Jan Kromwijk, vicevoorzitter van de stichting.

Struinen en Vorsen is een bundeling van ondernemers die samen  een herkenbare  identiteit wil stellen in het Groene Hart. Daarom vind ik het belangrijk dat deze stichting er is, die voor haar deelnemers gezamenlijke activiteiten ontplooit en kwaliteit met professionalisering hoog in het vaandel heeft staan.

Sinds Boerderij Kromwijk deelnemer is geworden met o.a. onze overnachtingsmogelijkheid in hooiberghutten hebben we gemerkt dat er veel verandert op je erf en dat je samenhangend daarmee  een enorme toegevoegde waarde ervaart met de  belevingswaarde door de gasten op het platteland zoals de omgeving met ruimte, rust, gastvrijheid, leuke uitjes en mooiste vakantieplekken.

Mijn achtergrond of beter gezegd de wortels ( geboren en getogen) liggen op onze boerderij met jongvee voor de melkveehouderij en vleesvee opfok in Cabauw. Dit dorpje is gelegen in de lintbebouwing van de Utrechtse Waarden.

Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan in het zuivel en verzekeringswezen.
Het is leuk en leerzaam om je in te zetten voor een organisatie die zowel het verlengstuk als het voorportaal kan zijn van je eigen recreatief en toeristisch product.

Graag wil ik als bestuurslid mijn steentje bij dragen voor het behartigen van de recreatieve belangen in ons gebied, en me vooral inzetten dat verblijfstoerisme en dagrecreatie een herkenbare plaats inneemt om aan de wens van de consument te kunnen voldoen, met de bekende  sleutelwoorden toegankelijkheid, gastvrijheid en met comfort in een goede prijs-kwaliteitverhouding.  


Gerda Vendrig, secretaris van de stichting.

Mijn naam is Gerda Vendrig-Rietveld, secretaris van Struinen en Vorsen.
Samen met mijn man Hans hebben wij een recreatie bedrijf Boer Hans Activiteiten in Montfoort. Medio mei 2017 zijn wij gestopt met ons melkveebedrijf.

Eind 2013 heb ik de taken overgenomen van Nel Steenbergen, de vorige secretaris van Struinen en Vorsen en één van de oprichters van het 1e uur. In de zomermaanden ben ik voornamelijk druk met de correspondentie van de boekingen, het ontvangen van diverse groepen, verzorgen van een hapje en een drankje, administratie en natuurlijk ook het schoonmaken van onze locaties. De wintermaanden zijn wat rustiger en heb ik meer tijd voor onze kinderen en kleinkinderen, hobby’s zoals fietsen, wandelen en lezen en natuurlijk de sociale contacten met familie en vrienden weer onderhouden.

Wat mij aantrekt in Struinen en Vorsen is de diversiteit van de verschillende ondernemers. Er zijn zoveel mogelijkheden voor de bezoekers van ons prachtige gebied. Door met elkaar iets op te bouwen, kunnen we elkaar steunen en versterken. Gezamenlijk staan we sterk en kunnen wij onze gasten een uitgebreid programma aanbieden voor elk wat wils!

Manouk Sloothaak, penningmeester van de stichting

Ik ben Manouk Sloothaak en woon in Aarlanderveen, waar mijn ouders een melkveehouderij hebben. Als echte boerendochter heb ik me altijd geïnteresseerd in het platteland. Vanuit deze interesse ook gaan studeren aan de Hoge Agrarische School, plattelandsvernieuwing is de studie die ik heb gevolgd. 

Daar is de link met Struinen en Vorsen! Agrotoerisme speelt een grote rol in plattelandsvernieuwing en is de verbinding tussen stad en land. Een proces wat in deze tijd steeds belangrijker wordt. Soms heeft dit proces natuurlijk een duwtje in de goede richting nodig en dat is wat Struinen en Vorsen onder andere doet. Dit spreekt mij erg aan. Het bevorderen en promoten van het agrotoerisme in het Groene Hart!

