1 / 12

Uittips

Filmavond in Concordia Haastrecht: The Rocketman Elton John

24 september 2020

Donderdag 24 september is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘The Rocketman Elton John’. Deze voorstelling is onderdeel van het zinderende zomerprogramma.

'Rocketman' vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldbekende superster.

De film begint met superster rocker Elton Hercules John (Taron Egerton) die een kamer binnenloopt terwijl hij een opzichtige oranje duivelachtige outfit draagt ​​zoals hij op het punt staat op te treden. Het blijkt dat hij echt een groepsvergadering voor verslaafden bijwoont. Hij gaat zitten om lid te worden van de groep en legt uit dat hij een drugs- en seksverslaafde is, plus een alcoholist, en hij wil beter worden voordat het erger wordt. De groepscoördinator vraagt ​​Elton om over zijn jeugd te praten. Elton, toen gewoon bekend als zijn geboortenaam Reginald Kenneth "Reggie" Dwight (hier gespeeld door Matthew Illesley), begon met een reeks flashbacks en was een verlegen maar beleefd kind dat in de jaren 1950 in de voorsteden van Middlesex woonde ("The Bitch is Back" ") met zijn emotioneel lege moeder Sheila Eileen (Bryce Dallas Howard) en meer liefhebbende grootmoeder Ivy (Gemma Jones). Zijn dominante vader Stanley (Steven Mackintosh) is nog erger dan zijn moeder, omdat hij constant de acties van zijn zoon controleert en niet eens de moeite neemt hem affectie te tonen. Reggie begint dan interesse te krijgen in muziek, en dus schrijven Sheila en Ivy hem in voor pianolessen. En hoe het verder ging weten we allemaal.

Concordia Filmavond begint donderdag 24 september om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 8) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00.

Cultureel Centrum Concordia

Concordiaplein 1
2851 VV Haastrecht
0182-502202

info@theaterconcordia.nl
http://www.theaterconcordia.nl