Cultuurmaand pakt uit met thema Proeven & Beleven & Genieten

Tijdens de Cultuurmaand is er van alles te beleven en te doen. Iedere week heeft een thema meegekregen. In de week van 16 t/m 22 september staan Proeven & Beleven & Genieten centraal.

Wat is er in deze week allemaal te doen.

Trek uw wandelschoenen aan en doe mee aan de ‘Vroeg of Laat uit de veren wandeltocht’. Een wandeling door het boerenland o.l.v. een streekgids met een heerlijk ontbijt of lunch als beloning. Deze boerenlandkade is speciaal voor de Cultuurmaand eenmalig opengesteld. De wandeling is op zaterdag 18 september van 7.00 tot 10,15 of van 10.30 tot 13.45, opgeven via verge305@planet.nl.

Jury van de balentuin op 15 september van 13.00 tot 14.30.

Tijdens de verlichte boerderijenroute op donderdagavond 16 september  zal shantykoor De Kaapstander uit Oudewater enkele korte optredens verzorgen op Noord Linschoterzandweg 7 in Snelrewaard. Daarnaast zal Silene van Waveren tijdens de verlichte boerderijenroute op 16 en 17 september exposeren met keramische kunst in een fraai aangelegde tuin aan de Zuid Linschoterzandweg 32 in Snelrewaard. Ook zijn daar schilderijen van Janine Bosma te zien.  Op zaterdag 18 september vindt het Havenfestival in Oudewater plaats. U kunt dan het prachtige Oudhollandse stadje op een muzikale manier vanaf het water beleven. Als u ook nog kunst wilt meepakken die dag, dan kunt u een tuinexpositie van Tamara Sille bezoeken de Noord-IJsselkade 14b in Oudewater. Wilt u uw stem laten weerklinken in de polder kom dan ‘Zingen in de Natuur’ olv Monique van den Hoogen op zondagmiddag 19 september in theetuin De Kwakel aan de Noord Linschoterzandweg 53 in Snelrewaard.

Nieuwsgierig geworden: kijk dan op www.cultuurmaand.nl en www.verlichteboerderijen.nl.

De Cultuurmaand Lange Linschoten is een initiatief van de stichting Struinen en Vorsen en tot stand gekomen in samenwerking met de Boerderijenstichting Utrecht en tal van andere locale organisaties in Montfoort, Linschoten en Oudewater. Met dank aan Leader+, provincie Utrecht, Rabo Stads- en Dorpsfonds Montfoort-Oudewater-Linschoten, Prins Bernardcultuurfonds, KF Heinfonds en de gemeenten Oudewater en Montfoort.