John de Jong, bestuurslid van de stichting.

Mijn naam is John de Jong, bestuurslid bij Struinen en Vorsen. Samen met mijn vrouw Tineke, heb ik vier dochters. In 2007 hebben wij besloten om naast onze varkenshouderij een camping te beginnen, wij wonen in het kleine dorpje de Hoef. Door de veranderende wet- en regelgeving hebben wij in de loop van tijd het roer omgegooid en hebben wij onze focus gelegd op de recreatieve sector. Zo hebben wij onze camping, appartementen, zaalverhuur en hooiberghutten. Daarnaast zijn wij agrarisch actief gebleven.

Voorheen zat ik in het bestuur van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), sinds wij met de varkenshouderij zijn gestopt is er veel veranderd op ons erf, het bedrijf en onze dagelijkse werkzaamheden. Wij merken steeds meer het belang van het beleven van het platteland, wij ontvangen nationale en internationale gasten. Die worden aangetrokken omdat wij rustig gelegen zijn, maar tevens relatief dicht gelegen bij de grote steden. Zij verbazen zich telkens weer over de rust, ruimte en prachtige locaties die het Groene Hart te bieden heeft.

Als bestuurslid wil ik bijdragen aan de ruimtelijke beleving en diversiteit van onze regio. Struinen en Vorsen sluit aan bij onze visie om samen de agrarische recreatieve sector in beeld te zetten. Daarbij kunnen wij elkaar versterken en is er ruimte voor intervisie.

Jan Kromwijk, voorzitter van de stichting

Jan Kromwijk, aangenaam kennis te maken met u. Tot 2002 hadden we een rundvee en varkensbedrijf in IJsselstein. Ons gebied was aangewezen als natuur-recreatie gebied ten gevolge van de stedelijke ontwikkeling West-Utrecht
Samen met mijn echtgenoot Mieke en compagnon Jan-Erik Reuvekamp runnen wij nu 
Jachthaven Marnemoende IJsselstein. Een recreatief bedrijf met allerlei voorzieningen voor boten en watersport en verhuren wij kano’s  motorbootjes en sloepen. Daarnaast hebben wij camperplaatsen,  kleinschalige overnachtingsplaatsen, horeca, werk- en vergaderaccommodaties. Op ons bedrijf is een TOP, waar wandelpaden, fietspaden en waterwegen bij elkaar komen.

Na een interimperiode van mijn naamgenoot uit Cabauw, (overigens knap gedaan door hem) volg ik de mede oprichter en voorzitter vanaf het eerste uur Jan van der Werf op. Zonder hem was Struinen en Vorsen niet die organisatie voor plattelandstoerisme die het nu is.

Met Struinen en Vorsen zetten we samen het gebied op de kaart, en zorgen we ervoor dat alle deelnemers de vruchten van plattelandstoerisme kunnen plukken. De komende tijd met de grote veranderingen op het platteland, zal er ruimte komen voor meer aanbieders van plattelandstoerisme. Struinen en Vorsen zal hier ondersteuning voor moeten aanbieden.

Ruud Streng, bestuurslid van de stichting

Ik ben Ruud Streng en woon en werk in Boskoop, het dorp waarin alles boomkwekerij ademt.
Zelf ben ik vanaf mijn 21-ste eigenaar van een boomkwekerij waarin we een heel breed sortiment planten kweken van stekje tot volwassen plant.

Sinds 1995 zijn we ons gaan specialiseren in de teelt van Vaccinium (blauwe bes planten) en verhandelen we die planten onder de naam “Mr.Blueberry “ aan de groothandel.
Vanaf 2000 zijn we begonnen met de verkoop van bessen aan consumenten in een stalletje aan de weg. Dit leidde tot rondleidingen voor grote en kleine groepen over ons bedrijf.

Sinds die tijd ben ik lid geworden van Struinen en Vorsen.
Het is een uitdaging om nu ook in een bestuursfunctie mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Struinen en Vorsen.