Terug naar het overzicht
Door: Firma van Drie 20 december 2018

Thema's


Plaatsen

Firma van Drie, podium voor kunstenaars

De Firma Van Drie is een Goudse kunststichting en wil een podium bieden voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, een broedplaats zijn voor talent en een ontmoetingsplaats zijn voor kunstenaars en publiek. Daarnaast heeft de Firma Van Drie als doel alle vormen van hedendaagse kunst bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen door een breed scala van exposities, waarbij verschillende kunstdisciplines aan de orde komen. De exposities duren 1 tot 4 weken. Onze openingstijden zijn woensdag tot en met zondag van 12.00 – 17.00 uur.

De Firma Van Drie sluit zich ook aan bij Goudse evenementen zoals de Open Atelier Route, Keramiekdagen, Cultuurfestival Koningsdag, Open Monumentendag.

Elke zomer organiseren wij de verkooptentoonstelling Art & Souvenirs, waar voor kleine  prijzen kunst kan worden gekocht (17 juli 2019 tot en met 18 augustus 2019). Ook onze expositie LichtKunst is een jaarlijks terugkerende expositie in de maand december in combinatie met Kaarsjesavond.

In principe start deze expositie op Kaarsjesavond 2019 en duurt ongeveer twee weken.  De Firma Van Drie is gevestigd in pand Roodbol, een voormalige steenhouwerij aan de voet van de Sint-Janskerk. Het grotendeels uit hout opgetrokken gebouw Achter de Kerk 13, dateert van rond 1800. In dit mooie historische pand Achter de Kerk 13 vinden de tentoonstellingen en de meeste activiteiten plaats. Het pand heeft de status van rijksmonument.

Op onze website http://www.firmavandrie.nl kunt u meer informatie vinden over de Firma Van Drie. In de vorm van een doorlopende slideshow krijgt u een impressie van de hedendaagse kunst die bij ons wordt  geëxposeerd.  Op de website kunt u ook lezen welke tentoonstellingen er worden georganiseerd.

Komende Goudse evenementen waaraan de Firma Van Drie deelneemt:

13 en 14 april 2019                      : Open Atelier Route

27 april 2019                                 : Cultuurfestival Koningsdag – deelname aan kunstmarkt

30 en 31 mei 2019                       : Goudse Keramiekdagen