Bed & Breakfast "De Lage Polder"

Uw gastvrouw Mieke van der Horst heet u van harte welkom bij Bed and Breakfast 'de Lage Polder op een van de landerijen binnen het landgoed Linschote…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Uw gastvrouw Mieke van der Horst heet u van harte welkom bij Bed & Breakfast ‘De Lage Polder’. De Bed & Breakfast ligt op één van de landerijen binnen het Landgoed Linschoten.
Zakelijke gasten vinden hier rust en ruimte om te ontspannen na een drukke werkdag. Gasten met meer vrije tijd zullen de vele recreatiemogelijkheden in de directe omgeving zeker waarderen. Culinaire liefhebbers sluiten een diner in één van de restaurants in Linschoten af met een comfortabele overnachting in ‘De Lage Polder’.
Na de gastvrije ontvangst stapt u het sfeervolle appartement binnen. Het uitzicht vanuit het appartement en vanaf het bijbehorende terras is onbeschrijfelijk: uitgestrekte weilanden met schapen en lammetjes en op de achtergrond het parkbos van het Landgoed. Mieke van der Horst nodigt u graag uit om dit zelf te ervaren.
U kunt ons bereiken met de auto of openbaarvervoer. Door de unieke locatie aan de Korte Linschoten kunt u ons ook over het water bereiken. Aanlegsteiger aanwezig.

Accommodatie

De voormalig schapenstal is verbouwd tot appartement voor 4 personen. Aan de buitenkant veranderde niets, de binnenkant is in authentieke stijl ingericht,in een modern jasje.
Op de benedenverdieping bevinden zich de woonkamer, keuken en badkamer. De keuken is voorzien van een koelkast, inductie , oven/magnetron, waterkoker en koffiemachine en afwasmachine. De badkamer bestaat uit een doucheruimte, toilet en badkamermeubel met waskom.
De twee slaapkamers bevinden zich op de bovenverdieping, de vroegere hooizolder. Beide kamers hebben een houten vloer en een plafond waarvan de hanenbalken nog zichtbaar zijn. De ene slaapkamer heeft een  tweepersoonsbed. De andere slaapkamer heeft twee éénpersoonsbedden. een slaapkamer is voorzien van tv en het gehele appartement van wifi. Opvallend detail op deze kamer is het grote raam tussen de twee bedden, het vroegere hooiluik. Op de slaapkamers kan (op verzoek) een kinderbedje worden bijgeplaatst. U beschikt over een mooi terras met uitzicht over de polder

Kijk bij Activiteiten voor meer informatie

Activiteiten

Landgoed Linschoten

Het Landgoed Linschoten is bepalend voor de directe omgeving van de Bed & Breakfast. De bossen en de monumentale gebouwen van het Landgoed vallen op in de omringende polders.
Het afwisselende polderlandschap rondom Linschoten gaat terug tot de ontginningen in de twaalfde eeuw. Door het vergraven van veen om er turf van te maken ontstonden er in de achttiende en negentiende eeuw plassen en legakkers. Sommige plassen zijn later weer drooggemalen, dit zijn de laag gelegen polders. De overgebleven plassen zorgen tegenwoordig voor veel recreatie mogelijkheden. Daarnaast bieden de Oudhollandse stadjes en dorpen in de omgeving cultuur en historie.
De rustige wegen zijn ideaal voor een wandel- of fietstocht. Vanaf het Landgoed starten verschillende routes. Uw gastvrouw helpt u graag op weg. De centrale ligging maakt uitstapjes naar Amsterdam of Utrecht mogelijk.

In de middeleeuwen ontstaan en met 450 hectare het grootste Landgoed van het Groene Hart. Het Landgoed bestaat uit een parkbos met een zeventiende-eeuws landhuis, landerijen en monumentale boerderijen. Regelmatig zijn er excursies, open dagen of concerten op het LandgoedLinschoten:
Een oude dorpskern met meer dan 30 monumenten en een oude dorpskerk met scheve toren.

Tarieven voor de Bed & Breakfast

Per nacht: gehele appartement voor 2 personen per nacht met eigen badkamer, woonkamer en keuken en 2 slaapkamers. Met eigen opgang.
Laagseizoen  €95,00  middenseizoen € 110,00  hoogseizoen € 125,00

 

 

Minimale verblijf 2 nachten
Ontbijt eventueel bij te boeken voor € 19,50 p.p.p.n.

Gehele appartement per week (6 overnachtingen):
Appartement laagsezoen € 685,00 middenseizoen  € 795,00 Hoogsein € 905,00 voor 2 personen
exclusief ontbijt en € 55,00 schoonmaakkosten

Contante/per tikkie betaling bij aankomst.


Vele mogelijkheden, prijs op aanvraag.

Bezienswaardigheden

Oudewater:
Het oudste stadje van het Groene Hart. In de heksenwaag kunt u zich laten wegen. Als u geen heks blijkt te zijn krijgt u een certificaat.
In het Touwmuseum kunt U o.a.  een eigen springtouw maken en het verhaal van de spinnende "geelbuiken" zien, horen, voelen en ruiken.

Gouda:
De Oudhollandse stad bekend van kaas, stroopwafels en kaarsen. In het historische centrum van de stad is het sprookjesachtige stadhuis het eerste dat opvalt.

Musea:
Het stadsmuseum van Woerden heeft veel informatie over het Romeinse verleden van de stad. Andere mogelijkheden zijn het kaasmuseum in Gouda en Bodegraven of het veenmuseum in Vinkeveen.
In de Witte Swaen in Montfoort kunt U antieke serviezen bekijken, en in Haastrecht is het woonhuismuseum Pauline Bisdom van Vliet een bezoekje waard.

Wandelen of fietsen:
Mogelijkheden zijn het Groene Hart pad van de Nivon of de Engherkaderoute van de ANWB en vele Fietsroutes.

Zwemmen, zeilen of kanoën:
U kunt kiezen uit de Reeuwijkse Plassen, Nieuwkoopse Plassen, of de iets verder gelegen Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen.
Kanoën over de Linschoten naar Montfoort, Oudewater of Woerden.
Er zijn ook diverse binnen en buiten zwembaden binnen een afstand van 10 km.

Markten:
Woerden:
Iedere zaterdag van 9 tot 17 uur is de streekmarkt en iedere woensdag  van 8 tot 12.30 uur is de Weekmarkt op het kerkplein.
Oudewater:
Iedere woensdag van 12.30 tot 17 uur Weekmarkt op de Marktbrug.
Gouda:
De wekelijkse markt op donderdag van 8.30 tot 13 uur en zaterdag van 8.30 tot 17 uur op het Marktplein.
In de zomermaanden is er op donderdag een speciale kaasmarkt in Gouda

Restaurants:
Geniet culinair in één van de restaurants in het centrum van Linschoten, of in het dorpscafé met terras aan het water.

Contact

Bed & Breakfast "De Lage Polder"

Korte Linschoten w.z. 35
3461 EC Linschoten
06-13401433
0348 422318
info@delagepolder.nl
http://www.delagepolder.nl/

In de buurt

Landgoed Linschoten

Landgoed Linschoten ligt verscholen in het hart van de Randstad, ten zuiden van Woerden. Het is een samenhangend complex van …

  • Linschoten
  • (1,5 km)
Natuurcamping De Boerderij

Onze camping ligt in ’het Groene Hart‘ en is toch makkelijk bereikbaar via de snelweg. Onze boerderij ligt op 500 …

  • Snelrewaard
  • (2,1 km)