1 / 12

Nieuws

Zes gloednieuwe Vlinder Fladder Routes

7 april 2022 17:47

Op 7 april is het zover, dan worden er zes gloednieuwe Vlinder Fladder Routes gepresenteerd bij TaarTenTuin in Aarlanderveen tijdens de deelnemersbijeenkomst van Struinen en Vorsen. Samen presenteren zij zich op de Vlinder Fladder Fietskaart. Ze hebben de handen in elkaar geslagen, omdat ze kinderen meer willen leren over de natuur, de voedselkringloop en het belang van insecten en vlinders voor de oogst.

Langs de routes zijn maar liefst 19 smulpunten. Meer dan acht boerenerven zijn omgetoverd tot een Groen Beleving Struinpunt met kruidentuintjes, eetnatuur, vlinder- bijen- en insectenplekjes. Deze vlijtige diertjes zijn de helpers van de boer en zorgen voor de bevruchting van die heerlijke appel of peer, waar jij in kan bijten. Smullen voor de insecten en voor jou!

Proef de smaak van de natuur in de overheerlijk streekproducten die op deze punten te koop zijn. Zin een gezelligheid? Loop het erf op en koop in de boerderijwinkel en ontmoet de makers van de producten. Liever de vaart erin houden, shop dan al het lekkers uit de automaat.

Maak er een belevenis van voor het hele gezin met onderweg een picknick, een vaartocht, heerlijke koffie, boerenijs ed omlijst door de verhalen van de makers en kenners van het gebied.

Spring op de fiets en volg een van de zes gloednieuwe Vlinder Fladder Routes langs bloemrijke linten vanuit Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop of Kaag en Braassem speciaal ontwikkeld voor gezinnen.

Kom achterom!

www.struinenenvorsen.nl * groenehartexperience.nl

Struinen en Vorsen zet zich samen met meer dan 140 plattelandstoeristische ondernemers in om het Groene Hart op een duurzame manier te laten beleven.