De Broedkorf

Wanneer U komende vanaf Montfoort het mooie IJsselstadje Oudewater binnenrijdt kunt U er haast niet meer omheen. Liggende tussen de nieuwe camping …

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Het Eldorado voor de riet en rotan liefhebber.

Wanneer U komende vanaf Montfoort het mooie IJsselstadje Oudewater binnenrijdt kunt U er haast niet meer omheen. Liggende tussen de nieuwe camping en het zwembad bevindt zich het prachtige nieuwe pand van Mandenmakerij de Broedkorf.

Sinds eind 1999 runt eigenaar Fons Vermeij de winkel en werkplaats. Bij binnenkomst in het supergezellige pand is het direct wel duidelijk waar het hierom draait: Riet, rotan en wilgen vlechtwerk in werkelijk alle soorten vormen en maten van een simpele bloemenmand tot de meest modern vormgegeven designstoel zijn er te vinden.

Kijkend naar rechts zien we Fons druk vlechtend bezig in zijn, naar eigen zeggen, droomwerkplaats. Hier worden momenteel alleen maar, vooral manden op maat, ambachtelijk gefabriceerd. Klanten uit het hele land laten mandwerk maken precies op maat en vorm, voorbeelden hiervan zijn o.a. broodmanden, decorstukken, bloemenmanden, wiegen en fietskoffers. Hierin is momenteel erg veel werk omdat mensen in veel interieurs de gezellige oude sfeer weer terug willen krijgen en dat lukt al snel met een leuk stuk vlechtwerk. Het is gewoon tijdloos en te combineren met elk soort inrichting van woning of winkel. Verder lopend in de grote winkel vinden we alle soorten vlechtwerk afkomstig uit diverse landen als Frankrijk, Polen,Indonesie en Zuid Amerika. Kwaliteit is belangrijk en dat is ook wel zien, glad afgewerkte meubelen staan uitnodigend opgesteld en aangevuld met accessoires verdeeld door de winkel heen.

De grote trap oplopend komen we in het zoldergedeelte terecht ook hier vinden we weer allerlei vlechtwerk en wat ook heel leuk is om te zien alle soorten vlechtmateriaal wat in de werkplaats wordt gebruikt. Verder zijn door de hele winkel fotoboeken en informatie te vinden over het mandenmakersvak en we merken al snel dat wanneer Fons gaat vertellen over het Vak je niet zo snel uitgeluisterd bent.

Kortom is Mandenmakerij de Broedkorf een erg leuk bedrijf om een keer te bezoeken of het nu is om gezellig wat aan te schaffen of alleen maar even ideetjes op te doen het maakt allemaal niets uit vrijblijvendheid is duidelijk erg belangrijk.

OPENINGSTIJDEN:

Geopend wekelijks van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Groepen graag op afspraak!

Activiteiten

Contact

De Broedkorf

Statenland 3
3421 GZ Oudewater
06-22495784
0348-562396
info@broedkorf.nl
http://www.broedkorf.nl

In de buurt

Museum de Heksenwaag

Bezoekers uit heel de wereld komen al zo'n honderd jaar naar Museum de Heksenwaag in Oudewater. Ze gaan op de …

  • Oudewater
  • (0,5 km)
Touwmuseum de Baanschuur

Touwmuseum 'De Baanschuur' is gevestigd in een voormalige baanschuur van een grootgarenbaan. Honderden jaren lang sloegen baanders hier na hun …

  • Oudewater
  • (0,7 km)