1 / 12

Nieuws

Gemaal in Haastrecht leert buurt reanimeren

4 juni 2019 07:47

In april jl. en eind vorig jaar volgden een grote groep buurtbewoners van het Gemaal in Haastrecht een gratis cursusavond over reanimatie en het gebruik van een AED-apparaat. Ook vrijwilligers volgden deze cursus. Jl. vrijdag 31 mei ontving een deel van de 33 cursisten een certificaat voor hun succesvolle deelname.

Eind juni wordt aan het Gemaalgebouw een AED-apparaat opgehangen. Mocht het nodig zijn, dan weet een groep buurtbewoners aan de Hoogstraat en vrijwilligers van het Gemaal hoe te handelen. Onder het motto ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’, heeft het bestuur van het poldermuseum ook haar buren benaderd om mee te doen aan deze cursusavonden reanimatie en AED. Ruim twintig maakten gebruik van het aanbod. De belangrijkste lessen van die avonden waren: bel in geval van reanimatie altijd als eerste 112, regel daarna iemand die de AED gaat halen en start dan met reanimeren.

Op de foto @Emmy van Harskamp: de groep die jl. vrijdag het certificaat ontving.

Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht

Hoogstraat 31
2851 BB Haastrecht
06 – 1374 9168

info@gemaalhaastrecht.nl
http://www.gemaalhaastrecht.nl/