Cultureel Centrum Concordia

Concordia, het gezelligste theater in Krimpenerwaard en omstreken. Concordia biedt een podium aan allerlei (klein)kunstvormen en is een fijne ontmo...

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Activiteiten

Repair Café

Donderdag 6 december is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

 

De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

· huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters

· elektrisch gereedschap

· rollators, stepjes en fietsen

· klokken en uurwerken

· radio’s, versterkers en verlichting

· scharen en messen slijpen

 

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet. Het Repair Café is ook gezellig. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en bij gastheer Rob van Zuijlen bestelt u een lekker bakje koffie als u wilt. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

 

Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht, organiseert elke eerste donderdag van de maand een Repair Café. Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.

Pubquiz € 15,00 p/p

Vrijdag 7 december om 21.00 uur is er weer een Pubquiz in Theater Concordia in Haastrecht.

 

Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het hele Grand Café is gevuld met 20 teams van 3 tot 5 deelnemers. Alleen met een groepsticket kun je meedoen!

Minimumleeftijd: 14 jaar.

 

De Pubquiz is een maandelijks terugkerende avond. Data van de volgende Pubquiz zijn: vrijdag 11 januari 2019, vrijdag 8 februari 2019 en vrijdag 8 maart 2019.

 

De Pubquiz begint vrijdag 7 december om 21.00 uur. Kaarten (à € 15,00 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Absolutely Floyd € 17,50 p/p

Zaterdag 8 december treedt de band Absolutely Floyd op in Theater Concordia in Haastrecht.

 

Absolutely Floyd (AF) behoort tot een van de beste Pink Floyd tributes die ons land rijk is. Signs of Life 17-18 part II, is een feest van herkenning. Tijdens het concert spat het enthousiasme eraf. De bezoeker wordt verwend met een keur aan hits uit het gehele oeuvre van Pink Floyd, met af en toe een uitstapje naar een solonummer van David Gilmour en Roger Waters. Dit alles aangevuld met veelal zelf geproduceerde videobeelden en een fantastische lichtshow.

 

Absolutely Floyd begint op zaterdag 8 december om 20.15 uur te spelen. Het betreft een staconcert, er zullen maar enkele zitplaatsen zijn. Kaarten (à € 17,50) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Clean Foot Clan € 7,50 p/p

Live op zondag: Clean Foot Clan in Theater Concordia

 

Zondag 9 december om 15.00 uur treedt de band Clean Foot Clan op in Theater Concordia.

 

Het top 40-bandje uit Oudewater van 45 jaar geleden maakt een comeback! Het repertoire is niet echt veranderd. Dus volop terug in de tijd. Sweet memories ophalen met goede muziek van The Stones, The Beatles, Creedence Clearwater Revival enzovoort.

 

Clean Foot Clan begint zondag 9 december om 15.00 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Cameretten Finaletournee in Theater Concordia € 15,00 p/p

Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Laat je vrijdag 14 december verrassen door de drie finalisten van de 53e editie: Waterkonijnen, Chris Verlaan en Hassan el Rahaui.

 

Zaterdag 24 november j.l. is in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd om de 53e editie van Cameretten gekomen. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Rob van Wijk, heeft aan het eind van een succesvolle avond de Juryprijs toegekend aan Chris Verlaan. De jury vindt het knap hoe hij zijn autisme heeft verwerkt in Man in de Maak. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes.

 

In 1966 organiseert een groep studenten een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Een succes! Het festival groeit uit tot een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Ruim 50 jaar verder en Cameretten Festival is nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. Na de selecties, workshops, try-outs, de halve finale en de finale is het nu tijd voor de finalistentournee. De drie aanstormende cabarettalenten staan te popelen. Bereid je voor op een avond keihard lachen!

