Zondvloed
Zondvloed is een korte historische speelfilm (8 minuten) die het verhaal vertelt van jonge boerenzoon Sijmen in een historisch kantelpunt binnen onze geschiedenis, Rampjaar 1672
Film
Als boerenzoon Sijmen ontdekt dat de totstandkoming van de waterlinie dichterbij is dan ooit, wordt hij door de Frans-Nederlandse oorlog in één dag tot zijn eigen man gemaakt in een poging zijn familie te redden.
                                                                                                                                                                                             
Trailer
Met deze film willen wij een kijkje in deze historie geven en een duidelijker beeld schetsen van de emotionele impact van deze gebeurtenissen op de boeren in dit gebied, aldus filmmaker Nils Verkooijen van Vector Amsterdam.

Scenario & Regie Zondvloed - Nils Verkooijen

Zondvloed is op 18 maart 2022 in première gegaan tijdens de opening van het jubeljaar 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie en is te zien in het ‘nieuwe oude’ stadhuis in Nieuwpoort.

Klik hier voor het persoverzicht

Zondvloed is een initiatief van de Stichting Struinen en is onderdeel van de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie van de provincie Zuid-Holland mede ondersteund door de provincie Utrecht, gemeenten Molenlanden, Krimpenerwaard, Gorinchem, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Prins Bernhard fonds en stichting Bisdom van Vliet.