Marnemoende

Pleisterplaats Marnemoende, ligt aan de Hollandse IJssel temidden van het prachtige weidse landschap van de Lopikerwaard. Op het terrein van Marnemoe…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Prachtig gelegen aan de Hollandse IJssel met uitzicht over de jachthaven, de rivier, en het weidse landschap van de Lopikerwaard. De op het terrein gelegen 117 meter lange fietsbrug met verbinding naar het stedelijk gebied van Utrecht, maakt Marnemoende de poort van de Lopikerwaard.

Marnemoende heeft een uitstekend culinair restaurant, een prachtig terras aan het water met een brasserie-kaart.

Overnachten kun je bij Marnemoende op je boot als passant, met tent op ons tentenveld, met camper op 'n camperplaats en avontuurlijk op één van de kampeervlotten.

Fietsend is Marnemoende te vinden bij routepunt 79, wandelend langs het jaagpad van de H. IJssel

Marnemoende is Blauwe Vlag jachthaven met prachtige sanitaire voorzieningen, 260 ligplaatsen, 20 passanten plaatsen, winterstalling, mogelijkheden voor onderhoud waaronder een klusloods, een hellingbaan, het uithalen van allerlei boten tot 23 ton.

Zelf varen? Huur voor 'n halve, 'n hele of voor meerdere dagen een LANGWEERDERSLOEP, een motorboot of een kano. Vakantie op het water, bij Marnemoende kun je vertrekken met één van de DELOS YACHTCHARTER schepen voor een week vakantie op het water. Ook voor een dagje, of deel daarvan kun je bij Marnemoende terecht voor kano, motorboot ofsloepverhuur.

Vergaderen bij Marnemoende kan in de zaal bij het restaurant of op het water. Maar ook voor receptie en partijen. Wij zijn trouwlocatie. Vraag naar de mogelijkheden: info@marnemoende.nl

Activiteiten

Overnachten en het kampeervlot

Bij Marnemoende kun je op vier manieren overnachten. Op de boot als passant in onze jachthaven, op een van onze camperplaatsen, op het tentenveldje met je tent voor een nachtje, een weekend of zo maar een paar dagen, of op een van onze kampeervlotten.

Onze kampeervlotten liggen op unieke plaatsen in het natuurgebied achter de jachthaven. Bij het kampeervlot krijg je een 4 persoons canadese kano en een volwaardige kampeeruitrusting. Je maakt gebruik van het luxe sanitair (douches en toilet) van de jachthaven. Bij Marnemoende is een uitgebreid wandelgebied. Met je kano bezoek je de stadsgrachten van IJsselstein en kun je kennis maken met het historische IJsselstein.

Meer info: info@marnemoende.nl
Boeken: www.kampeervlot.nl

Vlot: Marnemoende.

Fietsen en kanoën

Marnemoende heeft fietsen en kano's voor u te huur.
Met de kano kun je fantastisch varen over de Hollandse IJssel naar IJsselstein. In IJsselstein kun je de stadsgracht op en prachtige historische gebouwen vanaf het water bewonderen. Maar ook gewoon een stukje kanoën bijv. rondom ons griendeiland is mogelijk. Ben je een goed geoefend kanoër, dan kun je vanaf Marnemoende de Linschoter kanoroute starten. Ons tentveldje kan prima dienen als overnachtingspunt voor de grote Lopikerwaard (60 km) kanoroute 

Groepen kunnen ervoor kiezen om te splitsen waarbij de ene helft gaat fietsen en de andere helft gaat kanoën. Op een wissel punt kunnen de kanoërs gaan fietsen en de fietsers varen per kano terug naar Marnemoende. Prijs kano ongeveer € 10,-- p.p. voor 3 uur. Fietsen € 5,-- per halve dag, € 8,-- per dag. Mits voorradig, indien de groep groter is dan kan Marnemoende van andere verhuurbedrijven inhuren. De prijs per persoon wordt hoger, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Sloep- en motorboot verhuur

Voor een sloep is er de prachtige route vanaf Marnemoende naar Oudewater en via de Lange Linschoten naar Linschoten en via de Montfoortervaart weer naar de Hollandse IJssel.
Maar ook Haastrecht of de haven van Vreeswijk kun je met de sloep bevaren.

Met de motorboot is er een schitterende route over de Kromme (Enge)IJssel naar Lopikerkapel.
Een kopje koffie of een lunch bij "de Roode Leeuw" in Lopikerkapel maakt deze vaart af.

Motorboot en sloepen zijn bij Marnemoende te huur, zie onze tarieven www.marnemoende.nl

Op de foto hiernaast ziet u onze cresent sloep in het historische stadje Oudewater. Maar ook de historische stadjes IJsselstein, Montfoort en Haastrecht aan de Hollandse IJssel zijn je bezoek meer dan waard.

Marnemoende verzorgt ook rondvaarten per sloep. Met de Captain Jack (een langweerder 750 sloep met schipper) kunnen 12 personen varen naar IJsselstein, Vreeswijk of Montfoort, Oudewater. Deze rondvaart is voor minimaal 2 uur in te boeken. Is de groep groter dan kunnen ook onze andere sloepen worden ingezet met schipper.

Terras aan het water

Naast het restaurant (culinair zeer bekend) met balkon terras, heeft Marnemoende een groot terras aan het water. Hier zit u tussen het riet, uitkijkend over de entree van de jachthaven, het griendeiland, de rivier en haar uiterwaarden. De kaart is hier anders dan in het restaurant, meer brasserie.

www.marnemoenderestaurant.nl

Vergaderen op unieke locatie of op het water

Bij Marnemoende kun je vergaderen met groepen tot 100 personen. Ook borrels en en andere feestelijkheden kunnen bij Marnemoende gevierd worden. Marnemoende is trouwlocatie, en in combinatie met het restaurant kan de gehele dag verzorgt worden. Aan de zaal zit een terras aan de rivier.

Contact

Marnemoende

Noord IJsseldijk 107b
3402 PG IJsselstein
030-6060663
06-875390
info@marnemoende.nl
http://www.marnemoende.nl/

In de buurt

The Old Farmhouse

Groepsaccomodatie tot 12 personen.

  • Montfoort
  • (2,0 km)
Fruitbedrijf van Lint

Fruitbedrijf van Lint is een echt familiebedrijf. Wij, Frans en Anja hebben dit bedrijf in 1989 overgenomen van Frans z'n …

  • Montfoort
  • (3,1 km)
Café Restaurant Zeevliet

Café Restaurant Zeevliet is één van de mooiste pleisterplaatsen in de Lopikerwaard. Gastvrijheid zonder franje. Ver van het drukke stadsgewoel. …

  • Benschop
  • (3,7 km)