Ontdek onze routes:

Linschotenroute

Kaart
19 km

Ga snel binnen deze pagina naar:

Kaart

  • Startpunt: Oudewater
  • Lengte: 19 km
  • Duur: (4 uur)

Linschotenroute

Downloaden, delen en printen

Routebeschrijving

Linschotenroute

Een ronde van 19 km. Twee overdragingen: in Montfoort en in Oudewater.

Kanoverhuur: Natuurcamping De Boerderij, Zuid Linschoterzandweg 15, 3425 EM Snelrewaard, tel.: 0348-412115. Website: Natuurcamping De Boerderij
Naar het startpunt Oudewater

  • Bij het Gasplein in Oudewater is een goed startpunt waar je de auto vlakbij het water gratis kunt parkeren. Verlaat de snelweg A12 (Utrecht - Den Haag) bij de afslag Woerden. Rij zuidwaarts over de N204 richting Montfoort. Bij Montfoort ga je bij de rotonde rechtsaf richting Oudewater. De weg loopt een stukje langs de Hollandse IJssel. In Oudewater ga je rechtsaf richting het centrum. Net voorbij de smalle brug ga je rechtsaf waar je op het Gasplein uitkomt. Hier kun je gratis parkeren. Een klein stukje naar links is een graskant en gaat de stenen beschoeiing over in een houten beschoeiing. Hier kun je goed instappen.
  • Vanaf het Gasplein ga je naar links de Hollandse IJssel op. Het is precies 7 km varen naar de sluis in Montfoort.
  • Na 3,8 km. is bij een gemaal rechts een kanosteiger met een picknicktafel. Net voor de brug in Montfoort moet je aan de linkerkant overdragen langs de sluis in de Montfoortse Vaart. Aan beide kanten zijn goede kanosteigers.
  • Het is precies 4 km. over de Montfoortse Vaart naar Linschoten. Ongeveer halverwege is aan de rechterkant een kanosteiger waar je kunt pauzeren. In Linschoten ga je linksaf de Lange Linschoten  op. Er zijn veel bochten en je ziet veel knotwilgen langs het water. Ongeveer halverwege is aan de linkerkant een kanosteiger.
  • Van Linschoten naar de sluis in Oudewater is 7 km. Bij deze sluis moet je weer overdragen. Het is hier iets lastiger omdat je een weg moet oversteken. Aan de andere kant is een drijvende steiger, en omdat die niet al te breed is, kan hij wiebelen als je erop stapt. Vervolgens vaar je door het mooie oude centrum van Oudewater en kom je op de Hollandse IJssel uit. Hier ga je linksaf en na een kort stukje ben je terug bij het startpunt.

Oudewater is de moeite waard om door het oude centrum te wandelen en de Heksenwaag te bezoeken.