1 / 12

Uittips

Glamourexpositie in Zilvermuseum Schoonhoven

5 november 2019

Als u echt een unieke expositie wilt meemaken, bezoek dan Dynasty Glinster & Glamour. Nu te zien in het Zilvermuseum! De titel van de tentoonstelling verwijst met een knipoog naar twee steenrijke families uit de populaire Amerikaanse soapserie Dynasty in de jaren tachtig.

Dynasty Glinster & Glamour blijft echter dichter bij huis. Deze expositie vertelt het verhaal van de zilverfabrieken van de bekende families Van Kempen en Begeer; de opkomst, ontwikkelingen maar ook de strubbelingen van elke generatie. Het is een kroniek vol verhalen van de mensen voor en achter de schermen van méér dan het bedrijf Koninklijke Van Kempen en Begeer. Want wie waren deze majestueuze invloedrijke families? Welke relaties hadden zij onderling, tot elkaar en met de mensen in de fabrieken? Boeiende verhalen worden samen met het zilver op een interactieve manier samengebracht in het Nederlands Zilvermuseum.

Familiestamboom
Ook de kleinere bezoekers hoeven zich niet te vervelen! Want hoe leuk is het om je eigen familiestamboom te maken? Tijdens de 'Allemaal Familie' Speurtocht ontdekken de kinderen in het Zilvermuseum spelenderwijs meer over andermans én hun eigen familie.
 

Foto: Carla Leijen.

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Kazerneplein 4 
2871 CZ Schoonhoven
0182-385612

info@zilvermuseum.nl
http://www.zilvermuseum.nl