Kaas- en Zorgboerderij Doruvael

Doruvael is een melkveebedrijf - kaasmakerij in Montfoort, waar heerlijke ambachtelijke kazen worden gemaakt en tevens worden verkocht in onze boerd…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Kaas- en zorgboerderij - winkel Doruvael

Kaasboerderij Doruvael in Montfoort met 3 sterke poten:

- Melkveebedrijf en de Kaasboerderij, daar zwaait Jirco de scepter als eigenaar van dit mooie perceel.
- Zus Patricia heeft de regie over Doruvael Buitenzorg, dagbesteding op de boerderij
- En zus Bianca bestiert de Boerderijwinkel Doruvael én 't Kaasmeisje in Oudewater.

Een goed voorbeeld van een familiebedrijf, voortgekomen uit een sterk stel, Ad & Ans Vlooswijk die al vanaf de jarig 80 de heerlijkste kazen maken. Ad Vlooswijk heeft ook een speciaal kaasje ontwikkeld: Le Petit Doruveal, de grote trots van de familie. Jirco zet het bedrijf voort sinds een aantal jaren. 

Onze specialiteit

Als enige in Nederland mogen we op onze boerderij een roodbacterie-kaasje maken. De productie vereist een zeer strenge hygiëne. We worden dan ook heel streng gecontroleerd. De ontwikkeling van deze kaas had nog heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het ons gelukt deze heel zachte kaas te maken en te perfectioneren. Le petit Doruvael is een kaas van topkwaliteit, die met het Groene Hart keurmerk is bekroond.

Activiteiten

Rondleidingen

Op afspraak geven wij rondleidingen op de kaasboerderij voor diverse groepen. Hiervoor kunnen wij in overleg het arrangement samenstellen.
Voor groepen tussen 10 en 25 personen

Kaasproeverij

Wij kunnen een kaasproeverij voor u organiseren, deze proeverij bestaat uit diverse streekkazen met ieder zijn eigen verhaal. Eventueel met geselecteerde wijnen.
Voor groepen tussen 6 en 12 personen

Cadeau pakketten

In overleg kunnen wij voor u een cadeau pakket samenstellen met streekproducten naar wens.

Boerderijwinkel Doruvael 't Kaasmeisje

Van onze boerderijwinkel hebben we een gezellig en modern ingerichte Groene Hart Landwinkel gemaakt. Het leukste is wel dat je vanuit de winkel direct in de kaasmakerij kijkt en dus Ad aan het werk kunt zien bij het maken van onze specialiteit Le Petit Doruvael. Bij ons vind u net als in de andere Groene Hart Landwinkels een keur aan Groene Hart producten. Door de eenduidige uitstraling van de Landwinkels en de streekproducten met Groene Hart keurmerk krijgt de klant duidelijkheid over de kwaliteit en herkomst van de producten. Vele klanten komen zelfs van ver om onze producten zonder smaak-, kleur- en geurstoffen te kopen. Ze vinden het gewoon een eerlijker product. Het winkelen maken we zo aantrekkelijk en leerzaam mogelijk. In de wei bij de winkel lopen allerlei boerderijdieren en natuurlijk mag u ook best even naar achteren lopen om een kijkje te nemen op ons bedrijf. Wilt u meer weten dan kunt u ook aan een bedrijfsexcursie deelnemen of organiseren we een verjaardagsfeestje voor uw kinderen. Voor uw relaties verzorgen wij graag een mand met streekprodukten.

U kunt 't Kaasmeisje vinden in de Leeuweringerstraat nr. 28 te Oudewater!

Openingstijden:

Vrijdag en zaterdag: 9.00 - 16.00 uur

Contact

Kaas- en Zorgboerderij Doruvael

Blokland 95
3417 MR Montfoort
06-24970360

info@doruvael-buitenzorg.nl
http://www.doruvael.nl

In de buurt

Camperplaats Nieuw Vogelenzang

Welkom op Camperplaats Nieuw Vogelenzang. Omdat wij op een heel mooi plekje in Nederland wonen willen wij daar ook anderen …

  • Montfoort
  • (0,2 km)
Het Beloken Land

Gelegen in het groene hart van Nederland vindt u de boerderij "Het Beloken Land". Hier vindt u nog rust en …

  • Montfoort
  • (1,2 km)
Molen De Valk

Kom je van het westen Montfoort in dan zie je meteen het karakteristieke beeld van Montfoort, in sterke mate vorm …

  • Montfoort
  • (1,3 km)