1 / 12

Nieuws

In tv-serie 'Je eigen Droomhuis': Het Gemaal in beeld

3 april 2017 14:18

In Ammerstol wordt dit jaar de renovatie van een huis gevolgd voor de nieuwe serie van 'Je eigen Droomhuis' van SBS6. Omdat Ammerstol aan de Lekdijk ligt, wilden de programmamakers graag het naadje van de kous weten over het onder NAP wonen en wat er bij bodemdaling speelt.

Jl. vrijdag kwam de filmploeg bij het Gemaal in Haastrecht aan en maakte daar opnames. Nanko Dijkveld Stol nam hen namens het Gemaal mee in de bijzondere wereld van het veenweidegebied. Ook de buren werkten mee en stelden hun steiger voor de laatste shots beschikbaar. De uitzending staat voor eind dit jaar gepland.

Start toeristisch seizoen

Ook komende donderdag staat het Gemaal in de schijnwerpers, dit keer in figuurlijke zin. Bij de opening van het toeristisch seizoen in de Krimpenerwaard gaat het gezelschap nl. op excursie bij dit poldermuseum. Na afloop krijgt ze vers van de pers het nieuwe Jaarmagazine uitgereikt. Voor alle bezoekers dit jaar ligt er trouwens ook een exemplaar bij het Gemaal klaar.

Afgelopen zaterdag was bij het Gemaal de start van het bezoekersseizoen. Die middag was er een speciale ‘inburgerings’rondleiding voor nieuwe inwoners van de gemeente Krimpenerwaard en omliggende gemeenten. T/m 31 oktober is het Gemaal van dinsdag t/m vrijdag tussen 13 en 16 uur te bezoeken, en op zaterdag van 11 tot 16 uur, www.gemaalhaastrecht.nl.