Slot Loevestein

Loevestein is een groots avontuur voor jong en oud. Een stoer kasteel met heel veel verhalen. Onderdeel van de Oude en Nieuwe Hollandse waterlinie.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Dagje Uit op Slot Loevestein

In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit of als stop tijdens je struintocht, wandeltocht of fietstocht.

In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Je krijgt een persoonlijke sleutel om alles mee te ontdekken. 

Munnikenland

Slot Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal, in de Nederlandse Delta. In dit waterrijke gebied kan de natuur haar gang gaan, waardoor er een prachtig rivierenlandschap ontstaat met een grote diversiteit aan (water)planten en dieren. In het Munnikenland zijn grote grazers uitgezet, zoals kuddes Konikpaarden en de unieke rundersoort Rode Geus. 

Je kunt op diverse manieren genieten van de omgeving:

  • Staatsbosbeheer organiseert jaar rond avontuurlijke struintochten rond het slot. Deze data vindt je ook bij onze activiteitenkalender op de website.
  • Je bent van harte welkom in onze vesting. Deze is gratis toegankelijk voor een wandeling of pauze tijdens een fietstocht
  • Combineer een bezoek aan het natuurgebied met een kopje koffie en wat lekker in de Taveerne.
  • Het parkeerterrein beschikt over 4 camperplaatsen waar je gratis kunt overnachten.

Kinderactiviteiten

Jaarrond organiseren we tal van activiteiten zoals workshops en struintochten. Ook zijn er enkele grote evenementen zoals een Veldslag en een Riddertoernooi. Bekijk de activiteitenpagina op onze website voor een overzicht van de komende events. 

Terras

Tijdens je bezoek aan Slot Loevestein ben je van harte welkom in onze Taveerne voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, ons huisgemaakte appelgebak, een lekker broodje, kopje soep of een ambachtelijk ijsje. De Taveerne is ook een ideale rustplaats tijdens je wandel– of fietstocht in het Munnikenland of de Vestingdriehoek. Even bijtanken met een grandioos uitzicht op het kasteel.

De Taveerne is van maart t/m oktober dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur, van november t/m februari is de Taveerne alleen in het weekend geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang tot de vesting is gratis, je kunt hier op je gemak rondkijken en genieten van het uitzicht op het kasteel en het Munnikenland. In de vesting bevindt zich een toiletgebouw met invalidentoiletten en een plek om je baby te verschonen. Het gebruik van de toiletten is gratis.

Activiteiten

Alle activiteiten Slot Loevestein

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten op Slot Loevestein. Hier vind je zeker iets van je gading!

(Fotograaf Mike Bink - Slot Loevestein)

Zomervakantie op Loevestein € 14,00 p/p

Kruip deze zomer in de wereld waaruit Hugo de Groot 400 jaar geleden wist te ontsnappen. Als je over de toegangsbrug het eeuwenoude soldatenstraatje inloopt, stap je meteen terug in de 17e eeuw. Op een zomerse dag ziet dat er prachtig uit en is het goed toeven, maar hoe zal Hugo de Groot dit ervaren hebben toen hij opgesloten werd in 1619? Het is niet gek dat hij wilde ontsnappen. Ga deze zomer met Hugo op zoek naar vrijheid en ontdek tijdens het spannende vakantieverhaal hoe de ontsnapping van Hugo tot stand kwam.

In de zomervakantie (10 juli t/m 5 september) is Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen. Maak een iconische foto in de boekenkist, bezoek de nieuwe tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot, bestorm het klimparcours, ga met Hugo’s speurboekje op ontdekking in de vesting, speel oud-Hollandse spellen of kom luisteren en kijken bij één van de Loevestein Live activiteiten.

Vergeet niet om vooraf online je kaartje en tijdsblok te reserveren.

Vanaf 10 juli 2021 tot 5 september 2021

Contact

Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Zaltbommel
0183-447171

info@slotloevestein.nl
http://www.slotloevestein.nl

In de buurt

Symbiose

Landelijke zelfbedieningswinkel met fruit, groenten, kaas, eieren, vlees, wijn, sappen en honing van vijf boeren uit Noordeloos.

  • Noordeloos
  • (11,1 km)
Maria Johanna Hoeve

Landelijk gelegen horeca- & recreatielocatie in de Alblasserwaard. Groepsaccommodatie, restaurant en golfbaan.

  • Noordeloos
  • (11,1 km)
Forelvisvijvers Zederik

We hebben twee prachtige vijvers waarin u in alle rust individueel of in groepsverband kunt komen vissen. Wij verkopen ook …

  • Meerkerk
  • (12,8 km)