De Witte Gravin

Welkom bij De Witte Gravin, een mooie zichtlocatie in het hart van onze moderne melkveehouderij Fa. De Wit-Burggraaf. Stap van je fiets en kom het be…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Welkom bij De Witte Gravin, zichtstal en vergader locatie

Midden in het groene hart, heten we u warm welkom in het hart van ons bedrijf!

We hebben ruim 100 melkkoeien, en 60 stuks jongvee die u vanuit De Witte Gravin (skybox) prachtig kunt zien. Zodra het weer en weiland het toelaat gaan ze natuurlijk naar buiten.Ook hebben we 25 schapen die in maart allemaal lammetjes krijgen, we houden van gezelligheid daarom kunnen kippen, konijnen, hond en poezen niet ontbreken.

Stap dus van de fiets (wandelen of varen kan ook;-) en geniet van een kop koffie of thee ,naar boeren gebruik, met huis gebakken lekkers!

 

uitzicht uit De Witte Gravin

Aanzicht vanaf de Kortsteekterweg

Activiteiten

Vergaderen bij De Witte Gravin

Even weg van de dagelijkse werkomgeving, nieuwe inspiratie opdoen?

De Witte Gravin ontvangt u graag met de luxe die u op kantoor gewent bent en toch heel dicht bij  de dieren van onze boerderij.

U kunt hier met maximaal 35 mensen vergaderen voor een workshop, training of studiedag.

Een verse kop koffie en heerlijk huisgemaakte taart, cake of koek en kaasplankje en een gevulde koelkast na afloop van de vergadering. Tevens verzorgen we ontbijt, lunch of diner naar wens. Al deze zaken maken uw overleg, workshop of cursus zeker tot een succes tel daarbij op WIFI, airconditioning en gratis parkeren.

Even gezond boeren verstand op doen?  Vraag naar de pauze mogelijkheden, zoals een rondleiding over het erf, met uitleg over de visie en werkwijze van onze melkveehouderij. Of een bijzondere wandeling langs de enige nog werkende molen viergang van Aarlanderveen

Boeren Thee € 19,50 p/p

Boeren thee,

Een boeren alternatief voor de High Tea…. en zoals het spreekwoord al zegt;

Wat de boer niet kent dat eet hij niet,  dus verwennen we u alleen met gerechten die door onze boeren zijn goedgekeurd!

4 hartige en 4 zoete gerechten in kleine porties

vanaf 8 personen te reserveren op een tijdstip en dag naar uw keuze. Op woensdagmiddag kunt u reserveren vanaf 4 personen.

 

Feestje? huur De Witte Gravin en verras uw gasten!

Zoekt u een unieke locatie voor uw feestje? 

De Witte Gravin een uitgelezen locatie voor een intiem en sfeervol en uniek feest. Er zijn 40 zitplaatsen en tot 20 staplaatsen u heeft een vrij uitzicht over de koeien, bij mooi weer kunt u gebruik maken van het terras dat uitkijkt over de boomgaard.

U heeft een ruime (verharde) parkeergelegenheid en gratis WIFI, en een speeltuin.

Wat catering betreft bieden we een uitgebreid assortiment taarten en koekjes uit eigen keuken maar ook een buffet met koude en warme gerechten is natuurlijk mogelijk.

Brengt u liever uw eigen catering mee dan kan dat natuurlijk ook, we lichten graag het een en ander toe in een persoonlijk gesprek.

Kom eens kijken!

Elke woensdag van 14.00 tot 17.00 uur zijn we open en kunt u een kijkje nemen in onze zichtstal. Uiteraard onder het genot van een kop koffie, thee of fris met daarbij horende huisgemaakte taart, cake of koek!

melktap

Tijdens de Polderdag 30 mei is de melktap en kaasautomaat geopend bij De Witte Gravin aan de Kortsteekterweg 12 door wethouder dhr. Van Velzen en dhr. Noordermeer van Graafstroom kaas.

In het melk/kaas huisje langs de oprit van de boerderij kunt u vanaf 30 mei terecht voor een heerlijk stukje Graafstroom kaas, Jong, jong-belegen, belegen en oud, met afbeeldingen van de melk leverende boeren. En natuurlijk ook voor de overvolle verse melk direct van de koe voor u gekoeld (€1.00 per liter). Tegen betaling (pin (alleen contactloos) of contant) levert het apparaat de door u gekozen hoeveelheid melk uit het tappunt. Glazen melkflessen zijn tegen betaling (€1.00) verkrijgbaar maar u mag natuurlijk ook uw eigen fles meenemen. Daarnaast zullen de koekjes, jammen en stoofpeertjes uit eigen boomgaard en keuken ook verkrijgbaar zijn. Heerlijke streekproducten dagelijks van 7.00u tot 19.00u op basis van zelfbediening verkrijgbaar, zondag gesloten.

 

 

Vanaf 30 mei 2019

Wij doen mee!

Wij doen mee met de activiteiten rondom de Oude Hollandse Waterlinie, Beleef de Meije.

Alle informatie hierover vind je hier

Contact

De Witte Gravin

Kortsteekterweg 12
2407 AG Alphen aan den Rijn
0172-612670
06-41767585
sari@dewitburggraaf.nl

In de buurt

Zorgboerderij Valkendam

Boerderij Valkendam is een zorgboerderij waar 10 mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. We produceren biologische melk, eieren …

  • Alphen aan den Rijn
  • (1,3 km)
Kaasboerderij De Graaf

Voor ambachtelijke boerenkaas, streekproducten, (kerst)geschenken en rondleidingen en kinderpartijtjes! Boerderijwinkel en Boerderijautomaat!

  • Bodegraven
  • (2,3 km)
De Vooruitgang

Melkveehouderij met dagrecreatie met ontvangstruimte tot 100 personen ideaal voor familiedagen, bedrijfsuitjes… schooluitjes en kinderfeestjes…

  • Aarlanderveen
  • (2,3 km)