Jan van der Werf, voorzitter van de stichting.

Ik  woon op de Middelburgseweg 8 in Reeuwijk en daar ben ik ook geboren. Alleen de oude boerderij is er niet meer, daarvoor in de plaats is er een nieuw huis gebouwd waar ik samen met mijn vrouw woon. Onze 4 kinderen zijn allemaal het huis uit en ook de boerderij is overgenomen door onze zoon. Ik hou me alleen nog met de leuke dingen bezig, zoals in het voorjaar vogelnestjes zoeken met onze kleinkinderen. 

Al sinds de oprichting in 2002 ben ik de voorzitter van Struinen en Vorsen.
We zijn klein begonnen maar uitgegroeid tot een bloeiende stichting met meer dan 125 deelnemers. We hebben een enthousiast bestuur met goede ideeën en een enorme inzet.
Met zijn allen hebben we veel bereikt, bijzonder trots zijn we op ons mooie boek "Van Bodem tot Bord" en onze vernieuwde website.
Het project Haak aan & Doe mee waar in de deelnemers zelf hun eigen gps route kunnen uitzetten is voor veel van onze deelnemers een uitdaging ( ook voor mij ) maar hoe leuk is het niet als je gewoon met je smartphone in je hand  een route kunt lopen.

Struinen en Vorsen Plattelands toerisme  dwars door het groene hart is een stichting  die vooruitstrevend  is en waar ik met veel plezier voorzitter van ben.  


Gerda Vendrig, secretaris van de stichting.

Mijn naam is Gerda Vendrig-Rietveld, secretaris van Struinen en Vorsen. Samen met mijn man Hans hebben wij een melkveehouderijbedrijf en daarnaast een recreatie bedrijf Boer Hans Activiteiten in Montfoort. Eind 2013 heb ik de taken overgenomen van Nel Steenbergen, de vorige secretaris van Struinen en Vorsen en één van de oprichters van het 1e uur. In de zomermaanden ben ik voornamelijk druk met de correspondentie van de boekingen, het ontvangen van diverse groepen, verzorgen van een hapje en een drankje, administratie en natuurlijk ook het schoonmaken van onze locaties. De wintermaanden zijn wat rustiger en heb ik meer tijd voor onze kinderen en kleinkinderen, hobby’s zoals fietsen, wandelen en lezen en natuurlijk de sociale contacten weer onderhouden.

Wat mij aantrekt in Struinen en Vorsen is de diversiteit van de verschillende ondernemers. Er zijn zo veel mogelijkheden voor de bezoekers van ons prachtige gebied. Door met elkaar iets op te bouwen kunnen we elkaar steunen en versterken en de bezoekers een gastvrij onthaal geven.

Maria Dorresteijn, penningmeester van de stichting.

Maria dorresteijnAlle andere bestuurleden zijn zelf ook deelnemer, maar ik niet. Zo op ’t oog lijk ik geen link te hebben met Struinen en Vorsen, ik heb nl. een bedrijf dat MKB-ondernemers adviseert en helpt met hun risicomanagement, Risicare. Enige tijd geleden was ik  accountmanager bij een lokale Rabobank in ons gebied en heb daar gezien dat agrorecreatie aan belang wint. Professionaliteit is daarbij belangrijk. Ook moet je kritisch zijn op het rendement van deze tak. De activiteiten moeten geld opbrengen. Dit kan betekenen dat de ondernemer zijn schroom moet overwinnen om een redelijke, marktconforme prijs te vragen. Affiniteit met de sector had ik altijd al, ik ben een boerendochter.

Met mijn kennis en ervaring was ik welkom als penningmeester bij Struinen en Vorsen. De stichting wordt georganiseerd door vrijwilligers maar dit betekent zeker niet dat het een vrijblijvende hobby-club is. Het bestuur van de stichting wordt heel serieus en professioneel georganiseerd. Dit is volledig in lijn het met doel van de stichting. Daarnaast is het ook noodzakelijk, we vertegenwoordigen de belangen van meer dan 100 deelnemers en werken mee aan hun inkomen uit agrorecreatie. Daarnaast draaien we –samen ons projectbureau- omvangrijke projecten met bijbehorende subsidies. Een verantwoordelijke taak.

Soms is het passen en meten om de activiteiten van Struinen en Vorsen in te passen in de rest van mijn leven. Mijn werk bij Risicare, mijn man heeft een eigen bedrijf en samen hebben we 4 kleine kinderen. Druk dus, maar wel leuk. Oók de werkzaamheden voor Struinen en Vorsen.

Pauline Zwetsloot, bestuurslid van de stichting

Mijn naam is Pauline Zwetsloot-van Schie, getrouwd met Ruud en ik woon in Alphen aan den Rijn. Ik ben werkzaam in de financiële sector en zo in contact gekomen met de penningmeester Maria Dorresteijn. Ook ik ben zelf geen deelnemer maar wel geboren en getogen in een tuindersgezin dus op het platteland.
In mijn vrije tijd rijd ik motor en wandel en tuinier ik graag. Bij mijn werk hoort ook de nodige studie dus dat neemt behoorlijk wat tijd in beslag.

