1 / 12

Uittips

Het Huis van Sinterklaas weer in Museum Gouda

3 november 2023

Familieprogramma en gratis inloopdagen

Van 18 november tot 5 december logeert niemand minder dan Sinterklaas in Museum Gouda en kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders weer meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas.

Sinterklaas heeft een nieuwe manier gevonden om een flinke voorraad pepernoten te maken: een pepernotenmachine die werkt als er in de juiste muzieknoten wordt gezongen. Operakoor De Notenkrakers lukt dat helaas niet. Kinderen kunnen De Notenkrakers helpen, waar ze aan het eind natuurlijk aan mogen schuiven bij de Sint zelf in zijn fijne zitkamer.

Gratis inloopdagen

Wil je zien waar Sinterklaas werkt en slaapt? Kom zelf kijken. Op zaterdag 18 november, de dag van de intocht, is Sinterklaas natuurlijk nog heel druk in de stad en is hij zelf nog niet in het museum. Maar je kunt wel alvast zijn kamer bekijken. Op woensdag 22 november kun je Sinterklaas wel in zijn kamer ontmoeten. Oh kom er eens kijken!

Kijk voor meer informatie en voor tickets voor het familieprogramma op de website museumgouda.nl.