Persbericht 2 augustus

Cultuurmaand Lange Linschoten
In de maand september wordt voor de allereerste keer de Cultuurmaand Lange Linschoten georganiseerd. Gedurende de hele maand worden er in het gebied tussen Oudewater en Linschoten activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Kunst & Cultuur & Buitenbeleving. Een uniek evenement voor jong en oud met de Verlichte Boerderijenroute, Balenkunst in wei, kunst in huis en tuin, muzikale optredens, creatieve workshops, toneel op de deel en nog veel meer.

Enkele activiteiten uitgelicht
Tijdens de Verlichte Boerderijenroute Lange Linschoten zullen zo’n 75 boerderijen en andere aantrekkelijke objecten op de donderdag- en vrijdagavonden verlicht worden. Verschillende boerenbedrijven zetten hun deuren open, waarbij de activiteiten variëren van een muzikaal optreden tot een schemerwandeling. Speciaal voor de schoolkinderen is er de Balentuin. Zij toveren hooibalen om in een fantasie-boerderijdier of kunstobject. Op diverse boerderijen en locaties zal geëxposeerd worden en in het laatste weekend van september vindt de Linschotense Kunstroute plaats. Ook kan het grootste historische landgoed binnen de Randstad ‘Landgoed Linschoten’ bezocht worden en een aantal monumentale panden in Oudewater en Linschoten tijdens de Open Monumentendagen. Om van de Cultuurmaand een echte buitenbeleving te maken kan er langs de Lange Linschoten gefietst, gewandeld en gevaren worden of de huifkar gepakt worden. Voor wandelaars is de thematische route ‘de 8 van Linschoten’ uitgezet. Graag de auto laten staan, de wegen aan beide kanten van de rivier zijn smal en niet geschikt voor een grote stroom auto’s.

Programmaboekje
Speciaal voor de Cultuurmaand is er een aantrekkelijk programmaboekje gemaakt dat huis aan huis verspreid zal worden in Oudewater, Linschoten, Snelrewaard, Montfoort en Woerden. De activiteiten zijn tevens te vinden op www.cultuurmaand.nl.

Samenwerking
De Cultuurmaand Lange Linschoten is een initiatief van de stichting Struinen en Vorsen en tot stand gekomen in samenwerking met de Boerderijenstichting Utrecht en tal van andere locale organisaties in Montfoort, Linschoten en Oudewater. Met dank aan Leader+, provincie Utrecht, Rabo Stads- en Dorpsfonds Montfoort-Oudewater-Linschoten, Prins Bernardcultuurfonds, KF Heinfonds en de gemeenten Oudewater en Montfoort.