Steppi-E | Elektrische steps en ElliptiGO's

Al vanaf 19 euro huur je een elektrische step, waarmee je verschillende prachtige routes in de omgeving kunt rijden. Onderweg kom je langs veenrivier…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Huur elektrische steps van Steppi-E voor jouw groepsuitje en rij het stilste rondje door het prachtige Groene Hart!

Al vanaf 19 euro huur je een elektrische step, waarmee je in de omgeving van Schoonhoven een leuke route kunt rijden. Onderweg kom je langs veenriviertjes en eeuwenoude boerderijen, door kleine dorpjes met curiosawinkeltjes en historische vestingstadjes. Of maak je eigen route! Het is zelfs mogelijk om met je groep vanaf je eigen locatie te starten en jouw eigen programma samen te stellen.

Elektrische steps zijn stille, milieuvriendelijke en zeer sympathieke lichte voertuigen met een actieradius van ca. 18 kilometer. De steps worden voor de wet gezien als snorfiets: de maximumsnelheid is 20 km/uur, je hebt géén helmplicht en je maakt gebruik van fietspaden en polderweggetjes. Het rijden op een elektrische step is niet moeilijk, je wordt niet moe en er is geen leeftijdsgrens. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig brommer-, motor- of autorijbewijs.

Heb je geen rijbewijs? Geen nood! We hebben ook een aantal ElliptiGO elliptische fietsen, iets sportiever en ook erg leuk voor kinderen vanaf ongeveer 13 jaar. De ElliptiGO elliptische fiets is een loopfiets met een hoge funfactor. Leuk om één van onze mooie routes mee te rijden, in een relaxed tempo, zodat je wél geniet van de omgeving, maar níet te moe wordt!

In een groep goed te combineren met onze elektrische steps. De ElliptiGO is een prima alternatief voor mensen die geen rijbewijs hebben of het gewoon leuk vinden om zich fysiek wat meer in te spannen. Je kunt natuurlijk altijd nog ruilen onderweg!

Omdat de ElliptiGO ook geschikt is voor kinderen, hebben we hiermee ook het hele gezin wat te bieden: paps en mams op de elektrische step, de kinderen op de ElliptiGO. Of iedereen op de ElliptiGO natuurlijk, voor de sportieve papsen en mamsen.

Ontdek de natuur van de Krimpenerwaard bij de Wielewaal, doe een pontjesrondje over de Lek, strijk neer op een terrasje in Nieuwpoort of geniet van het oer-Hollandse landschap bij de Vlist, het mooiste riviertje van Nederland.

Voor kleine en grote groepen, van 2 tot 40 personen.

Reserveren is voor een klein gezelschap niet noodzakelijk, maar de kans bestaat dat je voor niets bij ons langs komt. Groepen vanaf 6 personen dienen altijd te reserveren. Je kunt een Losse Route rijden of kiezen uit één van onze Steppi-E Suggesties die wij hebben samengesteld in samenwerking met onze lokale partners.

Een dagje uit, een leuke buitenactiviteit, een bedrijfsuitje, verjaardagsfeestje of familiedag:

een leuke dag heppie met Steppi-E!

Activiteiten

De Boenderpasroute - slingerend door het landschap

De Vlist verbindt Haastrecht met Schoonhoven en is volgens sommigen het mooiste riviertje van Nederland. Een veenriviertje op de grens van de Krimpenerwaard en de Lopikerwaard. U rijdt over eeuwenoude verbindingswegen en passeert monumentale boerderijen, een molen, gezellige terrasjes en een curiosa- en brocantewinkeltje.

Door de weidse polder naar Vlist, een dorpje aan het gelijknamige riviertje. Een polder is een ontgonnen en ontwaterd (veen)gebied, beschermd door dijken. Het barst van het leven: volop groen en slootjes, bloemen en planten, schapen en koeien, zang- en weidevogels. Terug naar Schoonhoven gaat u over de Bonrepas (Boenderpas!), volgens de legende had Napoleon daar een "heerlijke maaltijd" in 1811. Zeker is dat prinses Wilhelmina van Pruisen hier is gearresteerd, en daarmee een volksopstand in Den Haag is voorkomen.

De Heen & Weerroute - langs ooievaar en vesting

U ziet, ruikt en proeft het water als u over de Lekdijken naar de veerpont rijdt. Geniet van de vergezichten en de bedrijvigheid op de rivier. Aan de andere kant van de dijk de weidse polder en de wieltjes & waaltjes. Een wiel of waal is een plas water die is ontstaan na een dijkdoorbraak. In vroeger tijden rampzalig, nu vaak mooie natuurgebiedjes. U rijdt langs dijkdorpjes, een mengelmoestuin en recreatiestrandjes. Zwembroek mee!

