Ontdek de boerennatuur

Dé locatie in het 'Groene Hart' voor al uw bijeenkomsten. Bijzonder, persoonlijk en compleet, van actief tot ontspannend.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Aan de rand van het Groene Hart is onze bijzondere locatie te vinden. Wij vullen uw bezoek volledig naar uw wens in. U kunt bij ons terecht voor onder andere uw familiedag, jubilieum, personeelsuitje, rondrit, vergadering, kinderfeestje, verenigingsuitje en uw complete bruiloft. Wij zijn trouwlocatie van gemeente Stichtse Vecht.

Sinds 1999 ontvangen wij gasten op onze boerderij. Met onze ruime ervaring en persoonlijke benadering verzorgen wij voor u een onvergetelijk bezoek. Wij vinden het een uitdaging om samen met u een programma op maat samen te stellen. 

Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Onze locatie is rolstoelvriendelijk. 

Activiteiten

Familiebijeenkomsten

In de oude koestal is in het "boerderijmuseum" een ontvangstruimte ingericht. Deze ruimte is prima geschikt om bijvoorbeeld een workshop te geven of een gezellig feestje te vieren. Er is plaats voor ongeveer 75 personen.

Enkele mogelijke activiteiten tijdens uw bezoek:

 • Uitleg over het "boerderijmuseum" met tentoongestelde oude tractoren, rijtuigen en boerenhandgereedschap.
 • Een polderwandeling met de boer of boerin.
 • Gezellig met elkaar bezig zijn in het weidse polderland met oud boerenspelen, zoals juklopen, kunstkoe melken, melkbus dragen, hindernisbaan, spiegelkist, zak lopen, hoefijzer gooien etc.
 • Actief bezig zijn met de natuur, bijv. bomen knotten, takken zagen (afhankelijk van het jaargetijde).
 • Wij bieden u de mogelijkheid om het officiële gedeelte met een recreatief en ontspannend gedeelte af te wisselen.
 • Rondleiding langs de dieren op onze veehouderij.
 • Solex rondrit door het Groene Hart.
 • Met uw groep kunt u zelf pannenkoeken gaan bakken op houtvuur.

De activiteiten voor volwassenen zijn eventueel te combineren met een kinderprogramma. Er zijn mogelijkheden om tijdens of na de activiteiten iets te eten. 

Alle programma's worden met u op maat samengesteld met betrekking tot de tijdsduur en inhoud.

Prijs per persoon is afhankelijk van het gewenste programma.
 

Rondritten

Voor speciale gelegenheden, zoals bijv. een trouwerij, jubilea e.d. kunnen wij u een ritje aanbieden in de T-Ford cabrio uit 1917, de A-Ford uit 1930 of samen met uw gasten in de tram (max. 28 personen) met antieke tractor ervoor. Aan u de keus!

De tram is op een familiedag ook leuk om een rondrit te maken. Bijvoorbeeld langs kasteel “De Haar” en door het dorpje Haarzuilens.

Met een groep van min. 10 personen kunt u een gezellige toertocht maken op een authentieke Solex door het mooie Groene Hart.

Rit met antieke auto

Voor speciale gelegenheden, zoals bijv. een trouwerij, jubilea e.d. kunnen wij u een ritje aanbieden in de T-Ford cabrio uit 1917.

Rit met A-Ford

of een rit met de A-Ford uit 1930 voor speciale gelegenheden.

Solex rijden

Met een groep van min. 10 personen kunt u een gezellige toertocht maken op een authentieke Solex door het mooie Groene Hart via een uitgezette route of u kunt zelf ook een tocht uitstippelen.

Een Solex toertocht beslaat een rit van 3 uur door het prachtige Groene Hart in de omgeving van ons mooie dorp Kockengen. Kosten € 37,50 per 3 uur.

U rijdt op een originele authentieke Solex.

Naar uw wensen kunnen we een arrangement samenstellen met eten, drinken en eventueel andere activiteiten. 

 

Kinderfeestjes

Wij verzorgen ook kinderfeestjes. We zijn zoveel mogelijk bezig in en rondom de natuur en de dieren op de boerderij. De prijs bedraagt 105,00 t/m 10 kinderen. Als u ook wilt eten kost dat 2,10 p.p.. We kunnen pannenkoeken bakken op houtvuur of worstjes warmen voor op brood.

Vergaderingen en trainingen

U kunt bij ons vergaderen op een sfeervolle locatie, in alle rust en in een inspirerende omgeving. 

Er is gratis WiFi beschikbaar. Beamerscherm en flip-over aanwezig. 

De polderhut kan gebruikt worden als aparte vergader- of trainingsruimte voor maximaal 15 personen. Door de ronde opstelling, met eventueel een gezellig vuurtje in het midden, is deze ruimte bijzonder geschikt voor teambuilding en persoonlijke gesprekken.

Rijden met oldtimer tractoren

Rijden op oldtimertractoren, via een veilig parcours in het weiland. 

Contact

Ontdek de boerennatuur

Wagendijk 1
3628 EP Kockengen
0346-241369

info@ontdekdeboerennatuur.nl
http://www.ontdekdeboerennatuur.nl/

In de buurt

B&B*** en mini-camping Boerderij Hazenveld

Welkom! Logeren, kamperen, vergaderen, groepsaccommodatie (tot 16p). Gastvrij, ruim, comfortabel. Kleinschalig, maar met grote service. Camping: Comfortplaatsen met polderzicht/B&B: ruime, …

 • Haarzuilens
 • (0,8 km)
B&B de Boerenzwaluw

B&B De Boerenzwaluw beschikt over drie comfortabele 2-persoonskamers met een eigen badkamer met douche en toilet. De B&B is centraal …

 • Harmelen
 • (3,0 km)
Oosterom Kersen

Kom langs, en proef het verschil!

 • Harmelen
 • (3,0 km)