1 / 12

Nieuws

Niets zo mooi als water

2 juni 2022 19:01

Water is overal in en om ons heen in de vorm van rivieren, plassen en sloten. We zijn er zo vertrouwd mee, dat we bijna vergeten zijn hoe bijzonder het is.

Beleef Water & Linie rondom Gouda en de Hollandsche IJssel in juni en juli 2022. Het jaar waarin we 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie en 750 jaar Gouda Waterstad vieren met de Hollandse IJssel als verbinder.

Ga erop uit varend, fietsend en wandelend en proef onderweg de producten rechtstreek afkomstig van ons waterrijke linielandschap. Alle activiteiten zijn gebundeld in een handzame folder, waarvan vrijdag 3 juni de eerste exemplaren uitgereikt zijn aan gedeputeerde van Zuid-Holland Jeannette Baljeu en wethouder van Gouda Thierry van Vugt. Allebei een kloppend hart voor waterrecreatie, dat zichtbaar werd toen ze het event openende met de première van het filmpje ‘Niets zo mooi als Water’, waar het waterplezier vanaf spatte. Gevolgd door het filmpje ‘De stem van de Waterlinie’. Een onvergetelijke vaartocht over de Hollandsche IJssel met een rijkdom aan verhalen maakte de viering Water & Linie compleet. Vier met ons mee en maak er een mooie zomer van!

Klik hier voor meer informatie en download de folder.

Niets zo mooi als Water is een initiatief van stichting Struinen en Vorsen mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland (waterrecreatie en erfgoedlijn Zuid-Holland) in samenwerking met Historische Vereniging Die Goude, werkgroep Oude Hollandse Waterlinie, St. Oude Hollandse Waterlinie, Reederij de IJssel, Kanovereniging Goudse Peddel, Landelijke Vereniging tot Behoud van Historische Bedrijfsvaartuigen (LVBHB), TheaterBakkerheij, Platform De Utrechtse Waarden, Routebureau Utrecht met dank aan gemeente Gouda.