 

Deze cabaretiers gingen de jonge talenten van Cameretten 2018 onder anderen voor: Marnix Kappers • Ivo de Wijs • Don Quishocking • Joke van Leeuwen • Herman Finkers • Bert Visscher • Brigitte Kaandorp • NUHR • Theo Maassen • (Hans) Teeuwen & Smeenk • Kommil Foo • Plien & Bianca • Eric van Sauers • Marc-Marie Huijbregts • (Alex) Klaassen & (Martine) Sandifort • Guido Weijers • Ronald Goedemondt • Jandino Asporaat • Daniël Arends • Rundfunk • Patrick Laureij

 

De Cameretten Finaletournee begint vrijdag 14 december om 20.15 uur. Kaarten (à € 15,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 14 jaar.

Concordia Filmavond: Darkest Hour € 8,00 p/p

In de langste nacht van het jaar, op donderdagavond 20 december, is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘Darkest Hour’.

 

Darkest Hour neemt je mee achter de coulissen van 10 Downing Street in Londen, waar de zopas tot premier verkozen zuipschuit Winston Churchill zich afvraagt hoe hij zijn jongens van die bloody beach in Duinkerken moet halen. “De vlijmscherpe dialogen zijn een genot en het uitstekende acteerwerk maakt van Darkest Hour een meeslepende film”, aldus de Volkskrant.

 

Een praktisch onherkenbare Gary Oldman maakt er een geweldige onemanshow van. Hij won dit jaar met deze rol niet voor niets – onder andere – een BAFTA, Golden Globe en Academy Award voor beste acteur. De schminkafdeling heeft wonderen verricht: Oldman zat gedurende de volledige opnameperiode in totaal maar liefst 200 uur in de make-upstoel.

 

Concordia Filmavond begint donderdag 20 december om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 8,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 9 jaar.

Christmas Glee with Change of Key € 12,50 p/p

Vrijdag 21 december om 20.15 uur in Theater Concordia Haastrecht:

Christmas Glee with Change of Key

Dit jaar brengt Change of Key hun eerste Kerst CD ‘Christmas Glee with Change of Key’ uit, speciaal gemaakt voor deze Kerstshow. Samen met de Amerikaanse multi-instrumentalist Tim Crouch, die heeft gezorgd voor de arrangementen van 4 eigen composities en 7 bekende en onbekende Christmas Carols, is dit zilveren schijfje gerealiseerd. De muzikale invulling werd verzorgd door Tim Crouch aangevuld door:  Jeff Taylor – Piano & Accordeon, Buddy Greene – Harmonica, Robby Springfield – Pedalsteel guitar, Marijke de Jong – Piano & Guitar en Joop de Jong – Banjo.

In de home-studio van het trio heeft Daniëlle haar prachtige leadvocals ingezongen en Marijke en Joop zijn verantwoordelijk voor de harmony stemmen. In oktober van dit jaar hebben Tim en de leden van het trio in Amerika de mix en de master gemaakt.  Change of Key is blij met het resultaat en willen dat graag delen tijdens het Kerstconcert op 21 december 2018. Naast de 12 composities van de CD, zullen er tijdens dit concert nog vele songs de revue passeren. Muzikaal wordt het trio bijgestaan door Harm van Sleen op diverse snaarinstrumenten en tenor Arie Poot.
Voor informatie zie flyer, of neem contact op via info@changeofkey.com of 06 54918147

Contact

Cultureel Centrum Concordia

Concordiaplein 1
2851 VV Haastrecht
0182-502202

info@theaterconcordia.nl
http://www.theaterconcordia.nl

In de buurt

Arjan van der Eijk De Echte Bakker

In onze lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch. 's Zomers hebben ...

  • Haastrecht
  • (0,2 km)
Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht

Gemaal De Hooge Boezem toont een spannende expositie ‘1000 jaar leven met water’, een authentieke pompruimte, modellen van bijzondere bouwwerken ...

  • Haastrecht
  • (0,2 km)
Het Witte Hof

Het Witte Hof, de plek voor een lekker kopje koffie, lunch, borrel of diner. Prachtige locatie voor huwelijk, jubileum of ...

  • Haastrecht
  • (0,3 km)