In de loop van 2009 heb ik mij aangesloten bij de stichting en sinds begin 2010 help ik Maria om de financiën van de stichting in goede banen te leiden.

Het Groene Hart staat inmiddels goed op de kaart, "In de Randstad; veel groen in de directe omgeving waar je je goed kunt vermaken". Struinen en Vorsen helpt de recreant om kennis te laten maken met het platteland in deze prachtige streek en de kennis van de deelnemers met elkaar te laten delen. Zo ontstaan hele bijzondere en originele arrangementen.

Jan Kromwijk, bestuurslid van de stichting.

Struinen en Vorsen is een bundeling van ondernemers die samen  een herkenbare  identiteit wil stellen in het Groene Hart. Daarom vind ik het belangrijk dat deze stichting er is, die voor haar deelnemers gezamenlijke activiteiten ontplooit en kwaliteit met professionalisering hoog in het vaandel heeft staan.

Sinds Boerderij Kromwijk deelnemer is geworden met o.a. onze overnachtingsmogelijkheid in hooiberghutten hebben we gemerkt dat er veel verandert op je erf en dat je samenhangend daarmee  een enorme toegevoegde waarde ervaart met de  belevingswaarde door de gasten op het platteland zoals de omgeving met ruimte, rust, gastvrijheid, leuke uitjes en mooiste vakantieplekken.

Mijn achtergrond of beter gezegd de wortels ( geboren en getogen) liggen op onze boerderij met jongvee voor de melkveehouderij en vleesvee opfok in Cabauw. Dit dorpje is gelegen in de lintbebouwing van de Utrechtse Waarden.

Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan in het zuivel en verzekeringswezen.
Het is leuk en leerzaam om je in te zetten voor een organisatie die zowel het verlengstuk als het voorportaal kan zijn van je eigen recreatief en toeristisch product.

Graag wil ik als bestuurslid mijn steentje bij dragen voor het behartigen van de recreatieve belangen in ons gebied, en me vooral inzetten dat verblijfstoerisme en dagrecreatie een herkenbare plaats inneemt om aan de wens van de consument te kunnen voldoen, met de bekende  sleutelwoorden toegankelijkheid, gastvrijheid en met comfort in een goede prijs-kwaliteitverhouding.  

Marianne Hoekstra ambassadeur van de Utrechtse Venen

Als negentien jarig meisje kwam ik naar Utrecht, waar ik twintig jaar samen met mijn eerste man een assurantiekantoor gehad heb. Kamperen was onze grootste hobby. Zoals de meeste kampeerders droomden wij op een camping vaak over een carrièreswitch. Weg uit de stad en zelf een camping beginnen. Na zijn overlijden ontmoette ik Piet van de Geer, een boer met melkvee . Omdat zijn 40 koeien niet in mijn achtertuintje pasten moest ik wel naar Kockengen verhuizen. Dat was zeker geen straf, want Laag Nieuwkoop lag aan één van mijn favoriete fietsroutes. Boeren is een manier van leven, dat is toch iets anders dan een eigen kantoor, waarbij je een periode in je agenda blokt, zorgt voor vervanging en een paar weken met de caravan op pad gaat.

Minder vaak op vakantie dus en toen kwam het initiatief van de Agrarische Natuurvereniging De Utrechtse Venen om met een camping of B&B bezoekers te laten proeven van de sfeer van een melkveebedrijf. Mijn kans om de campingsfeer terug te halen, alles te verwezenlijken waar ik altijd over gedroomd had.
Het beheren van een camping, het gasten ontvangen en informeren, dat was niet te combineren met het assurantiekantoor. Dus nu ben ik fulltime agro-toeristisch boerin.
Daarnaast was ik actief in de werkgroep agrotoerisme van de ANV De Utrechtse Venen.
We werkten aan mooie projecten zoals de picknickbanken met informatiepanelen over het agrarische landschap die u overal in de Utrechtse Venen tegenkomt.
In 2014 zochten we aansluiting bij Struinen en Vorsen, om zo de promotie van het mooie gebied van de Utrechtse Venen te kunnen voortzetten.
Als ambassadeur van de Utrechtse Venen heb ik nu mijn plekje gevonden in het bestuur van Struinen en Vorsen.

Manouk Sloothaak ondersteunend penningmeester

Ik ben Manouk Sloothaak en woon in Aarlanderveen, waar mijn ouders een melkveehouderij hebben. Als echte boerendochter heb ik me altijd geïnteresseerd in het platteland. Vanuit deze interesse ook gaan studeren aan de Hoge Agrarische School, plattelandsvernieuwing is de studie die ik heb gevolgd.

Daar is de link met Struinen en Vorsen! Agrotoerisme speelt een grote rol in plattelandsvernieuwing en is de verbinding tussen stad en land. Een proces wat in deze tijd steeds belangrijker wordt. Soms heeft dit proces natuurlijk een duwtje in de goede richting nodig en dat is wat Struinen en Vorsen onder andere doet. Dit spreekt mij erg aan. Het bevorderen en promoten van het agrotoerisme in het Groene Hart!