Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten ligt verscholen in het hart van de Randstad, ten zuiden van Woerden. Het is een samenhangend complex van landerijen, bossen, wa...

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Over het Huis en Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten, met als middelpunt het "Huis te Linschoten" (gebouwd in 1637) en het omringende Parkbos, ligt verscholen en verstild midden in het Groene Hart dichtbij het dorpje Linschoten. Het is het grootste landgoed in de Randstad en omvat ca. 500 ha, grotendeels landbouwgrond. Het landgoed werd, nadat de familie Strick van Linschoten het verlaten had, in 1891 aangekocht door de Utrechtse sigarenfabrikant G. Ribbius Peletier en ging uiteindelijk in 1969 over in de Stichting 'G. Ribbius Peletier tot behoud van het Landgoed Linschoten'. De stichting heeft tot doel het in stand houden van het landgoed in zijn natuurlijke en historische context.

Het Huis en omliggend Parkbos is doorgaans gesloten voor publiek, maar een paar keer per jaar worden er in het Huis klassieke concerten en in het Parkbos rondleidingen georganiseerd. Soms is het Huis te bezichtigen op Open Monumentendagen. (zie 'Activiteiten').

Activiteiten

Rondwandelingen Parkbos 'Huis te Linschoten' € 5,00 p/p

In de voorjaars- en zomermaanden kunt u maandelijks onder leiding van een gids een wandeling maken door het parkbos en het landgoed. Tijdens de rondwandeling vertelt de gids alles over de mensen die al vanaf de Middeleeuwen op deze plek woonden en werkten. De route door het parkbos gaat onder andere langs het koetshuis, de duiventoren, de Noorse houtschuur, het arboretum, langs de slotvijver en de ijskelder, de moestuin en de boomgaard. Het is verstandig stevige schoenen of laarzen te dragen!

Rondwandelingen 2017

Op de woensdagen starten we om 13.00 bij de parkeerplaats aan de M.A. Reinaldaweg, op de zaterdagen is de starttijd om 10.30. De rondleiding is inclusief koffie of thee en kost 5,- euro per persoon.
(n.b. de wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar).

U kunt u per mail opgeven bij Yvonne Postma: yvonnepostma45@gmail.com

woensdag 5 april

zaterdag 6 mei

woensdag 31 mei

zaterdag 1 juli

woensdag 26 juli

zaterdag 19 augustus

woensdag 13 september

Vanaf 5 april 2017 tot 13 september 2017

Klassieke Concerten, september 2017 € 25,00 p/p

Top klassieke muziek door gerenommeerde musici en een unieke gelegenheid om het Huis te Linschoten eens van binnen te zien in een prachtige ambiance.

Voor informatie over de concerten klik hier

Vanaf 15 september 2017 tot 17 september 2017

Contact

Landgoed Linschoten

Noord-Linschoterdijk 21
3461 AC Linschoten
0348-432823

postma.j@planet.nl
http://www.landgoedlinschoten.nl/

In de buurt

Linschotense Kunstroute

In het laatste weekend van mei vormen de historische Dorpstraat, de nostalgische steegjes en omloopjes ook dit jaar het decor ...

  • Linschoten
  • (0,9 km)
Landgoed Logies Louisehoeve

Midden in het groene hart op het Landgoed Linschoten ligt de Louisehoeve, een boerderij uit 1602. De veestal en kaashuis ...

  • Linschoten
  • (1,0 km)
Bed & Breakfast "De Lage Polder"

Uw gastvrouw Mieke van der Horst heet u van harte welkom bij Bed and Breakfast 'de Lage Polder op een ...

  • Montfoort
  • (1,5 km)