1 / 12

Nieuws

5 Gloednieuwe Natuur Struin Routes dwars door de Krimpenerwaard

22 januari 2019 10:35

Afgelopen vrijdag was het zover. De presentatie van de vijf gloednieuwe Natuur Struin Routes dwars door de Krimpenerwaard. Jan Vente (wethouder gemeente Krimpenerwaard) nam het eerste exemplaar in ontvangst. Na de uitreiking van de routekaart in Concordia Haastrecht ging het gezelschap met de verrekijker in de aanslag op pad om de Flying Big Five te spotten. Al wandelend over ruige paden wees de initiatiefnemer van deze route Maurice Kruk o.a. op de in het veld aanwezige grote zilverreigers en een buizerd hoog in een boom. Maar ook werd er letterlijk even stilgestaan bij belangrijke landschapselementen zoals knotbomen en geriefbosjes. Na afloop was er erwtensoep en een broodje.

The Flying Big Five
Vanaf nu zijn de routes zowel online als offline beschikbaar voor natuur- en vogelliefhebbers met de Flying Big Five in de hoofdrol; de Blauwborst, de Grote Zilverreiger, de Buizerd, de Kievit en de Zwarte Stern. Onderweg komt u langs leuke afstappunten voor een kopje koffie of boerderijbezoek.

Verkrijgbaarheid routes en routefolder
Klaas en Joke de Wit zorgen ervoor dat de routekaarten met de recreatie-ondernemers in de Krimpenerwaard te vinden zijn. Via route.nl en struinenenvorsen.nl/routes en downloads zijn de routes en routefolder te vinden. De komende tijd komen de routes ook beschikbaar op heerlijkbuiten.nl en zuidhollandslandchap.nl.

Ruim 90 km. wandelplezier!
Het netwerk aan Natuur Struin Routes beslaat ruim 90 km en maakt gebruik van het prachtige wandelknooppuntensysteem. De routes zijn uitgezet met hulp van wandelexperts uit de omgeving van o.a. Te Voet en Struinen en Vorsen. Met ondersteuning van de gemeente Krimpenerwaard, Groen Alliantie Midden Holland, Zuid-Hollands Landschap en de provincie Zuid-Holland zijn de routes ontwikkeld door Bureau Mens & Groen en Streekadvies ’t Laage Land uit de Krimpenerwaard.

Download hier de routefolder