1 / 12

Nieuws

Vier de Lente op de Boerderij

13 maart 2019 09:33

Het is lente! Kom naar buiten en ontdek het oer-Hollandse landleven in het Groene Hart. Luister naar het verhaal van kaasboer of tuinder. Speel met dartelende lammetjes in het stro en kijk naar dansende koeien in de wei. Het kan allemaal tijdens Vier de Lente in het Groene Hart. De gehele lenteperiode zijn er allerlei bijzondere uitjes en unieke evenementen te beleven; dicht bij huis.

Er is tijdens deze editie van Vier de Lente in het Groene Hart van 23 maart tot en met 23 juni keuze uit heel veel uitjes en evenementen zoals polderwandelingen, fietstochten, lentefairs, lammetjesdagen, streekproducten proeverijen, natuurexcursies en open dagen op de boerderij.

Lente op de boerderij
Kom in maart en april bijvoorbeeld kijken bij de pasgeboren lammetjes op Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Zie de lammetjes springen in de wei en druk spelen met elkaar.

Ook tijdens de Lentedag op maandag 22 april bij Landwinkel Jan Nieuwenhuizen in Zevenhoven zijn er veel leuke activiteiten en heel veel jonge dieren om mee te knuffelen. Uniek is de mogelijkheid om pannenkoeken te eten in de stal; tussen de koeien!

Op 2, 3 en 4 mei kunnen kinderen tijdens de Lenteboerderij ravotten bij Boerderij de Boerinn in Kamerik. Ontdek de lammetjes, varkentjes en geitjes! Ouders volgen ondertussen een toffe workshop of eten en drinken iets op het plein.

Startschot Vier de Lente
Het sportieve startschot van Vier de Lente vindt plaats op zaterdag 23 maart tijdens de Joop Zoetemelk Classic in Leiden. De Joop Zoetemelk Classic is de enige echte Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers, een goede manier om het lenteseizoen sportief te beginnen.

Hoogvliet Supermarkten is net als voorgaande jaren de hoofdsponsor van dit evenement. Vier de Lente in het Groene Hart wordt georganiseerd door Praktijk voor Plattelandsontwikkeling in samenwerking met de website Het Groene Hart van Holland.

De komende weken kunnen belangstellenden op de website www.groenehart.nl/lente steeds meer activiteiten en uitjes vinden. Dus kom naar buiten en beleef het Groene Hart.