Het Beloken Land

Het Beloken Land

In Montfoort, gelegen in het Groene Hart staat de boerderij "Het Beloken Land" met een van de weinige eendenkooien die Nederland nog rijk is. De kooikerij werd vroeger vaak op de boerderij uitgeoefend.

Algemeen

Kom achterom

broedkorf_vervolg_040.jpg

Wij bieden je de gelegenheid onze eendenkooi te bezoeken met de kooiker. Dan kun je ook een kijkje nemen in het museum van oude rijtuigen en gereedschappen van in en om de boerderij met de tentoonstelling "Achter de schermen".

Openingstijden: ma. t/m za op afspraak
Aantal: groepen vanaf 10 personen
Duur en kosten: afhankelijk van programma
Deelname: voor eigen risico

Activiteiten

Rondleiding boerderij, eendenkooi en museum

Na de ontvangst met koffie en lekkers volgt de uitleg over het bedrijf wandel je door de polder naar de eendenkooi. De kooiker laat je zien zien en beleven hoe het er hier vroeger uit zag. Op de terugweg volgt de rondleiding door de boerderij en musea. We sluiten af met een drankje of een overheerlijke lunch met streekeigen produkten.
In overleg zijn er meerdere mogelijkheden.
De duur van de rondleiding is ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Vergaderen op Het Beloken Land

Ontspannen vergaderen op het platteland, dat kan in onze hooiberg, omgebouwd tot ontvangstruimte en volledig van glas. De vergaderruimte met weids uitzicht is voor max 40 personen. Scherm is aanwezig.
Na afloop het hoofd leeggooien:. maak een wandeling maken vanuit de boerderij naar natuurgebied Willeskop, of een rondrit door de Lopikerwaard met fiets/auto.

Programma voor scholen

Foto-HNTQI4KV1.jpg

Voor het Beloken Land is er voor basisscholen een speciaal programma geschreven. Uit het lesboek wordt een week op school gewerkt, en als afsluiting komen de kinderen op excursie op de boerderij. Thema groep 4: de boerderij, groep 6: vogel en natuurbeheer, groep 8: de eendenkooi.

Nog meer te doen

  • een receptie, familiefeest of verenigingsuitje, s' avonds een feestje in de hooiberg / max 75 personen : alles kan bij ons
  • op de boerderij diverse oud-Hollandse spelen; ringsteken op de fiets, kruiwagen race, ringgooien, hooivork hangen, teveel om op te noemen.
  • voor alle mogelijkheden en de actuele info,, stuur je ons een mail of bel ons op het telefoonnummer onder Contact

Tags

Contact

Het Beloken Land

Blokland 116
3417 MR Montfoort
0348-471880
06-36331301

hetbelokenland@hotmail.com
http://www.hetbelokenland.com/

In de buurt