Zondvloed

Als boerenzoon Sijmen ontdekt dat de totstandkoming van de waterlinie dichterbij is dan ooit, wordt hij door de Frans-Nederlandse oorlog in één dag tot zijn eigen man gemaakt in een poging zijn familie te redden.

Zondvloed is een korte film(10 minuten) die het verhaal vertelt van jonge boerenzoon Sijmen in een historisch kantelpunt binnen onze geschiedenis. De totstandkoming van de Oude Hollandse Waterlinie in het Rampjaar 1672 en de verdediging die hiermee het gewest Holland geboden werd heeft de koers van de geschiedenis ingrijpend veranderd en ervoor gezorgd dat Nederland zijn eigen land kon blijven.

Met deze film willen wij als makers een kijkje in deze historie geven en een duidelijker beeld schetsen van de emotionele impact van deze gebeurtenissen op de boeren in dit gebied.

Op deze pagina leggen wij u uit wat wij allemaal van plan zijn met deze film en waarom deze film gemaakt wordt. We hebben een hoop prachtige plannen liggen en hebben twee leuke draaidagen gepland, maar...

We komen helaas nog geld te kort om een extra draaidag toe te voegen om de film ECHT heel representatief te laten zijn voor de gebeurtenissen rond de Oude Hollandse Waterlinie in het Rampjaar 1672 en de effecten die dit op het gebied en op heel Nederland heeft gehad. Ook voor de post-productie van deze extra draaidag komen wij helaas nog geld te kort.

https://www.voordekunst.nl/images/project-story/media/uB/wj/uBwjUaR3CNSCi48g.jpegDaarom zijn we een crowdfundingsactie gestart te vinden via voordekunst.nl/projecten/9663-zondvloed-1, zodat u een donatie kunt doen om deze extra draaidag te realiseren over dit stuk bijzondere Nederlandse geschiedenis en erfgoed.

Team Zondvloed
Scenario & Regie - Nils VerkooijenZondvloed is een initiatief van de Stichting Struinen en Vorsen en is onderdeel van de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie van de provincie Zuid-Holland mede ondersteund door gemeenten Molenlanden, Krimpenerwaard, Gorinchem, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Tevens wordt de film ondersteund door het Prins Bernhard fonds in Utrecht en Zuid-Holland, stichting Bisdom van Vliet en de provincie Utrecht.