Museum de Heksenwaag

Bezoekers uit heel de wereld komen al zo'n honderd jaar naar de Waag in Oudewater. Ze gaan op de originele weegschaal uit 1482 staan en ontvangen een…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Bezoekers uit heel de wereld komen al zo'n honderd jaar naar de Waag in Oudewater. Ze gaan op de weegschaal staan en ontvangen een certificaat. Al in de 16e eeuw vond deze weging plaats. Toen was dat van levensbelang: mensen werden beschuldigd van toverij en belandden op de brandstapel.

Openingstijden

Van 1 april tot 1 november.
Dinsdag t/m zondag en feestdagen van 11.00 - 17.00 uur.

Uitzondering

Maandag gesloten.
Koninginnedag gesloten.

In de wintermaanden is groepsbezoek op afspraak mogelijk. Informeer naar de tarieven.

Activiteiten

Museum de Heksenwaag Oudewater

Verras uw kind, familie, bruiloftsgasten, tennisvereniging, personeel of zakelijke relaties!

Kinderfeestjes... Kinderfeestjes met heksenpannenkoeken en heksenfrietjes! Wie is de Heks? Je eigen tovermuziekdoos maken! Heksentoeren! Heksenknuffels! Kijk bij op reserveringsformulier op onze website voor de mogelijkheden.

Groepsarrangementen... Families, bedrijven en schoolkinderen. Oudewater en Museum de Heksenwaag is voor iedereen een leuk en educatief dagje uit. Bekijk onze arrangementen op het reserveringsformulier op onze website. Vanzelfsprekend kunnen wij voor u ook de catering verzorgen: van koffie met heksenlikeur en gebak, een verzorgde high tea, buffet of borrelhapjes, lunch en diner.

Zakelijke bijeenkomsten... De benedenverdieping met de weegschaal leent zich bijzonder goed voor recepties en ontvangsten. Het kleine theater op de bovenverdieping is geschikt voor (product)presentaties of lezingen. De weegtest: wordt uw team, plan of product niet te licht wordt bevonden? Graag maken wij een programma en certificaten op maat naar uw wensen. Vanzelfsprekend kunnen wij voor u ook de catering verzorgen: van koffie met heksenlikeur en gebak, een verzorgde high tea, buffet of borrelhapjes, lunch en diner.

Huwelijken... Maak uw trouwdag onvergetelijk door een bijzondere fotoreportage en speciaal huwelijkscertificaat. Voor uw gasten is Museum de Heksenwaag een originele invulling van de dag. Ook recepties mogelijk. Vanzelfsprekend kunnen wij voor u ook de catering verzorgen: van koffie met heksenlikeur en gebak, een verzorgde high tea, buffet of borrelhapjes, lunch en diner.

Voor reserveringen kunt u in het naseizoen contact opnemen via info@heksenwaag.nl

Contact

Museum de Heksenwaag

Leeuweringerstraat 2
3420 DB Oudewater
0348-563400

info@heksenwaag.nl
http://www.heksenwaag.nl/

In de buurt

Brood- & Banketbakkerij Stijnman B.V.

Even genieten van een kop koffie en een lekker gebakje of een broodje bij Bakkerij Stijnman!

  • Oudewater
  • (0,1 km)
Touwmuseum de Baanschuur

Touwmuseum 'De Baanschuur' is gevestigd in een voormalige baanschuur van een grootgarenbaan. Honderden jaren lang sloegen baanders hier na hun …

  • Oudewater
  • (0,1 km)
De Broedkorf

Wanneer U komende vanaf Montfoort het mooie IJsselstadje Oudewater binnenrijdt kunt U er haast niet meer omheen. Liggende tussen de …

  • Oudewater
  • (0,5 km)