Molen De Valk

Kom je van het westen Montfoort in dan zie je meteen het karakteristieke beeld van Montfoort, in sterke mate vorm gegeven door de Molen.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Over ons

Kom je van het westen Montfoort in dan zie je meteen het karakteristieke beeld van Montfoort, in sterke mate vorm gegeven door de Molen. Een beeld waaraan de bezoekers al sinds 1753 Montfoort herkennen.

De molen heeft een roerige geschiedenis achter zich, waarbij het dieptepunt zeker zo rond de jaren 50 ligt, waar men op het punt stond de molen volledig af te breken. Maar nu herrezen uit de bijna as is ze niet alleen volledig hersteld, maar ook weer volledig operationeel. De molen is uniek doordat hij niet alleen kan malen, maar ook pellen.Iedere zaterdag als de wind voldoende is wordt er druk geproduceerd door een van de vijf gediplomeerde molenaars.

Kom een keertje binnen voor een rondleiding, of voor het kopen van een van de eerlijke en ambachtelijke geproduceerde producten. Er is een grote keuze voor zowel zelf bakkers als mensen die zin hebben aan bv een spelt stroopwafel.

Activiteiten

Contact

Molen De Valk

Molenstraat 27
3417 HR Montfoort
06-51445761

info@molendevalk.nl
http://www.molendevalk.nl

In de buurt

Hotel Montfoort

In onze hotelbar kunt u dagelijks genieten van een heerlijke kop koffie met wat lekkers, 7 dagen per week vanaf …

  • Montfoort
  • (0,3 km)
Het Oude Stadhuis

Prachtig monumentaal pand in binnenstad van Montfoort aan de Hollandse IJssel met Grand Café en restaurant. Open voor koffie/gebak, lunch, …

  • Montfoort
  • (0,3 km)
The Old Bakery

Van een kopje koffie met eigen gemaakt gebak, tot lunch en heerlijk diner, je bent hier altijd van harte welkom. …

  • Montfoort
  • (0,4 km)