Fiets de Klavertje Vier Routes

Klavertje vier fietskaartKom genieten van het plattelandsleven rondom Woerden. Er zijn vier fietsroutes uitgezet van circa 45 kilometer met Woerden als middelpunt. Tezamen vormen de routes een klavertje vier. Deze routes zijn opgenomen op de Klavertje Vier fietskaart. Onderweg is er van alles te doen en te beleven, uiteenlopend van een bezoek aan een streekmarkt, kaasboerderij of streekmuseum tot poldersporten, vaararrangementen, creatieve workshops en landelijke overnachtingen. Meer dan 80 plattelandstoeristische activiteiten en verkooppunten van streekproducten staan op de kaart vermeld. De routes kunnen gefietst worden met behulp van de kaart met fietsknooppunten. Natuurlijk kunt u ook uw eigen route samenstellen.

Nieuwsgierig naar wat er langs de routes te beleven is, kijk dan naar het filmpje gemaakt door Jan Kooijman!

klavertje vier fietsroutesDeelnemende bedrijven zijn te herkennen aan dit bordje.

Ontstaan van de routes

De Klavertje Vierroutes zijn zo’n 10 jaar geleden bedacht door een klein groepje vooruitstrevende agrarische ondernemers op initiatief van LTO. Langs de routes stelden ondernemers hun bedrijven open. Om te laten zien dat er in de tussentijd veel gebeurd is op het platteland zijn de routes vernieuwd. Dit is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking binnen het project Woerden Buitenste Binnen tussen Struinen en Vorsen, In de benen door de Venen, Ontdek & Beleef Nieuwkoopse Plassen e.o., de gemeente Woerden en Agrarische Centrum Woerden.

Hier kunt u de fietskaart downloaden of bestellen

De kaart is gratis verkrijgbaar bij de deelnemers aan de routes, herkenbaar aan het Klavertje Vier bord op het erf, elke zaterdag op de Streekmarkt in Woerden en bij de VVV's in het Groene Hart.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Klavertje vier fietsroutes