Zaterdag 30 september 2017 GOUDAsfalt van 11.00 – 17.00 uur
“lekker, puur en eerlijk, voedsel uit de eigen streek”

De kring van circa 30 kramen met producten uit de streek
Producenten en bereiders die een palet aan producten uit de streek, uitnodigend uitgestald naar thema, aanbieden. Zowel voedsel als planten, zeep, wol en meer. Met liefde, passie, vakmanschap en aandacht, wordt het voedsel en de planten, bloemen gekweekt, geteeld en/of bereid. De bedrijfsfilosofie van de bereider en vakman is gericht op smaak, duurzaamheid, een eerlijke vergoeding en productie met respect voor mens en aarde. Ieder heeft een eigen verhaal over het maken, telen, kweken, bereiden, de rassen/soorten, herkomst, proces, oogst, distributie: hoe komt het voedsel bij de consument = van bodem tot bord.

De zintuigen worden geprikkeld in beeld, geur, smaak en tast. Er kan worden geproefd, uitgeprobeerd en gekocht. In de kraam wordt ook getoond en/of gedemonstreerd, dan wel het bezoek mag zelf iets doen of uit proberen. Een echte ontmoetingsplaats tussen bezoek (jong en oud) en producent: ervaren en zelf doen.

NB. Onderlinge verbinding en samenwerking tussen producenten is belangrijk. Dit kan o.a. ook worden bewerkstelligd door elkaars producten te gebruiken.

Invulling naar thema:

 • Zuivelwaardig: boter, kaas, eieren en zuivel.
 • Aan tafel: groente, aardappelen, peulvruchten, vlees, vis en gans.
 • Blozend fruit: appels, peren en blauwe bes.
 • Smaakmakers al dan niet van verre: olijfolie, mosterd, azijn, hot chilli.
 • Brood nodig.
 • Zoete zonde met koffie en thee: patisserie, chocolade en boerderij ijs.
 • De Bijzaak: honing en de imker met bijen.
 • Bier, wijn en gedistilleerd.
 • Bloei en groei.
 • Schaap en wol.
 • Ambacht en Duurzaamheid.
 • Streekinformatie en meer.
 • Ontmoetingscafé

Kom lekker genieten van heerlijke bereide producten die op de markt gepresenteerd worden met in de middag een aanschuiflunch.

Meet & Greet tent
Zelf doen, proeven en ervaren? In de tent worden diverse mini workshops en van bodem tot bord activiteiten aangeboden voor jong en oud, voorbeeld zelf pesto maken van brandnetels of graan malen en broodjes bakken.

Foodexpedities
Beleef het verhaal achter de producten van bodem tot bord. Stap op de fiets en ga kijken hoe de kaas gemaakt wordt, de bessen gekweekt en de appels geoogst. Fiets vanaf Goudasfalt door de Krimpenerwaard of door het Gouwe Wierickegebied en overheerlijke streekproducten te proeven, laat je verrassen door de smaak van rauwe melk uit de melktap of door een goed glas Fairetrade wijn met boerenkaas. Fiets vanaf Goudasfalt door de Krimpenerwaard of door het Gouwe Wierickegebied om  overheerlijke streekproducten te proeven.
Fietsroute 24 km: Foodexpeditie Gouwe Wiericke 
Fietsroute 22 km: Foodexpeditie Krimpenerwaard

 

Klik hier om de folder van de Foodexpeditie in te zien!

Historische context stad en land verbinding GOUDasfalt
Op een originele manier wordt er invulling gegeven aan de betekenis van de locatie GOUDAsfalt als scharnierpunt tussen stad en platteland gelegen op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandsche IJssel en het Goudse IJsselfront. Het buitendijkse terrein biedt een prachtig uitzicht op de Veerstal en molen ’t Slot aan de ene kant, en op het wijdse groen van de Krimpenerwaard aan de andere kant. Al het moois van Gouda komt hier samen: de historische binnenstad, karakteristiek industrieel erfgoed, de rivier met eb en vloed en het Hollandsche veenweidelandschap. De ruimte, de ligging en de industriële blikvangers zoals de Lange Arm geven het terrein potentie. Het Koud asfaltterrein heeft alles in zich om een levendige stadsoever te worden. Een innovatieve broedplaats waar gewerkt wordt vanuit idealen van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nu al smullen, klik dan hier!

Meer weten neem contact op met Joke Eek van Slow Food Groene Hart, 0650631942, groenehart@slowfood.nl

Mede mogelijk gemaakt door:
De Oogstmarkt van Bodem tot Bord maakt onderdeel uit van het project Verkorte keten, van Bodem tot Bord. De Oogstmarkt is een initiatief van Slow Food Groene Hart ism stichting Struinen en Vorsen en stichting Goudasfalt en mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en Rabofonds Gouwestreek.