Terug naar het overzicht
Door: natuurmonumenten.nl 26 maart 2020

Thema's


Plaatsen

Hoeve Wielrevelt

Hoeve Wielrevelt is omgetoverd van een traditionele Haarse Hoeve tot een eigentijds erf waar mensen kunnen ontspannen, vergaderen, lunchen, genieten van de producten uit eigen moestuin, de omgeving en kunnen deelnemen aan inspirerende workshops en activiteiten.

Vanaf de Hoeve kun je landgoed Haarzuilens gaan ontdekken. In het voorjaar zigzaggen de hazen in volle vaart over de velden rond de hoeve. De weilanden met paarsroze echte koekoeksbloemen en knalgele dotterbloemen zijn omringd door boerenslootjes. De geleidelijk aflopende oevers zorgen ervoor dat het hier goed toeven is voor waterplanten en -dieren. In het water kwaken kikkers en rugstreeppadden. Langs de slootkanten vliegen libellen heen en weer.

Op loopafstand van Hoeve Wielrevelt kun je van dichtbij genieten van vlinders. Natuurmonumenten heeft samen met de Vlinderstichting een gebied aangelegd, speciaal voor vlinders, bijen, libellen én mensen: de Vlinderidylle. Via slingerpaadjes loop je tussen de kleurrijke bloemen en hun fladderende bezoekers.

Via het Historische Pad beleef je de geschiedenis van de oude akkers in het Wielrevelt, waar archeologische vondsten zijn ontdekt. Je loopt er langs gewassen van weleer: rogge, haver, vlas en luzerne. Knaagdieren en vogels mogen mee snoepen van de oogst. Het pad is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Waterspeelpad ’t Natte Laand is een avontuurlijke wandelroute voor het hele gezin en gaat dwars door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Onderweg steek je slootjes over: de ene keer met een gaaf trekpontje, dan weer over wiebelige planken of stevige stapstenen. Droog blijven mag, maar hoeft niet!

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/landgoed-haarzuilens/informatiepunt/hoeve-wielrevelt