Jan Kromwijk, vicevoorzitter van de stichting.

Struinen en Vorsen is een bundeling van ondernemers die samen  een herkenbare  identiteit wil stellen in het Groene Hart. Daarom vind ik het belangrijk dat deze stichting er is, die voor haar deelnemers gezamenlijke activiteiten ontplooit en kwaliteit met professionalisering hoog in het vaandel heeft staan.

Sinds Boerderij Kromwijk deelnemer is geworden met o.a. onze overnachtingsmogelijkheid in hooiberghutten hebben we gemerkt dat er veel verandert op je erf en dat je samenhangend daarmee  een enorme toegevoegde waarde ervaart met de  belevingswaarde door de gasten op het platteland zoals de omgeving met ruimte, rust, gastvrijheid, leuke uitjes en mooiste vakantieplekken.

Mijn achtergrond of beter gezegd de wortels ( geboren en getogen) liggen op onze boerderij met jongvee voor de melkveehouderij en vleesvee opfok in Cabauw. Dit dorpje is gelegen in de lintbebouwing van de Utrechtse Waarden.

Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan in het zuivel en verzekeringswezen.
Het is leuk en leerzaam om je in te zetten voor een organisatie die zowel het verlengstuk als het voorportaal kan zijn van je eigen recreatief en toeristisch product.

Graag wil ik als bestuurslid mijn steentje bij dragen voor het behartigen van de recreatieve belangen in ons gebied, en me vooral inzetten dat verblijfstoerisme en dagrecreatie een herkenbare plaats inneemt om aan de wens van de consument te kunnen voldoen, met de bekende  sleutelwoorden toegankelijkheid, gastvrijheid en met comfort in een goede prijs-kwaliteitverhouding.  


Gerda Vendrig, secretaris van de stichting.

Mijn naam is Gerda Vendrig-Rietveld, secretaris van Struinen en Vorsen.
Samen met mijn man Hans hebben wij een recreatie bedrijf Boer Hans Activiteiten in Montfoort. Medio mei 2017 zijn wij gestopt met ons melkveebedrijf.

Eind 2013 heb ik de taken overgenomen van Nel Steenbergen, de vorige secretaris van Struinen en Vorsen en één van de oprichters van het 1e uur. In de zomermaanden ben ik voornamelijk druk met de correspondentie van de boekingen, het ontvangen van diverse groepen, verzorgen van een hapje en een drankje, administratie en natuurlijk ook het schoonmaken van onze locaties. De wintermaanden zijn wat rustiger en heb ik meer tijd voor onze kinderen en kleinkinderen, hobby’s zoals fietsen, wandelen en lezen en natuurlijk de sociale contacten met familie en vrienden weer onderhouden.

Wat mij aantrekt in Struinen en Vorsen is de diversiteit van de verschillende ondernemers. Er zijn zoveel mogelijkheden voor de bezoekers van ons prachtige gebied. Door met elkaar iets op te bouwen, kunnen we elkaar steunen en versterken. Gezamenlijk staan we sterk en kunnen wij onze gasten een uitgebreid programma aanbieden voor elk wat wils!

Pauline Zwetsloot, bestuurslid van de stichting

Mijn naam is Pauline Zwetsloot-van Schie, getrouwd met Ruud en ik woon in Alphen aan den Rijn. Ik ben werkzaam in de financiële sector en zo in contact gekomen met de penningmeester Maria Dorresteijn. Ook ik ben zelf geen deelnemer maar wel geboren en getogen in een tuindersgezin dus op het platteland.
In mijn vrije tijd rijd ik motor en wandel en tuinier ik graag. Bij mijn werk hoort ook de nodige studie dus dat neemt behoorlijk wat tijd in beslag.

In de loop van 2009 heb ik mij aangesloten bij de stichting en sinds begin 2010 help ik Maria om de financiën van de stichting in goede banen te leiden.

Het Groene Hart staat inmiddels goed op de kaart, "In de Randstad; veel groen in de directe omgeving waar je je goed kunt vermaken". Struinen en Vorsen helpt de recreant om kennis te laten maken met het platteland in deze prachtige streek en de kennis van de deelnemers met elkaar te laten delen. Zo ontstaan hele bijzondere en originele arrangementen.

Manouk Sloothaak penningmeester

Ik ben Manouk Sloothaak en woon in Aarlanderveen, waar mijn ouders een melkveehouderij hebben. Als echte boerendochter heb ik me altijd geïnteresseerd in het platteland. Vanuit deze interesse ook gaan studeren aan de Hoge Agrarische School, plattelandsvernieuwing is de studie die ik heb gevolgd. 

Daar is de link met Struinen en Vorsen! Agrotoerisme speelt een grote rol in plattelandsvernieuwing en is de verbinding tussen stad en land. Een proces wat in deze tijd steeds belangrijker wordt. Soms heeft dit proces natuurlijk een duwtje in de goede richting nodig en dat is wat Struinen en Vorsen onder andere doet. Dit spreekt mij erg aan. Het bevorderen en promoten van het agrotoerisme in het Groene Hart!