Gasterij De Toren

Uniek in de Lopikerwaard, Recreatie Landschap Rosenboom, de plek waar het aangenaam recreeren is. Op Nederlandse Oudste in werking zijnde boerderij, …

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Welkom bij Recreatie Landschap Rosenboom

Recreëren in een levend landschap

Midden in de Lopikerwaard, tussen de groene weilanden, ligt het plaatsje Benschop. Hier is ons boerenbedrijf gelegen. Wij zijn de oudst in werking zijnde boerderij van Nederland, al sinds 1561.   Naast kamperen, uitgebreide kano-, fiets-, wandel- en fluisterboot-arrangementen kunnen wij ook uw drankjes, barbecue of maaltijden verzorgen.   Kees en Lenie en Thieme en Marjolein Rosenboom heten u van harte welkom, voor een korte of langere tijd, op de boerencamping van Recreatie Landschap Rosenboom of in Gasterij “de Toren”.

Boerencamping

Lekker buiten leven! Recreëren in een levend landschap. Kamperen met uitzicht op koeien of op de boomgaard. Op onze boerencamping kan het allemaal! Ideaal voor een paar dagjes weg, maar je kunt ook een complete (fiets)vakantie plannen.

Als u wilt genieten van rust en ruimte met veel privacy, dan vindt u bij ons vast wat u zoekt. Onzeseizoenplaatsen zijn een half eiland groot (100 vierkante meter) en u beschikt er over stroom en water. Geniet er maar van het prachtige uitzicht over de polder met zicht op koeien en paarden in de wei.

U kunt reserveren via de email of telefonisch: 06-180 32 051.

zie: www.recreatielandschaprosenboom.nl voor alle tarieven (seizoen- en passantenplaatsen). 

Recreatie Landschap Rosenboom

Benendeneind Zuidzijde 283A, 3405 CK, Benschop

Gasterij de Toren

Benedeneind 283A, 3405 CJ Benschop, Tel. 0348-451692

Feestjes, partijen en vergaderingen

Voor een feestje en verjaardag en voor alle leuke ideeën in de Gasterij en in de polder: Kees 06-13712125 en Lenie 06-22865608.

Camping en bootjes

Voor de camping, kano's en fluisterboten: Marjolein 06-18032051.

Activiteiten

Uitkijktoren

Het beklimmen van de uitkijktoren is de moeite waard. U zult ademloos zijn van het uitzicht over de Lopikerwaard. Je kunt goed de contouren zien van de ontginning van dit gebied van rond 1200.

Alle boerderijen zijn destijds uitgeven met 16 morgen land, dat is 14 ha. Het perceel waarop de toren staat heet Kerkviertel (gepacht van de kerk). Er zijn nog rekeningen in bezit van de familie Rosenboom waarop staat dat de pacht verlaagd werd, omdat de rivier de Lek doorgebroken was. Het land stond daardoor onder water en er kon dus minder land worden gepacht.

Vergaderen

De inspirerende en rustgevende omgeving is een perfecte setting om van gedachten te wisselen. Audiovisuele hulpmiddelen (internet aansluiting, beamer) en andere voorzieningen zijn indien gewenst beschikbaar. Vraag ons gerust wat er zoal nog meer mogelijk is.
Wij stemmen ons aanbod af op uw wensen en in overleg is er heel veel mogelijk in combinatie met onze arrangementen.

Bel met Kees: 06-13712125 of met Lenie: 06-22865608.

Wandelen

Wandelen op het terrein

Deze bestaat uit rondje West en rondje Oost. Beiden zijn 4,5 km lang en duren ongeveer 1,5 uur. De routes gaan door weilanden en over de kaai. De paden zijn grotendeels onverhard en sluiten aan op de wandelroute Ronde van Benschop (9 km).

Wandelen in de omgeving

 • Ronde van Benschop (16 km)
 • Cabauwse Jacobsroute (14 km)
 • Ronde van Jaarsveld (9 km)
 • Ronde van Lopik (15 km)Willige Langerakroute (12 km)

De diverse route-kaarten zijn in de ‘Gasterij’ verkrijgbaar.

Fietsen

In de omgeving van onze boerencamping kunt u prima fietsen. De volgende routes zijn  beschikbaar:

 • Cabauwroute (21 km)
 • Williskoproute (26 km)
 • Coperoute (42 km)
 • Lopikerwaard route (20, 30, 45 of 63 km)

Fietsknooppunt 84, richting Benschop en fietsknooppunt 54, richting Polsbroek. Fietsknooppunt 84, richting Benschop en Fietsknooppunt 54, richting Polsbroek. De diverse route-kaarten zijn in de ‘Gasterij’ verkrijgbaar.

Kano- en fluisterbootverhuur

Maak met vrienden, familie of collega’s je eigen Lopikerwaard-poldertocht op het water!

De hele dag en avond ontspannen genieten op het water, onze routekaart wijst de weg. Verken het prachtige polderlandschap van de Utrechtse Waarden. Of combineer het varen met een leuk arrangement voor een onvergetelijk uitje.

 

Prijzen1 uur2 uur3 uurDagKano 1 pers.€ 4,–€ 8,–€ 12,–€ 14,–Kano 2 pers.€ 8,–€ 16,–€ 24,–€ 28,–Canadees 3 pers.€ 10,–€ 20,–€ 30,–€ 35,–Fluisterboot 6 pers.€ 25,–per dagdeel € 80,-

Huur vanaf 1 uur, daarna per halfuur.

Weersgarantie. Op het moment dat het weer het niet toelaat om uit te varen, annuleren wij uw kanoreservering kosteloos. Voor de arrangementen gelden afwijkende voorwaarden. Prijzen zijn inclusief routekaart en waterdichte tas. Zwemvesten zijn beschikbaar. De prijzen zijn inclusief BTW. Breng legitimatie mee. Pinautomaat aanwezig!

Informatie en reserveringen bij Kees: 06-13712125 en Lenie: 06-22865608

Contact

Gasterij De Toren

Benedeneind 279
3405 CJ Benschop
0348-451477
06-18032051
marjolein@recreatielandschaprosenboom.nl
http://www.recreatielandschaprosenboom.nl/

In de buurt

Het Beloken Land

Gelegen in het groene hart van Nederland vindt u de boerderij "Het Beloken Land". Hier vindt u nog rust en …

 • Montfoort
 • (2,1 km)
Pannenkoekenhuis en Camping Midden Op 't Landt

Boerderij-camping en Creperie 'Midden Op 't Landt in de prachtige Lopikerwaard heeft ruime plaatsen met uitzicht over de weilanden.

 • Benschop
 • (2,4 km)
Camperplaats Nieuw Vogelenzang

Welkom op Camperplaats Nieuw Vogelenzang. Omdat wij op een heel mooi plekje in Nederland wonen willen wij daar ook anderen …

 • Montfoort
 • (3,0 km)