1 / 12

Nieuws

Wandelgeluk langs de Hollandse IJssel

28 april 2022 15:11

Met knapzak en wandelschoenen werd op 28 april 2022 het Hollandse IJsselpad symbolisch geopend door de burgemeesters van het Platform De Utrechtse Waarden (gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein), de hoogheemraad van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en de directeur van het Routebureau Utrecht. Een uniek pad van 37 km lang van Het Klaphek in IJsselstein tot aan Gouda. De route is gemarkeerd, grotendeels onverhard en loopt dwars door de natuur en langs bruisende oer-Hollandse stadjes zoals IJsselstein, Montfoort en Oudewater. Aan deze nieuwe icoonroute zijn maar liefst 21 korte routes verbonden om het verhaal van de Hollandse IJssel te vertellen. Het pad is een belevenis voor jong en oud. Of je nu als een detective op zoek wilt gaan naar historische sporen, liever wil struinen door het groen of met zijn allen op poldersafari wil gaan. Het kan allemaal!

Er kan gekozen worden uit de thema’s Speuren naar Watersporen, Oer-Hollandse Fatamorgana of Bubbelende Poldersafari voorzien van routetips. Ga op pad, maak kennis met de streekgewoontes, luister naar de verhalen en maak er een unieke wandelbelevenis van!

Meer informatie over de route vind je op: 

https://www.routesinutrecht.nl/hollandse-ijsselpad