1 / 12

Uittips

Stap op de fiets voor de Smulroute!

30 maart 2018

Stap op de fiets om te genieten van de Smulroute langs kaasboerderijen en boomgaarden rondom Oudewater en Montfoort. Proef en smikkel onderweg van de heerlijke Groene Hart streekproducten en geniet van het oer-Hollandse landleven!

De fietsroute van 36 km voert u vanaf startpunt TOP Marnemoende via Blokland en de Waardsedijk naar Oudewater, een bruisend vestingstadje met winkels en terrassen. Fietsend langs het riviertje Lange Linschoten komt u door buurtschap Snelrewaard met veel authentieke boerderijen. Even verderop komt u langs Landgoed Linschoten en bourgondisch Montfoort. Over de Mastwijkerdijk gaat u langs de Hollandse IJssel terug naar TOP Marnemoende.

Boerenkaas en fruit
De boerderij waar het beroemde zachte kaasje Doruvael wordt gemaakt, ligt aan de route. Hoe leuk is het om een kijkje te nemen op deze kaasboerderij. Extra energie nodig tijdens het fietsen, stap af bij de fruittelers langs de route: Fruitbedrijf van Lint, Vlooswijk Fruit of Groene Hart Fruit op het erf van Boer Hans. Of stop bij Molen de Valk in Montfoort, daar zijn allerlei ambachtelijke bakproducten te vinden. Ga voor een Geelbuikje naar Brood- en banketbakkerij Stijnman in Oudewater en proef de Doruvael en andere lekkernijen bij ’t Kaasmeisje.

Tijdens het evenement GROENE HART, VIER DE LENTE, vindt u alle info over de Smulroute met flyer, routebeschrijving en gpx bestand op https://www.groenehart.nl/verken-het-groene-hart/lente

Struinen en Vorsen heeft samen met zijn deelnemers de Smulroute voor het evenement Vier de Lente aangeleverd. Samen met de Stichting Groene Hart en de supermarkten van Hoogvliet wordt met deze route het voorjaar 2018 ingeluid.

Uitgebreide informatie over de ondernemers én overnachtingsadressen aan de route vindt u hier