoort.nl

In de buurt

Bed & Breakfast De Uitspanning

B&B De Uitspanning in het centrum van Vestingstadje Nieuwpoort a/d Lek. Logeer eens in stijl en ontdek een goed bewaard …

  • Nieuwpoort
  • (0,1 km)
Huize Binnendijks

Schitterend vrijstaand Bed & Breakfast/gastenverblijf. Landelijk logeren met de luxe van een hotel. Unieke locatie voor liefhebbers van natuur en …

  • Schoonhoven
  • (0,7 km)
Veerdienst Schoonhoven BV

Veerdienst Schoonhoven verbindt de Krimpenerwaard met de Molenwaard met moderne, veilige en grote veerponten.

  • Schoonhoven
  • (1,3 km)