1 / 12

Nieuws

Persbericht over 15 jaar Struinen en Vorsen en uitreiking fietskaart

14 april 2018 09:11

De fietskaart van de Utrechtse Waarden biedt vijf karakteristieke fietsroutes door het Groene Hart. © Struinen en Vorsen.

Vijf nieuwe fietsroutes langs Lopik, IJsselstein, Oudewater en Montfoort.
Het toeristisch en recreatief platform Struinen en Vorsen brengt ter ere van haar 15-jarig bestaan een fietsroutekaart uit met vijf karakteristieke routes in De Utrechtse Waarden. Op de kaart staan 67 deelnemers: ondernemers die toeristische plekken en activiteiten aanbieden.

Karin Verhoef 13-04-18

Zaterdag 14 april krijgen de burgemeesters van Lopik, IJsselstein, Oudewater en Montfoort en hoogheemraad Bert de Groot van De Stichtse Rijnlanden de eerste kaart uitgereikt bij camping en pannenkoekenhuis Midden Op ’t Landt in Benschop. Op twee tandems laten de burgemeesters Laurens de Graaf (Lopik), Patrick van Domburg (IJsselstein), Pieter Verhoeve (Oudewater) en Petra van Hartskamp (Montfoort) elkaar symbolisch het gebied zien.In het gebied zijn rustpunten, landwinkels, picknickplaatsen, boerderijen met streekproducten, campings en andere gastenverblijven. „De bedoeling is dat bezoekers het landschap echt beleven”, zegt Jan Kromwijk van Boerderij Kromwijk in Cabauw, een van de deelnemers van Struinen en Vorsen. „Zo kunnen ze met QR-codes streekverhalen scannen op specifieke plaatsen.”


Vijf routes
De vijf thematische routes zijn de Bourgondische, de Rivieren-, Kastelen-, Safari- en Geelbuikenroute, in lengte variërend van 30 tot 63 km. Ze voeren door het westelijk weidegebied van de provincie Utrecht, omschreven als ‘een oase van natuurschoon en verstilde historie in combinatie met agrarische bedrijvigheid’.

De fietskaart, zowel op papier als digitaal verkrijgbaar bij de deelnemers, is mede mogelijk gemaakt door De Utrechtse Waarden, een samenwerkingsverband van de genoemde gemeenten, het hoogheemraadschap en de provincie Utrecht. De routes zijn voorzien van gps, uitprintbare routebeschrijvingen en activiteiten die uitnodigen tot even van de fiets afstappen. Er hoeft geen aparte app gedownload te worden.