Het Beloken Land

Gelegen in het groene hart van Nederland vindt u de boerderij "Het Beloken Land". Hier vindt u nog rust en ruimte en 1 van de weinige eendenkooien di…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Unieke locatie met eendenkooi!

Gelegen in het groene hart van Nederland, vlakbij de stad Utrecht, vindt u de boerderij Het Beloken Land. Hier vindt u nog rust en ruimte en een van de weinige eendenkooien die Nederland rijk is.

Wij bieden u de gelegenheid onze eendenkooi te bezoeken met de Kooiker. Daarbij kunt u ook een kijkje nemen in het museum van oude rijtuigen en gereedschappen van in en om de boerderij. Daarbij is ook de tentoonstelling "Achter de schermen" te bezichtigen.

Openingstijden

ma. t/m zaterdag op afspraak

Aantal

groepen vanaf 10 personen

Duur en kosten

afhankelijk van programma

Deelname

voor eigen risico

Route

Vanuit Utrecht/Den Haag; afslag Woerden, vervolgens Montfoort aanhouden.
Over de brug van de IJssel, bij de rotonde de tweede afslag richting benschop.
Eerste afslag rechts, 2e boerderij links.

Activiteiten

Excursie Eendenkooi

Er worden lezingen en excursies georganiseerd over de boerderij, eendenkooi en het museum. Als u aankomt krijgt u onder het genot van een bakje koffie uitleg over het bedrijf en de eendenkooi. Als de koffie op is, gaan we lekker uitwaaien buiten. U wandelt door de polder naar de eendenkooi met de kooiker. Daar aangekomen kunt u zien en beleven hoe het er vroeger uit zag in de eendenkooi. Als u geluk heeft struikelt u over de hazen en de fazanten. Op de terugweg wordt de boerderij bekeken, en de musea's. Dit ook onder leiding van de gids. Als u dan terugkomt kunt u nog wat napraten onder het genot van een drankje of een overheerlijke lunch met streekeigen produkten. Verder zijn er meerdere dingen mogelijk in overleg.

De duur van de rondleiding is ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Vergaderruimte

Wilt u ontspannen vergaderen op het platteland, dan bent u bij ons aan het juiste adres. De hooiberg is omgebouwd tot ontvangstruimte, en is volledig van glas. Wanneer u dus aan het vergaderen bent is het mogelijk dat de koeien en schapen voorbij komen, of dat de kalkoenen en kippen gezellig komen buurten.Vergaderruimte is voor maximaal 40 personen. Scherm is aanwezig.

Diverse andere activiteiten

Wanneer u de hele dag wilt blijven kan dit ook. U kunt een wandeling maken vanuit de boerderij naar natuurgebied Willeskop, of een rondrit door de Lopikerwaard met fiets/auto. Een receptie, familie feest of verenigingsuitje, alles kan bij ons. Wilt u s' avonds een feestje in de hooiberg geven, kan dit ook. (maximaal 75 personen) Verder hebben we op de boerderij diverse oud-hollandse spelen; ringsteken op de fiets, kruiwagen race, ringgooien, hooivork hangen, teveel om op te noemen.

Scholen

Voor het beloken land is er speciaal voor basisscholen een programma geschreven. Dit bevat een lesboek voor de kinderen en een handleiding voor het onderwijzend personeel. Uit het lesboek wordt een week op school gewerkt, en als afsluiting komen de kinderen op excursie op de boerderij. Voor groep 4; de boerderij. Voor groep 6; vogel en natuurbeheer. En voor groep 8; de eendenkooi.

Contact

Het Beloken Land

Blokland 116
3417 MR Montfoort
0348-471880
06-36331301
hetbelokenland@hotmail.com

In de buurt

Camperplaats Nieuw Vogelenzang

Welkom op Camperplaats Nieuw Vogelenzang. Omdat wij op een heel mooi plekje in Nederland wonen willen wij daar ook anderen …

  • Montfoort
  • (1,0 km)
Kaas- en Zorgboerderij Doruvael

Doruvael is een melkveebedrijf - kaasmakerij in Montfoort, waar heerlijke ambachtelijke kazen worden gemaakt en tevens worden verkocht in onze …

  • Montfoort
  • (1,2 km)
Gasterij De Toren

Uniek in de Lopikerwaard, Recreatie Landschap Rosenboom, de plek waar het aangenaam recreeren is. Op Nederlandse Oudste in werking zijnde …

  • Benschop
  • (2,1 km)