Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten ligt verscholen in het hart van de Randstad, ten zuiden van Woerden. Het is een samenhangend complex van landerijen, bossen, wate…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Over het Huis en Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten, met als middelpunt het "Huis te Linschoten" (gebouwd in 1637) en het omringende Parkbos, ligt verscholen en verstild midden in het Groene Hart dichtbij het dorpje Linschoten. Het is het grootste landgoed in de Randstad en omvat ca. 500 ha, grotendeels landbouwgrond. Het landgoed werd, nadat de familie Strick van Linschoten het verlaten had, in 1891 aangekocht door de Utrechtse sigarenfabrikant G. Ribbius Peletier en ging uiteindelijk in 1969 over in de Stichting 'G. Ribbius Peletier tot behoud van het Landgoed Linschoten'. De stichting heeft tot doel het in stand houden van het landgoed in zijn natuurlijke en historische context.

Het Huis en omliggend Parkbos is doorgaans gesloten voor publiek, maar een paar keer per jaar worden er in het Huis klassieke concerten en in het Parkbos rondleidingen georganiseerd. Soms is het Huis te bezichtigen op Open Monumentendagen. (zie 'Activiteiten').

Overnachten op Landgoed Linschoten: De Elsehof

De Elsehof ligt verscholen in het hart van Landgoed Linschoten, het zomerhuis dat tot de historische hofstede behoort, is vanaf augustus 2018 te huur voor kortere en lange vakanties.

Het huis is ingericht voor twee tot 4 volwassen personen. Het heeft een zeer complete keuken, een royale zitkamer, twee slaapkamers en een fijne badkamer met douche en ligbad.
De verhuur geschiedt op basis van self catering maar de keukenkastjes en koelkast zijn niet leeg!
Het is goed toeven in de heerlijke besloten tuin die grenst aan de appelboomgaard.
Als u ’s morgens wakker wordt van de vogelgeluiden en uit het slaapkamerraam kijkt heeft u het mooiste uitzicht van de provincie Utrecht!

Voor meer informatie: http://www.landgoedlinschoten.nl/45-overnachten.html

Activiteiten

Rondwandelingen Parkbos 'Huis te Linschoten' € 5,00 p/p

In de voorjaars- en zomermaanden kunt u maandelijks onder leiding van een gids een wandeling maken door het parkbos en het landgoed. Tijdens de rondwandeling vertelt de gids alles over de mensen die al vanaf de Middeleeuwen op deze plek woonden en werkten. De route door het parkbos gaat onder andere langs het koetshuis, de duiventoren, de Noorse houtschuur, het arboretum, langs de slotvijver en de ijskelder, de moestuin en de boomgaard. Het is verstandig stevige schoenen of laarzen te dragen!

Rondwandelingen 2019

Op de woensdagen starten we om 13.00 bij de parkeerplaats aan de M.A. Reinaldaweg, op de zaterdagen is de starttijd om 10.30. De rondleiding is inclusief koffie of thee en kost 5,- euro per persoon.
(n.b. de wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar).

U kunt u per mail opgeven bij Yvonne Postma: yvonnepostma45@gmail.com

zaterdag 20 april 10.30 uur
woensdag 15 mei 13.30 uur
zaterdag 8 juni 10.30 uur
woensdag 10 juli 13.30 uur
zaterdag 10 augustus 10.30 uur
woensdag 4 september 13.30 uur
zaterdag 12 oktober 10.30 uur

Vanaf 20 april 2019 tot 12 oktober 2019

Concerten Huis te Linschoten 2019 € 27,50 p/p

Top klassieke muziek door gerenommeerde musici en een unieke gelegenheid om het Huis te Linschoten eens van binnen te zien in een prachtige ambiance.

Voor informatie over de concerten klik hier

Vanaf 17 mei 2019 tot 19 mei 2019

Contact

Landgoed Linschoten

Noord-Linschoterdijk 21
3461 AC Linschoten
0348-432823

elsehofzomerhuis@gmail.com
http://www.landgoedlinschoten.nl/

In de buurt

Natuurcamping De Boerderij

Onze camping ligt in ’het Groene Hart‘ en is toch makkelijk bereikbaar via de snelweg. Onze boerderij ligt op 500 …

  • Snelrewaard
  • (0,9 km)
Bed & Breakfast "De Lage Polder"

Uw gastvrouw Mieke van der Horst heet u van harte welkom bij Bed and Breakfast 'de Lage Polder op een …

  • Montfoort
  • (1,5 km)
Groepsaccommodatie De Kleine Stal

Groepsaccommodatie (18-20 personen) voor korte vakanties voor families of vriendenclubs op de boerderij van familie van Winden aan de Lange …

  • Oudewater
  • (1,5 km)