Wandelarrangement 1672

Ze zijn er nog, de stille getuigen van de Oude Hollandse Waterlinie. Een aantal komt samen in het arrangement ‘1672’. Meer weten over water als vriend en vijand?

Lees meer

Twin City Route Arrangement

Dit arrangement kan gestart worden in Schoonhoven met een wandeling of met de workshop ‘Maak je eigen soldatennaamplaatje’ in het Zilvermuseum.

Lees meer

Bereid je eigen Liniemaaltijd

Een gids van Wandelen en Fietsen vertelt je over de rol van het water in de linie. Verzamel  eetbare planten, die je daarna bereidt tot een Liniemaaltijd.

Lees meer

Een duik in de Oude Hollandse Waterlinie

Altijd al meer willen weten over de Waterlinie? Boek dan dit meerdaagse arrangement. Overnachten in een hooiberghut midden in het Waterliniegebied.

Lees meer

Maak een soldatennaamplaatje

Zilvermuseum Schoonhoven is gevestigd in een voormalige kazerne van de Oude Hollandse Waterlinie. De soldaten kregen een legitimatieplaatje om hun nek.

Lees meer

Soldaten stappen & happen

Lopend, fietsend of varend door het waterliniegebied kun je jezelf trakteren op een picknickmand of een Waterlinielunch. Zelf afhalen of laten bezorgen.s.

Lees meer

In de voetsporen van boodschapper Henrick van Wegen

Ga op avontuur met Henrick. Volg hetzelfde traject als deze boodschapper deed in 1672 en kom langs liniepunten, luisterverhalen en attractiepunten.

Lees meer

Het Hollandse Glorie uitje op de fiets of op de step!

Tussen Schoonhoven en Haastrecht zijn nog overblijfselen van de linie te vinden. Bij het riviertje de Vlist, ligt nog een  restant van de Koeneschans.

Lees meer

Blue Glory
 

Ontdek de Waterlinie per kano, sloep of salonboot. Water, water en nog eens water zo moet dit gebied ten Oosten van de Meije er uit hebben gezien rondom het rampjaar 1672.

Lees meer

Water(linie)bed

Wakker worden met weidse uitzichten, koeien en water in een hooiberg, appartement, groepsaccommodatie B&B of tent. Het kan allemaal. 

Lees meer

Stappen & Trappen & Happen

Uniek loopfiets concept, wandelen en fietsen in een. Je komt langs kaasboerderijen, bierbrouwerijen, restaurantjes, boerderijen met skyboxen en de viermolengang.

Lees meer

Waterlinie Smullers

Na een avontuurlijke tocht door het Waterliniegebied krijg je flinke trek. Pannenkoeken eten of heerlijke bruine broden happen met verse soepen en boerenkazen.

Lees meer