Terug naar het overzicht
Door: Newhouse Logies en Newhouse Farm 8 februari 2022

Thema's


Plaatsen

Newhouse Logies

De oorspronkelijke boerderij uit omstreeks 1900 met rieten dak brandde op een warme zomerdag in 1949 af. Gelukkig werd het vee, 17 stuks, gered. Tot 1962 heeft de familie in een noodwoning gewoond. Daarna kon zij de huidige woning betrekken. In 1972 nam Jan Nieuwenhuizen het bedrijf van zijn vader over en begon met 17 Holstein zwartbonte melkkoeien. Van jongs af aan heeft hij veel interesse in het fokken van koeien. Inmiddels lopen in heel veel landen nakomelingen van zijn stieren.

60 Jaar geleden begon familie Nieuwenhuizen met de verkoop van aardappels, kool en uien. Na hun huwelijk in 1975 breidden Jan en Pauline deze tak verder uit. Het bedrijf veranderde van consumentenboerderij via Groene Hart Winkel naar Landwinkel. De familie Nieuwenhuizen had een van de 95 winkels die bij deze coöperatie van ambachtelijke streekproducten zijn aangesloten. In januari 2022 is na 60 jaar de Landwinkel gesloten. In de loop der jaren is ook het boerenbedrijf verder ontwikkeld. In 1974 verrees een houten ligboxenstal, in 1984 een nieuwe jongveestal en een bewaarschuur voor aardappelen. Momenteel telt het bedrijf zo’n 120 melkkoeien met bijhorend jongvee. Hun onderkomen is o.a. een ligboxenstal uit 1997. Het bedrijf telt 40 ha. De familie Nieuwenhuizen is actief met weidevogelbeheer en maait daarom een gedeelte van het gras pas na half juni.

In 2009 zijn in de voormalige aardappelschuur zes luxe- en ruime vakantiewoningen gerealiseerd met de naam Newhouse Logies. In 2010 werden de eerste gasten ontvangen. Inmiddels komen zij van over de hele wereld.

De Serre" van Newhouse Logies biedt u de ideale mogelijkheid om uw bruiloft, partij of netwerkbijeenkomst op maat te organiseren. De medewerkers zorgen ervoor dat een receptie, diner en feest tot in de puntjes is verzorgd. Onze sfeervolle zaal biedt ruimte aan ongeveer 80 - 100 personen. Kleinere groepen zijn uiteraard ook van harte welkom. De openslaande deuren geven u directe toegang tot het terras en de kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in de speelweide met diverse speeltoestellen en dieren.