Terug naar het overzicht
Door: Anita van der Vliet 20 december 2018

Thema's


Plaatsen

Hortus Populus

Hortus Populus, de pluk- en oogsttuin van Bodegraven

De naam van de tuin laat zien dat er een link wordt gelegd naar het Romeinse verleden van Bodegraven. Hortus is het woord voor tuin in het latijn. Populus betekent het volk. De juiste vervoeging zou Hortus populi = tuin van het volk zijn. Maar dat klinkt niet zo lekker dus hebben we gekozen voor hortus populus waarbij het US in het logo ook weer naar het gezamenlijke verwijst.

Planten hebben naast een Nederlandse naam ook een naam in het latijn. Populus is de naam in het latijn van de populier. De slanke, zuilvormige bomen die de entree verbijzonderen zijn Italiaanse populieren en zijn ook verwerkt in het logo. In het oude Rome heeft men veel populieren aangeplant. Het was dus een populaire boom, een ‘arbor populi’, waarvan het ruisen van de bladeren op het geroezemoes van het volk in de stad leek.

Hortulus Populus is een heerlijke plek voor mensen met groene vingers. Spelregel is; tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest.  Samen lokaal voedsel kweken, lekker vers direct van het land. Goed voor de lokale economie, voor het milieu en voor de gezondheid. Maar er gebeurt meer op Hortus Populus. Het is ook een plek om te leren. Mensen die op de arbeidsmarkt slecht uit de voeten kunnen, kunnen hier aan de slag. Lekker samen tuinieren, gezellig, actief en educatief.

De tuin van het volk!

www.hortuspopulus.nl