Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten ligt verscholen in het hart van de Randstad, ten zuiden van Woerden. Het is een samenhangend complex van landerijen, bossen, wate…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Over het Huis en Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten, met als middelpunt het "Huis te Linschoten" (gebouwd in 1637) en het omringende Parkbos, ligt verscholen en verstild midden in het Groene Hart dichtbij het dorpje Linschoten. Het is het grootste landgoed in de Randstad en omvat ca. 500 ha, grotendeels landbouwgrond. Het landgoed werd, nadat de familie Strick van Linschoten het verlaten had, in 1891 aangekocht door de Utrechtse sigarenfabrikant G. Ribbius Peletier en ging uiteindelijk in 1969 over in de Stichting 'G. Ribbius Peletier tot behoud van het Landgoed Linschoten'. De stichting heeft tot doel het in stand houden van het landgoed in zijn natuurlijke en historische context.

Het Huis en omliggend Parkbos is doorgaans gesloten voor publiek, maar een paar keer per jaar worden er in het Huis klassieke concerten en in het Parkbos rondleidingen georganiseerd. Soms is het Huis te bezichtigen op Open Monumentendagen. (zie 'Activiteiten').

Overnachten op Landgoed Linschoten: De Elsehof

De Elsehof ligt verscholen in het hart van Landgoed Linschoten, het zomerhuis dat tot de historische hofstede behoort, is vanaf augustus 2018 te huur voor kortere en lange vakanties.

Het huis is ingericht voor twee tot 4 volwassen personen. Het heeft een zeer complete keuken, een royale zitkamer, twee slaapkamers en een fijne badkamer met douche en ligbad.
De verhuur geschiedt op basis van self catering maar de keukenkastjes en koelkast zijn niet leeg!
Het is goed toeven in de heerlijke besloten tuin die grenst aan de appelboomgaard.
Als u ’s morgens wakker wordt van de vogelgeluiden en uit het slaapkamerraam kijkt heeft u het mooiste uitzicht van de provincie Utrecht!

Voor meer informatie: http://www.landgoedlinschoten.nl/45-overnachten.html

Activiteiten

Rondwandelingen Parkbos 'Huis te Linschoten'

Sinds maart 2020 zijn alle rondleidingen tot nader order gecancelled; wanneer het weer mogelijk is om groepen te ontvangen zullen wij nieuwe data op deze website toevoegen.

I

Concerten Huis te Linschoten 2022

Top klassieke muziek door gerenommeerde musici en een unieke gelegenheid om het Huis te Linschoten eens van binnen te zien in een prachtige ambiance.

Voor informatie over de concerten klik hier

Vanaf 27 mei 2022 tot 30 mei 2022

Contact

Landgoed Linschoten

Noord-Linschoterdijk 21
3461 AC Linschoten
0348-432823

elsehofzomerhuis@gmail.com
http://www.landgoedlinschoten.nl/

In de buurt

Natuurcamping De Boerderij

Onze camping ligt in ’het Groene Hart‘ en is toch makkelijk bereikbaar via de snelweg. Onze boerderij ligt op 500 …

  • Snelrewaard
  • (0,9 km)
Bed & Breakfast "De Lage Polder"

Uw gastvrouw Mieke van der Horst heet u van harte welkom bij Bed and Breakfast 'de Lage Polder op een …

  • Linschoten
  • (1,5 km)
Groepsaccommodatie De Kleine Stal

Groepsaccommodatie (18-20 personen) voor korte vakanties voor families of vriendenclubs op de boerderij van familie van Winden aan de Lange …

  • Oudewater
  • (1,5 km)