Persbericht

Het politieke debat over de toekomst van de Lange Linschoten staat voor de deur.

Tijdens de Cultuurmaand Lange Linschoten kan er volop genoten worden van de omgeving rondom het lieflijke riviertje de Lange Linschoten met haar vele authentieke boerderijen, die tijdens de verlichte boerderijenroute op de donderdag- en vrijdagavonden uitgelicht worden. Maar hoe ziet dit gebied er over 20 jaar uit. Hierover wordt op maandagavond 20 september gedebatteerd met een gevarieerd gezelschap van ondernemers, agrariërs, bestuurders, bewoners, water- en natuurmensen.

Wat kunt u verwachten? Onder leiding van Ton Hendrickx zal er een levendige discussie gevoerd worden aan de hand van stellingen. Voor- en tegenstanders van de stelling wisselen argumenten uit. Het debat zal geopend worden door Gedeputeerde van de Provincie Utrecht, de heer B. Krol

Het politieke debat zal plaatsvinden op:
20 september van 19.30 – 22.00 in de hooiberg van Boerderij Fam. C. van der Eijk, Noord-Linschoterzandweg 23, 3425 EK Snelrewaard en is voor genodigden.

Programma

19.30 uur Ontvangst met koffie en lekkernij

20.00 uur Opening door Gedeputeerde van de Provincie Utrecht, dhr. B. Krol

20.10 uur 1e discussieblok aan de hand van stellingen

20.40 uur Korte pauze

21.00 uur 2e discussieblok aan de hand van stellingen

21.30 uur Hapje en drankje

22.00 uur Einde programma

Het idee voor het organiseren van een politiek debat is ontstaan, tijdens keukentafelgesprekken met bewoners uit Snelrewaard. Het politieke debat maakt deel uit van de Cultuurmaand Lange Linschoten. In de gehele maand september gaan Kunst & Cultuur & Buitenbeleving hand in hand. De verlichte boerderijenroute Lange Linschoten, die georganiseerd wordt door de Boerderijenstichting Utrecht, vormt daarbij de verbindende schakel. Het gehele programma van de Cultuurmaand is te vinden op www.cultuurmaand.nl en www.verlichteboerderijen.nl.