Proeverij de Koffietuin

Museum Proeverij De Koffietuin. Op loopafstand van het fort Wierickerschans, ingang Weiweg. Open van Mei t/m September op zaterdag en zondag van 11.0…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Museum Proeverij de Koffietuin

Midden in het groene hart van Nederland ligt het museum De Koffietuin. In het plaatsje Nieuwerbrug bij Bodegraven is in een oude boerderij met gedeelten uit 1610 van alles op koffiegebied te vinden. In het museum zijn er rondleidingen en ook workshops op afspraak.
Er zijn meer dan 25 soorten koffie te koop, waarvan sommige van exclusieve eigen import. Ook wordt het hele thee- assortiment van Wijs & zonen verkocht, dat zijn meer dan 100 theeën.

Van mei tot en met september kunt u iedere zaterdag en zondag op het landelijk gelegen terrein koffie drinken, met onze "home-made" appeltaart van bijzondere receptuur waarin appels en eieren van eigen erf zijn verwerkt. Naast deze, inmiddels beruchte, appeltaart is er ook peren- chocoladetaart en citroentaart.

Nieuw dit jaar is de uitgebreidere lunchkaart en de versgebakken pannenkoeken! Ook de cappuccino is bijzonder, met melk afkomstig van een naburige biologische boerderij en met de "handtekening" van de barista, de zogenaamde "latte art" (een mooie figuur getekend met melk in de cappuccino)

Velen hebben de weg inmiddels weten te vinden om te genieten van onze unieke koffiecultuur en -omgeving.

Activiteiten

Wij doen mee!

Wij doen mee met de activiteiten rondom de Oude Hollandse Waterlinie, Beleef de Meije.

Alle informatie hierover vind je hier

Bed & Breakfast

Op het terrein van de Koffietuin is een oude 5-roedige hooiberg ingericht als Bed & Breakfast. U heeft de beschikking over een riante ruimte van 72m2 met 2 boxspring bedden, inloopdouche en toilet en uiteraard een ruime zitkamer. U kunt genieten van de landelijke rust en buiten  lezen of van de zon genieten. U bevindt zich midden in het Groene Hart en u kunt volop fietsen of wandelen. In Bodegraven zijn fietsen te huur. De toeristische stadjes Gouda en Oudewater zijn op  fiets afstand en ook Leiden en Amsterdam zijn uitstekend bereikbaar.

Prijs van een overnachting is € 85,- p.k.p.n. voor 2 personen (incl. ontbijt)

U kunt ook overnachten zonder ontbijt. De prijs is dan  65 euro. Hond is toegestaan na overleg.
 

Kijk op de website www.appeltuin.eu voor meer info.Of stuur een mail naar info@koffietuin.nl.

U kunt per email boekingen door geven of bellen met 06-25057791

Workshop koffiebranden € 14,50 p/p

De Koffietuin verzorgt ook workshops koffiebranden. De workshop koffiebranden heeft een recreatief karakter: in een groepje vanaf 6 tot ongeveer 12 personen kunt u met een kleine brander zelf koffiebranden en daarna melangeren; vervolgens wordt de koffie gemalen en kunt u uw eigen gebrande koffie drinken!
De zetmethode kan u zelf bepalen en u krijgt er een heerlijk
koffielikeurtje erbij! Vooraf reserveren!

  • Duur van de workshop: ruim een uur
  • Kosten: € 14,50 p.p
  • Appeltaart: € 2,00 p.p.

 

De winkel

In de museumwinkel kunt u allerlei koffie gerelateerde artikelen zien en kopen. Er zijn serviezen te koop, maar ook onderhoudsmiddelen voor espresso- apparatuur  thuis. Er zijn echter geen espresso-apparaten te koop.

Openingstijden winkel
 
Van mei t/m september:
is de koffietuin elke zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Natuurlijk zijn er ontzettend veel soorten koffie te koop. Er zijn ruim 20 soorten uit allerlei landen. Om een paar voorbeelden te noemen: onze topkoffie van eigen import Toradja uit Sulawesi,Cuba,Timor Organico en gecertificeerde Kopi Luwak.
Het hele assortiment van hofleverancier Wijs & zonen is verkrijgbaar in het museum. Er zijn alleen al tientallen soorten earl-grey of darjeeling te koop!En als topper de Afternoon Blend en Poezepootjesthee! Verder diverse first flushes, verschillende japanse groene theesoorten, Chinese theespecialiteiten en ook biologische theesoorten, zowel groen, wit als zwart. Ook de mystieke schaduwthee en de verfijnde jasmijnparels zijn in het assortiment opgenomen.
Maar er zijn ook andere dingen te koop: leuk zijn de zeepjes uit de Provence, waaronder koffiezeep en groene theezeep!
Zoekt U een origineel kado? Dan hebben we kant en klare pakketjes in alle soorten en prijsklassen. U kunt bij ons pinnen.

Logeert u bij Landal in Reeuwijk? Dan krijgt u een zakje thee kado!

Kruiden en Potten
Nieuw dit seizoen is de verkoop van bijzondere plantjes. Geïnspireerd door het lavendeltuintje bij het bakhuisje!
In de kruidentuin kweken we o.a.de munt voor de muntthee.    

Contact

Proeverij de Koffietuin

Weijpoort 12
2415 BV Nieuwerbrug
06 25057791

info@koffietuin.nl
http://www.koffietuin.nl/

In de buurt

Pannenkoekerie 't Veldhuis

Op een prachtige locatie midden in het Groene Hart bent u van harte welkom in ons pannenkoekenrestaurant met terras op …

  • Bodegraven-Reeuwijk
  • (2,1 km)
Kaasmuseum Bodegraven

Wat is er te zien? · Een schitterende film over de omgeving van Bodegraven als kaascentrum. · Informatie over “Van …

  • Bodegraven
  • (2,9 km)
IJssalon De zoete inval

Voor het lekkerste vers bereide ijs. Schepijs, softijs en frozen yoghurt. Geniet ervan!

  • Bodegraven
  • (2,9 km)