Terug naar het overzicht
Door: Kaasboerderij van Eijk 20 december 2018

Thema's


Plaatsen

Cum Laude Kaas

In het Groene hart langs het riviertje de Vlist staat de boerderij waar onze boerenkaas wordt gemaakt. Deze boerenkaas wordt bereid van melk van eigen koeien die in de zomermaanden dagelijks buiten lopen. Op ons bedrijf wordt er 5 dagen in de week kaas geproduceerd op ambachtelijke wijze zonder toevoeging aan de melk en puur van smaak. Voor de 20 kilo kazen worden nog de traditionele houten vaten gebruikt. De kazen worden gerijpt in onze opslag op houten planken en dagelijks gedraaid.
Wij maken verschillende soorten Goudse Boerenkaas, van kilo kaasjes, 2 en 3 kilo kaas tot 20 kilo. De kazen zijn verkrijgbaar in zachte jonge kaas, smaakvolle jong belegen, lekkere pittige 6 maanden belegen, 1 jaar gerijpte oude of de overjarige brokkelkaas vanaf 1 jaar tot ruim 2 jaar.
Wilt u toch een uitgesproken boerenkaas; wij maken ook diversen kruidenkaas zoals komijn brandnetel, honingklaver, Tzatziki, Piri Piri, Fenegriek, Knoflook ui, Hoing klaver, Italiaans, Provence, Bieslook, Mosterd en komijnen kaas.
Om weg te geven als cadeau is een kilo kaas, naturel of met kruiden erg leuk. Door een goede coating is het mogelijk om deze kaasjes cadeau te geven of te versturen. Wilt u een stuk kaas langer bewaren, dan kunnen we de kaas vacuum verpakken. Ook handig als u een stuk kaas wilt meenemen naar het buitenland voor familie of kennissen of als u zelf op vakantie niet zonder een lekker stuk boerenkaas kan uit het groene hart.
Vorig jaar hebben wij de Cum Laude prijs gewonnen voor de lekkerste en beste Belegen kaas van Nederland.
De Cum Laude is de landelijke wedstrijd van de Bond van Boerderijzuivelbereiders om de lekkerste boerderijzuivelproducten.