Cultureel Centrum Concordia

Concordia, het gezelligste theater in Krimpenerwaard en omstreken. Concordia biedt een podium aan allerlei (klein)kunstvormen en is een fijne ontmoet…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Activiteiten

Repair Café, Historisch Café en SWOK

Donderdag 5 december is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

 

De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

· huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters

· elektrisch gereedschap

· rollators, stepjes en fietsen

· klokken en uurwerken

· radio’s, versterkers en verlichting

· scharen en messen slijpen

 

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet. Het Repair Café is ook gezellig. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en bij gastheer Rob van Zuijlen bestelt u een lekker bakje koffie als u wilt. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

 

Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht, organiseert elke eerste donderdag van de maand een Repair Café. Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.

 

Ook zal de Historische Vereniging Haastrecht weer aanwezig zijn. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

 

Komt u ook gezellig naar de koffie of thee inloop? Of doet u mee met een knutselactiviteit?

Het SWOK (Stichting Welzijn en Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. Hier kunt u komen om anderen te ontmoeten en/of creatief bezig te zijn. Deze middag is bedoeld voor iedereen die thuis is en graag even erop uit wil gaan. De middag duurt van 13.30 tot 16.00 uur in Theater Concordia op het Concordiaplein. Voor deelname aan een activiteit wordt € 1,50 gevraagd. Voor de koffie en thee staat een geldpotje voor een vrijwillige donatie.

Live op zondag: The Murphy Jets in Grand Café Concordia € 7,50 p/p

Zondag 8 december om 15.00 uur treden The Murphy Jets op in Theater Concordia Haastrecht.

 

Een muzikale reis door de tijd, vanaf de jaren 60 tot de vroege jaren 70, zo is dit optreden van The Murphy Jets kort en krachtig samen te vatten. Een origineel Goud van Oud-repertoire, dat door (inmiddels) oud, maar ook door jong hoog gewaardeerd wordt.

 

Een onvervalst Goud van Oud-repertoire, jarenlange ervaring, veel afwisseling en 100% inzet garanderen een sfeervolle dansmiddag in Grand Café Concordia.

 

Medio jaren 60 begon de beatgroep The Murphy Jets de omgeving van De Bilt onveilig te maken. In eerste instantie vrij terughoudend, later echter heel uitbundig in felgekleurde popartkledij en overal opduikend met een grote aanhang. Ze stonden in het voorprogramma van de Engelse groep Status Quo, die toen net begon door te breken met de hit ‘Pictures of Matchstick Man’.

 

Ook in dancing Paradiso van Toni Boltini in Soesterberg waren The Murphy Jets zeer in trek, samen met The Golden Earrings, The Motions en Tee Set. De band toerde door Duitsland en Italië en beleefde van 1970 tot en met 1973 nog gouden tijden met contracten in de luxere dancings als Jay-Jay en Pax in Amersfoort en Pam-Pam in Scheveningen.

 

Ook nu weer wordt samengewerkt met de groten uit het vak, in programma’s met The Searchers, The Fortunes, The Tremeloes, Herman’s Hermits, Dozy Beaky Mick & Tich, Chris Andrews, Wayne Fontana & The Mindbenders, Four Tops en The Platters. Maar ook met vaderlandse sterren als Johnny Lion & The Jumping Jewels, The Buffoons en Albert West.

 

The Murphy Jets beginnen zondag 8 december om 15.00 uur te spelen. Kaarten (à € 7,50) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Familiefilm ‘De Wilde Stad’ in Theater Concordia € 8,00 p/p

Op woensdagmiddag 11 december draait de leuke familiefilm ‘De Wilde Stad’ in Theater Concordia in Haastrecht. Kom je ook kijken?

 

De film is een meeslepend verhaal vol avontuurlijke en verrassende ontmoetingen tussen mens en dier, bekeken door de ogen van echte stadsbewoners en de beroemde filmkater Abatutu.

 

In deze prachtige, avontuurlijke natuurfilm zie je de stad vanuit de ogen van de vele wilde dieren en planten die er leven. Voor dieren zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis: de stad is natuur.

 

Concordia Filmmiddag begint woensdag 11 december om 14.30 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 4,50 voor kinderen en à € 8,00 voor volwassenen) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Op vertoon van je jeugdpaspoort Krimpenerwaard krijg je 10% korting!

Dire Straits tributeband: BOOM, Like That! € 23,50 p/p

Zaterdag 14 december om 20.15 uur treedt de Dire Straits Tributeband BOOM, Like That! op in Theater Concordia in Haastrecht. Het betreft een staconcert, er zullen maar enkele zitplaatsen zijn.

 

Love over Gold uit 1982 is een van de beste albums van Dire Straits. De 8-koppige tributeband BOOM, Like That! speelt het album integraal en helemaal live. Na de pauze wordt ‘and more’ andere prachtige muziek van Dire Straits en Mark Knopfler gespeeld.

 

Love over Gold was het vierde studioalbum van de band en telt slechts vijf nummers. Een karakteristiek album met klassiekers als ‘Telegraph Road’, hét nummer voor de meeste fans en ‘Private Investigations’, een van de grootste hits van Dire Straits. Maar ook ‘Love over Gold’, een prachtig meeslepend nummer met klassiek gitaar, dat bijna nooit meer live ten gehore wordt gebracht.

 

Het concert van BOOM, Like That! is precies zoals je de Dire Straits wilt zien, zoals het op de plaat staat, aangevuld met heel af en toe een eigen sausje. ‘And more…’ staat voor het gedeelte na de pauze, waarbij de prachtige muziek van andere albums van de Dire Straits en Mark Knopfler wordt gespeeld.

 

Een must voor elke Dire Straits/Mark Knopfler-fan, sterker nog… een must voor elke muziekliefhebber!

 

BOOM, Like That! is op zaterdag 14 december om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Het betreft een staconcert, er zullen maar enkele zitplaatsen zijn. Kaarten (à € 23,50) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Contact

Cultureel Centrum Concordia

Concordiaplein 1
2851 VV Haastrecht
0182-502202

info@theaterconcordia.nl
http://www.theaterconcordia.nl

In de buurt

Arjan van der Eijk De Echte Bakker

In onze lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch. 's Zomers hebben …

  • Haastrecht
  • (0,2 km)
Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht

Gemaal De Hooge Boezem toont een spannende expositie ‘1000 jaar leven met water’, een authentieke pompruimte, modellen van bijzondere bouwwerken …

  • Haastrecht
  • (0,2 km)
Het Witte Hof

Het Witte Hof, de plek voor een lekker kopje koffie, lunch, borrel of diner. Prachtige locatie voor huwelijk, jubileum of …

  • Haastrecht
  • (0,3 km)