Melkgeitenboerderij Westborch

Wij hebben een melkgeitenboerderij in het buitengebied van Linschoten. Onze geiten houden wel van een feestje! Niets zo leuk als een bezoekje aan de …

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Welkom

Melkgeitenboerderij Westborch is een boerderij met een veestapel van ongeveer 600 melkgeiten en bijbehorende lammetjes. We zijn een grondgebonden bedrijf, wat betekent dat we niet alleen gebouwen hebben waar we de geiten huisvesten, maar ook omliggende weilanden bezitten waar we het ruwvoer voor de geiten vandaan halen. Ook komt er zo veel mogelijk van de geproduceerde mest weer terug op het land. Hiermee streven we er naar een circulair bedrijf te zijn. 

De geproduceerde melk wordt niet op de boerderij zelf verwerkt, maar een paar keer per week opgehaald en verwerkt in een melkfabriek. Hier maken ze er geitenkaas, melkpoeder en consumptiemelk van. Wij laten u graag ons bedrijf zien en wij verwelkomen u en jou graag  bij de activiteiten die we organiseren.

Ons bedrijf is makkelijk te bereiken met  de auto vanaf de A12, afslag Woerden. Ook per fiets of wandelend.

Activiteiten

Workshops

Nieuw Workshops van Eianne 

Gezellig met het gezin of vrienden op creatieve/kunstzinnige tour.

De kunst van het kijken.

Aan de hand van een gevonden voorwerp, plant of steen (het liefst iets natuurlijks) gaan we het oog oefenen op wat we zien. Vaak vult ons hoofd van te voren al in hoe iets eruit ziet of voelt, maar klopt dat beeld eigenlijk wel altijd? En zien onze handen hetzelfde of willen ze toch iets anders? De kunst van het kijken, geuit op papier door middel van verschillende tekenmaterialen naar keuze. Laat je verrassen door de werkelijkheid! Onderweg niets gevonden of er niet aan gedacht? Geen zorgen, er liggen altijd wat voorbeelden klaar.

Kleur bekennen

In deze workshop gaan we aan de hand van het seizoen of een mooi beeld uit de omgeving een kleurstemming schilderen. Een zonsondergang kan een bepaald gevoel oproepen, net als een tuin die vol in bloei staat. Een mening is snel gevormd, maar het echt beleven en doorleven kan een mens zoveel meer geven.Middels het schilderen gaan we hier kleur aan bekennen. De nat-in-nat techniek die we hierbij gebruiken zal kort geoefend worden. Na een visualisatie, om nog even goed het landschap of beeld op te roepen, werken we aan het eigen werk. Let op: De schildering zal aan het einde van de workshop nog moeten drogen, de kans bestaat dat deze later opgestuurd of opgehaald dient te worden.

Met de handen in de klei

Minder trek in tekenen of schilderen? Als je meer met de handen in het materiaal wilt zitten, kun je ook komen boetseren. De aardse klei brengt je even terug bij jezelf en terug op de grond, maar vraagt ook kracht en inspanning! Verschillende uitdagingen kunnen aangegaan worden, welke in het begin wellicht niet eens zo uitdagend lijken. Denk hierbij aan het boetseren van vormen (zoals de bol of kubus), of reliëfs in een plat vlak (bijvoorbeeld een wandbord met een vorm of figuur) of het laten ontstaan van een figuur (zoals een dier of een mens).

Duur: alle workshops: 2-2,5 uur. Kosten: € 25 p.p. voor kinderen tot 12 jaar is het €7,50 euro. Prijs is inclusief materiaal, drinken en wat lekkers. Groepsgrootte: max. 5 personen.

Enthousiast geworden en wil je een afspraak maken of heb je nog een vraag? Neem contact op met Elianne via info@deslangendemaan.nl of bel naar 06-53189342.

Vanaf 1 juli 2020

Activiteiten

U kunt bij ons terecht voor:

Kinderfeestjes:

Tijdsduur 3 uur.

Maximaal 10 kinderen €9,50 per kind.

Programma: rondleiding met activiteiten, speurtocht of quiz.

Inclusief drinken en een pannenkoekje bakken.

 

Lunch met de geiten/Tour de boer.

U kunt dit als bezoek met een groep studenten of als bedrijfsuitje boeken.

U krijgt uitleg over het reilen en zeilen van de boerderij.

U luncht op de deel en kijkt ondertussen naar de geiten.

Prijs is afhankelijk van uw wensen.

Huur van vergaderruimte , 08:30-12:30 /13:00-17:00 /19:00-23:00. In overleg andere mogelijkheden. Tijdens de coronamaatregelen max. 8 personen voor vergaderen.

Mediation op neutraal en inspirerend terrein.

Een boerderijspeurtocht.

Photoshoot op de boerderij, bijvoorbeeld met onze zeer aantrekkelijke bokken.

Boerderijeducatie

Zie voor  verdere informatie onze website.

 

Vanaf 1 juli 2020

Contact

Melkgeitenboerderij Westborch

Cattenbroekerdijk 22a
3461 BC Linschoten
06-1857736

info@melkgeitenboerderijwestborch.nl
https://www.melkgeitenboerderijwestborch.nl/

In de buurt

Bed & Breakfast "De Lage Polder"

Uw gastvrouw Mieke van der Horst heet u van harte welkom bij Bed and Breakfast 'de Lage Polder op een …

  • Montfoort
  • (1,3 km)
Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten ligt verscholen in het hart van de Randstad, ten zuiden van Woerden. Het is een samenhangend complex van …

  • Linschoten
  • (2,2 km)
Natuurcamping De Boerderij

Onze camping ligt in ’het Groene Hart‘ en is toch makkelijk bereikbaar via de snelweg. Onze boerderij ligt op 500 …

  • Snelrewaard
  • (3,1 km)