Molen De Valk

Molen De Valk

Op de oude stadswal van Montfoort staat molen De Valk te pronken als beeldbepalend, iconisch, cultureel en oud industrieel erfgoed. Een beeld waaraan de bezoekers Montfoort al sinds 1753 herkennen.

Algemeen

Over ons

molen_de_valka_NjYgAgb.jpg

In de jaren 50 van de vorige eeuw stond men op het punt de molen volledig af te breken. Maar nu is ze niet alleen volledig hersteld, maar ook weer volledig operationeel. De molen is uniek doordat hij niet alleen kan malen, maar ook pellen.Iedere zaterdag als de wind voldoende is wordt er druk geproduceerd door een van de vijf gediplomeerde molenaars.

Kom een keertje binnen voor een rondleiding, of voor het kopen van een van de eerlijke en ambachtelijke geproduceerde producten. Er is een grote keuze voor zowel zelf bakkers als mensen die zin hebben aan bv een spelt stroopwafel.

Activiteiten

Onze vrijwilligers, onze molenaars

Molen De Valk.12.collage.cr

Mocht je ook geboeid zijn door de historie van de molen of door de techniek. Of wil je graag de mooie verhalen van de molen horen, bezoek ons dan eens en laat u rondleiden door een van onze ervaren molenaars. Zij kennen de molen tot in detail en delen graag de prachtige verhalen met jou.

Nog meer weetjes

Molen De Valk.10
  • de molenwinkel is open! op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Zie je een of meer molenvlaggen wapperen, dan is de winkel open
  • iets speciaals te vieren, op een unieke lokatie een bespreking houden: de molenruimte en bij mooi weer ook het voorterrein is beschikbaar voor gezelschappen (tot 22 mensen). Lokale cateraars kunt u (ook samen met ons) regelen
  • ideale locatie voor een fotosessie van trouwfoto's, jubilea of reunies
  • tijdens de nationale molendagen kun je aan een rondleiding meedoen. Voor de kinderen zijn er dan de molenspelen
  • Veel meer actuele en uitgebreide info vind je op onze website

Tags

Contact

Molen De Valk

Molenstraat 27
3417 HR Montfoort
06-51445761

info@molendevalk.nl
http://www.molendevalk.nl

In de buurt