Landwinkel de Lindenhorst

Wij zijn Els en Dick van der Horst en hebben een biologische boerderij met een Landwinkel in het karakteristieke Utrechtse Veenweidegebied. Als Landw…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Even Voorstellen

Wij zijn Dick, Els en Lisa van der Horst en hebben in het karakteristieke Utrechtse veenweidegebied een biologische boerderij met een Landwinkel en een Theërij. Ons bedrijf ligt in een natuurreservaat aan de oever van de Kromme Mijdrecht. Dick melkt de koeien en maakt op traditionele wijze Goudse biologische kaas en ambachtelijke zuivel, een familietraditie die al vier generaties lang wordt doorgegeven. Lisa en Els runnen de Landwinkel.

Onze Landwinkel

Sinds 1972 hebben we een boerderijwinkel. De Landwinkelformule biedt voordelen, voor ons maar ook voor u. Wij vinden het prettig om producten uit te wisselen en samen te werken met andere Landwinkels. Als Landwinkel kunnen wij kwaliteitsproducten uit het Groene Hart en andere regio’s aanbieden. Voor overheerlijke biologische kaas, zuivelproducten en rundvlees van eigen bedrijf bent u bij ons aan het goede adres. Stuk voor stuk voldoen ze aan strenge kwaliteitseisen, en dat proef je. Wij vinden het prettig om deze producten te verkopen, want elk product heeft zijn eigen verhaal.

Kwaliteit troef

Met onze 30 melkkoeien en vijftien stuks jongvee op 25 ha land hebben we een relatief klein familiebedrijf. Een grootschalige bedrijfsvoering is in dit natuurgebied met z’n vele beperkingen ook helemaal niet mogelijk. Daarom richten wij ons op kwaliteit: van koe tot zuivel en vlees. Onze koeien zijn gezond en sterk en geven een uitstekende kwaliteit melk. Dat is belangrijk, het is de grondstof van al onze producten.

Moderne bedrijfsvoering

Onze zuivelproducten mogen dan ouderwets lekker smaken, onze bedrijfsvoering is dat geenszins.  Op nieuwe ontwikkelingen inspelen, hebben we altijd gedaan. Eerst met onze winkel en daarna met het boerenterras, als uitrustpunt voor de vele fietsers en wandelaars die ons bedrijf passeren. Een vers gebakken broodje met kaas en een glas overheerlijke karnemelk of een kopje koffie met eigen gebakken appeltaart is een aanrader. Vele bezoekers hebben waardering voor onze uitnodigende Landwinkel met streekeigen kwaliteitsproducten

Boerennatuur

Op andere terreinen spelen we ook in op de wensen vanuit de samenleving. Zo zetten we ons in voor de natuur. We beschermen weidevogels en laten slootkanten verwilderen met mooie en bijzondere bloemen. In 1999 zijn we omgeschakeld naar de biologische landbouw. Een logische keuze voor een bedrijf in deze natuurlijke, karakteristieke omgeving. Door onze producten te kopen draagt u een steentje bij aan de instandhouding van landschap en natuur.

 

Heeft u nog vragen? Wij vertellen u graag over onze Landwinkel, koeien, de ambachtelijke werkwijze en onze omgang met de natuur.

Activiteiten

De Theërij

In de Theërij is van alles mogelijk. Je kunt er een feestje vieren op basis van zelfservice. De ruimte is sfeervol ingericht. Er zijn banken en voldoende tafels en stoelen aanwezig. Er is plaats voor 50 personen. Een glazen schuifpui geeft toegang tot de kruidentuin met overdekte hooimijt. Bij mooi weer kunnen de terrassen en de overdekte hooimijt worden gebruikt. Er is dan plaats voor 70 personen. Eten en drinken mogen door u zelf of een cateraar worden verzorgd. De keuken is uitgerust met een vaatwasser, koel- en vrieskast, gasfornuis, koffiezetapparaat, waterkoker, serviesgoed, glaswerk en bestek. Parkeren kan op eigen terrein. De ruimte is te huren in dagdelen van 5 uur. Kom gerust eens kijken en informeer naar de mogelijkheden.

Wij doen mee!

Wij doen mee met de activiteiten rondom de Oude Hollandse Waterlinie, Beleef de Meije.

Alle informatie hierover vind je hier

Contact

Landwinkel de Lindenhorst

Westzijde 17A
1426 AR De Hoef
0297-567419
06-52277687
delindenhorst@landwinkel.nl
https://landwinkeldelindenhorst.nl/

In de buurt

Blik op de Wei

Verhuur van familiefietsen, tandems, kano's, steppen en fietsen. Overnachten in Hooiberghutten

  • Mijdrecht
  • (0,7 km)
De Strooppot

De Strooppot, pannenkoekenrestaurant. Middenin het Groene Hart van Nederland, tussen polders en riviertjes, vindt u deze geweldige feestlocatie!

  • De Hoef
  • (1,9 km)
Hoeve Kazan

Hoeve Kazan is een kleinschalig vleesvee bedrijf. Een zeer ruim assortiment biologisch vlees direct van de boerderij aan de consument. …

  • Nieuwveen
  • (2,7 km)