Cultureel Centrum Concordia

Concordia, het gezelligste theater in Krimpenerwaard en omstreken. Concordia biedt een podium aan allerlei (klein)kunstvormen en is een fijne ontmo...

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Activiteiten

Repair Café Haastrecht in Theater Concordia

Donderdag 7 februari is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

 

De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

· huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters

· elektrisch gereedschap

· rollators, stepjes en fietsen

· klokken en uurwerken

· radio’s, versterkers en verlichting

· scharen en messen slijpen

 

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet. Het Repair Café is ook gezellig. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en bij gastheer Rob van Zuijlen bestelt u een lekker bakje koffie als u wilt. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

 

Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht, organiseert elke eerste donderdag van de maand een Repair Café. Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.

Pubquiz in Theater Concordia € 15,00 p/p

Pubquiz in Theater Concordia

 

 

Vrijdag 8 februari om 21.00 uur is er weer een Pubquiz in Theater Concordia in Haastrecht.

 

Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het hele Grand Café is gevuld met 20 teams van 3 tot 5 deelnemers. Je kunt je aanmelden als groep, maar ook als je alleen komt kan je je aanmelden. Van de alleenstaanden zal terplekke een groepje gevormd worden. Minimumleeftijd: 14 jaar.

 

De Pubquiz is een maandelijks terugkerende avond. Datum van de volgende Pubquiz is vrijdag 8 maart 2019.

 

De Pubquiz begint vrijdag 8 februari om 21.00 uur. Kaarten (à € 15,00 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Francis van Broekhuizen & Gregor Bak: Dolle Diva € 15,00 p/p

Francis van Broekhuizen & Gregor Bak: Dolle Diva

 

Zaterdag 9 februari treden Francis van Broekhuizen en Gregor Bak met de voorstelling ‘Dolle Diva’ op in Theater Concordia in Haastrecht.

 

Klassiek zoals je het nog nooit gehoord hebt!

 

In dit unieke recital nemen Francis en Gregor je mee langs allerlei klassiekers in de breedste zin van het woord! Je hoort muziek van Schubert, Grieg, Puccini en Lehar, maar ook Jules de Corte, Cole Porter, Willeke Alberti en verschillende musicalhits ontbreken niet. Francis licht alle nummers toe op haar unieke wijze!

 

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak beginnen op zaterdag 9 februari om 20.15 uur te spelen. Kaarten (à € 15,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Live op zondag: Windfall in Theater Concordia € 7,50 p/p

Zondag 10 februari om 15.00 uur treedt de band Windfall op in Theater Concordia.

 

Lekker de voetjes van de vloer tijdens deze altijd gezellige Country line dance-middag. Windfall is een band die bij elk optreden een enorm enthousiasme ten toon spreid. Windfall heeft speciaal voor deze middag een middagvullend repertoire met country songs.

WINDFALL, opgericht in 1977 in Oudewater (Utrecht), heeft zijn (haar) sporen na bijna 35 jaar duidelijk verdiend.
Het reguliere repertoire bestaat uit songs van de Beatles, Hollies, Fortunes, Doobie Brothers en de Bee Gees en ook songs van Dusty Springfield, Pointer Sisters, Cher, Smokie en The Eagles worden niet vergeten.

 

Windfall begint zondag 10 februari om 15.00 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Challenge Dance and Percussion in Theater Concordia Haastrecht € 10,00 p/p

Zaterdag 16 februari om 20.15 uur treedt de Schoonhovense Challenge Dance and Percussion groep op in Theater Concordia in Haastrecht.

 

Dans- en percussiegroep Challenge combineert dans en live slagwerk tot een spetterende en afwisselende theatervoorstellingen. In de nieuwe voorstelling ‘Constructions’ neemt Challenge het begrip ‘constructies’ letterlijk en figuurlijk onder de loep. Er is een duidelijk samenspel te zien tussen de opzwepende ritmes, stemgeluid en prachtige melodieën, uitgevoerd door de twee muzikanten, en bewegingen van de dansers.

 

Gratis djembé workshop

Kom je ook naar de voorstelling van dans- en percussiegroep Challenge? Dan bieden wij jou graag de mogelijkheid aan om gratis deel te nemen aan een djembé workshop voorafgaand aan de voorstelling (18:30 – 19:10). Hierin zullen de percussionisten van Challenge je meenemen in een kort verhaal over de djembé, waarna je uiteraard zelf aan de slag gaat. Na het uitleggen van drie slagtechnieken, zul je deze toepassen in verschillende ritmes en leer je zelfs te praten middels je djembé. Interesse? Aanmelden djembee-workshop via voorstellingen@theaterconcordia.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is op volgorde van ontvangst aanmelding. Na afloop word je een drankje aangeboden. Wees er snel bij, want er is slechts ruimte voor 12 deelnemers!

 

Challenge Dance and Percussion begint op zaterdag 16 februari om 20.15 uur in Theater Concordia. Kaarten (à € 10,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Live op zondag: The Outlaws in Theater Concordia € 7,50 p/p

Op zondag 17 februari om 15.00 uur treden The Outlaws op in Theater Concordia in Haastrecht. De bandleden van The Outlaws zijn na 45 jaar weer als een hecht team bij elkaar. Deze ‘ouwe rockers’ uit Oudewater laten je de magie van de jaren 60 opnieuw beleven!

 

The Outlaws beginnen zondag 17 februari om 15.00 uur te spelen. Kaarten (à € 7,50) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

6e Blues Festival in Theater Concordia € 10,00 p/p

6e editie Blues Festival in Theater Concordia

 

Bluesfeest met The Guests, St. Louis Slim en Janett & The Blues Baboons.