De route gaat langs voormalig ooievaarsdorp Het Liesvelt naar Nieuwpoort, een klein vestingstadje met een groot verhaal. 800 jaar oud, vele malen strijdtoneel, onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. De vestingwerken zijn nog heel goed herkenbaar, maar anno nu is het een lieflijk stadje. Na Nieuwpoort zet de veerpont u weer over de Lek. Neemt u geld mee voor de pontjes?

De Lek & Waardroute - een snippertje Krimpenerwaard

De Lek is een brede rivier met veel bedrijvigheid, scheepvaart en soms spektakel met waterscooters, Veerponten gaan heen en weer, u rijdt langs uiterwaarden en geniet van de vergezichten over het water. Een uiterwaard is een gebiedje tussen water en dijk. Bedoeld om water op te vangen wanneer nodig, maar u heeft onderweg genoeg tijd om er even heerlijk te wandelen.

Een waard is een gebied wat is omsloten door rivieren. De Krimpenerwaard ligt tussen Lek, Vlist en Hollandse IJssel. U rijdt langs eeuwenoude boerderijen in de (karren)sporen van onze voorouders. U schampt de Lopikerwaard en komt onderweg langs Natuurmuseum De Wielewaal en Kadowinkel De Wilgensprong, beiden een bezoek waard. Drie waarden dus!

 

Direct reserveren?

U kunt uw Steppi-E tocht direct reserveren op onze website.

Sporten met een ElliptiGO elliptische fiets

Hardlopen op de fiets, dat is misschien wel de beste omschrijving voor het sporten met een ElliptiGO. De beweging, lichaamshouding, conditie en sportieve prestaties komen bijna helemaal overeen met die van de hardloper. De snelheid en afstand geven het de actieradius van een fiets. Met een enorme meerwaarde: geen schokbelasting op de gewrichten, voorkomen van hardloopblessures, geen zadelpijn, beter zien en gezien worden in het verkeer, hoge funfactor.

ElliptiGO elliptische fietsen zijn er in verschillende modellen: om mee te beginnen is er het instapmodel met de korte pas, voor kinderen en recreatief/beginners gebruik, de ARC. Daarnaast zijn er de modellen met lange paslengte voor de sportieve gebruikers. Vergelijkbaar met een crosstrainer, maar dan lekker buiten in plaats van op de zolder.

Je kunt de ElliptiGO's ARC en 8C bij ons huren voor je wekelijkse trainingsrondje!

ElliptiGO elliptische fietsen zijn voor veel sporters een goede én erg leuke aanvulling op hun hardloop-, fiets- of bijvoorbeeld schaatsactiviteiten. En heb je last van blessures of ander sportleed, dan is een ElliptiGO misschien wel hét alternatief om toch te kunnen trainen. Of je wilt wel bewegen, maar toch liever wat minder fanatiek en graag zonder die zware belasting op je gewrichten. Allemaal goede redenen om de aanschaf van een eigen ElliptiGO te overwegen.

Steppi-E laat je kennismaken met het instapmodel, de ARC, en het sportievere meest verkochte model met de lange paslengte, de 8C. Hierbij geven we je advies en informatie. Wil je een wat langere proefrit maken? Je kunt bij ons een ElliptiGO huren voor een half uur of uur. Mogen wij de aanschaf van jouw nieuwe ElliptiGO verzorgen? Dan ontvang je de huurprijs terug en zorgen wij ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je aanwinst!

Contact

Steppi-E | Elektrische steps en ElliptiGO's

Lopikerstraat 54
2871 BZ Schoonhoven
+31651162143

info@steppi-e.nl
http://www.steppi-e.nl/

In de buurt

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Een speels en eigentijds museum voor het hele gezin. Dat is het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Blikvanger is de 14 …

  • Schoonhoven
  • (0,2 km)
Veerdienst Schoonhoven BV

Veerdienst Schoonhoven verbindt de Krimpenerwaard met de Molenwaard met moderne, veilige en grote veerponten.

  • Schoonhoven
  • (0,4 km)
Hotel Restaurant Belvedere

Belvedère beschikt over diverse sfeervol ingerichte zalen en een groot terras, waar u, met uw gezelschap, kunt genieten van een …

  • Schoonhoven
  • (0,5 km)