 

Het Blues Festival in Theater & Grand Café Concordia is inmiddels een begrip en dit jaar is de zesde editie. Zaterdagavond 23 februari kunnen bluesliefhebbers de hele avond genieten van drie bands, op drie podia, in drie verschillende stijlen maar met onmiskenbaar 100% blues!

 

Blues Band The Guests

The Guests’ roots liggen in Ammerstol. Ammerstol heeft een onevenredig aantal bluesliefhebbers en alle bandleden hebben dan ook een warme band met het kleine dorp aan de Lek.

Het repertoire van de Guests bevat songs van Blues-grootheden als the Red Devils, JJ Cale, ZZ-top, BB-King, Canned Heat, Roy Buchanan, Sonny Boy Williamson, Buddy Guy, John Mayall, Muddy Waters en vele anderen. The Guests is geen typische coverband, alle songs zijn ‘Guestified’. Sinds een paar jaar schrijven de Guests hun eigen tekst en muziek voor blues songs en de bron lijkt nog niet opgedroogd. Deze songs komen –zoals het hoort bij Bluesmuziek- ‘Straight from the Heart’.

 

Blues Band St. Louis Slim

St. Louis Slim is opgericht in 2009 en bestaat uit een zangeres en vier mannen afkomstig uit Rotterdam e.o.

· Monique, lead-vocals
Robin, lead- en rhythm guitar

· Arno, bass guitar en backing-vocals

· Michel, bluesharp en backing-vocals

· Peter, drums

Het repertoire bestaat uit een mix van eigen versies van meer en minder bekende songs van de blues-giganten en vooral ook eigen werk.  

Maart 2016  jl. is de 3e CD “Desolated Track” uitgekomen.

Juli  2017 is de nieuw (4e) CD “Empty Places” gereleased.

Een nieuwe (live) CD (mede ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band) staat gepland voor mei 2019.

 

Janett & The Blues Baboons

De band kenmerkt zich door stevig gitaarspel met nummers variërend van BB-King, Etta James, Beth Hart tot Walter Trout en Kenny Wayne Sheppard. The Bluesbaboons staan garant voor een avondje stevige swingende bluesrock.

De rauwe Texas-blues van ZZ Top, het subtiele gitaarwerk van Joe Bonamassa, Rather Go Blind van Etta James, STOP van Sam Brown - maar dan anders - en natuurlijk Little Wing van Hendrix.

Janett & the Blues Baboons brengen een repertoire met blues als rode draad, maar ze zoeken ook de rock en deinzen niet terug voor een subtiele ballad.

Met een minimale bezetting van bas / drums / gitaar en de fantastische stem van Janett wordt een stevige maar open sound neergezet die zich duidelijk onderscheidt. De band komt tot zijn recht op een groot podium, festivals, maar ook in een bruine kroeg, desnoods achter het biljart. Leden band:

· Leo de Jong: Gitaar

· Peter Swijnenburg : Bas

· Ben Schellingerhout: Drums

· Jeannette Nieuwenhout: Zang

 

Deze avond wordt gekenmerkt door afwisseling en muzikaal plezier, voor de echte blues en muziek liefhebber is dit een fantastische avond uit!

 

Het Blues Festival begint zaterdag 23 februari om 20.15 uur. Kaarten (à € 10,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Change of Key

Country Cafe

Country op de zondagmiddag met de vertrouwde huisband Change of Key. Plattelandsmuziek uit de USA met het authentieke gevoel. Ontdek zelf waarom ze zijn uitgeroepen tot ‘Beste Country Trio’ en geniet van een sfeervolle middag in het Grand Café?.

Familiefilm Coco Dancer € 8,00 p/p

In de voorjaarsvakantie draait op woensdagmiddag 27 februari de familiefilm ‘Coco Dancer’ in Theater Concordia in Haastrecht. Kom je ook kijken?

 

Disney-Pixars Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Ga samen met Miguel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes.

 

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguels grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen maken ze een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.

 

Coco Dancer begint woensdag 27 februari om 14.00 uur. Kaarten (à € 4,50 voor kinderen en € 8,00 voor volwassenen) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Op vertoon van je jeugdpaspoort Krimpenerwaard krijg je 10% korting! Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Filmavond 20th Century Women € 8,00 p/p

Op donderdagavond 28 februari is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘20th Century Women’.

 

Dorothea Fields (Annette Bening) voedt als alleenstaande moeder haar tienerzoon Jamie alleen op in Santa Barbara. Ze deelt een groot landelijk huis met een rondtrekkende timmerman en punkkunstenares Abbie. De rebelse vriendin van haar zoon, Julie komt regelmatig op bezoek. De drie vrouwen ontdekken in deze humoristische film de liefde en vrijheid in het zuiden van Californië tijdens de late jaren 70.

 

Concordia Filmavond begint donderdag 28 februari om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 8,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 16 jaar.

Contact

Cultureel Centrum Concordia

Concordiaplein 1
2851 VV Haastrecht
0182-502202

info@theaterconcordia.nl
http://www.theaterconcordia.nl

In de buurt

Arjan van der Eijk De Echte Bakker

In onze lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch. 's Zomers hebben ...

  • Haastrecht
  • (0,2 km)
Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht

Gemaal De Hooge Boezem toont een spannende expositie ‘1000 jaar leven met water’, een authentieke pompruimte, modellen van bijzondere bouwwerken ...

  • Haastrecht
  • (0,2 km)
Het Witte Hof

Het Witte Hof, de plek voor een lekker kopje koffie, lunch, borrel of diner. Prachtige locatie voor huwelijk, jubileum of ...

  • Haastrecht
  • (0,3 km)