Kaasboerderij De Graaf

Voor ambachtelijke boerenkaas, streekproducten, kerstgeschenken en rondleidingen!

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Welkom bij Kaasboerderij de Graaf

Op onze boerderij worden 65 roodbonte koeien gemolken en wordt er van de melk ambachtelijke boerenkaas gemaakt. Deze kaas wordt verkocht in onze eigen boerderijwinkel. Naast boerenkaas, rauwe melk en boerderij-eieren verkopen wij vele andere streekproducten. Van deze smaakvolle producten worden kerstgeschenken gemaakt. Benieuwd hoe het eraan toegaat op een boerderij? Maak een afspraak voor een rondleiding en stel uw vragen!

Kijk voor uitgebreide informatie op www.kaasboerderijdegraaf.nl

 

Onze openingstijden

De boerderij winkel is open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 uur  tot 17.00 uur.   
Rondleidingen en kinderpartijtjes zijn ook mogelijk buiten de openingstijden (m.u.v. zondag). Kijk op de website of bel voor meer informatie.


U kunt nu ook pinnen bij de lekkerste kaasboerderij van Bodegraven!

Activiteiten

Wij doen mee!

Wij doen mee met de activiteiten rondom de Oude Hollandse Waterlinie, Beleef de Meije.

Alle informatie hierover vind je hier

Geschenken

Bent u op zoek naar een origineel cadeau met eerlijke producten uit de omgeving? Dan zijn onze geschenkpakketten iets voor u. Wij maken mooie pakketten gevuld met onze ambachtelijke kaas en veel andere (h)eerlijke streekproducten. De mogelijkheden lopen erg uiteen. Naast de standaard pakketten is het bij Kaasboerderij de Graaf ook mogelijk om zelf uw pakket samen te stellen. Hier kunt u eventueel ook uw eigen producten aan toe voegen. ​Op deze manier kunnen wij u een leuk pakket bieden tegen elk budget. Kijk op onze website, hier vindt u het uitgebreide assortiment inclusief de beschrijving en prijs.

Kinderpartijtje van 6 t/m 11 jaar

Een van de spannendste dagen in het jaar, je partijtje! Als je op onze boerderij je partijtje viert is er één ding zeker: het wordt een groot feest. Het wordt een feestje waar ze op school zeker weten nog over na zullen praten.

We beginnen je partijtje met het uitpakken van eventuele cadeautjes. Vervolgens kijken we een korte film over het maken van kaas en boter. Daarna doen we een wedstrijd kunstkoe melken, ga jij winnen van je vriendjes? Na de wedstrijd kijken we rond in de kaasmakerij en gaan we aan de slag! We gaan Irma helpen met het kaasmaken. Alle kinderen mogen, in een speciale outfit, een laagje over een kaas smeren. Hoe vet is het om een tekening te maken op een echte kaas?! Als het laagje over de kaas zit gaan we wat drinken. Hierbij eten we ook een lekker blokje kaas en een snoepje. Daarna mogen de jassen aan, tijd om buiten bij de dieren te gaan kijken. Gerrit zal je alles vertellen over de dieren, ook beantwoord hij heel graag jouw vragen over de dieren. Heb je altijd al willen weten hoeveel melk een koe per dag geeft? Gerrit gaat dit antwoord geven! Gerrit kan ook wel wat hulp gebruiken, wil jij hem helpen met het voeren van de koeien?

Aangezien wij een kleinschalige boerderij zijn, is er veel mogelijk. Zo is het kinderpartijtje eventueel uit te breiden met heerlijke pannenkoeken. Bel gerust voor informatie over de mogelijkheden. Een kinderpartijtje is geschikt voor de leeftijd van 6 t/m 11 jaar en duurt twee uur. De kosten zijn € 60,00 (maximaal 10 kinderen). De kinderfeestjes zijn alleen mogelijk op basis van reservering. Deelname is op eigen risico.

Met je klas de boerderij over

Kom naar de boerderij om te leren en te ervaren hoe het leven op de boerderij eruit ziet. Je neemt samen met je klas een kijkje in de kaasmakerij, de kaasopslag en de kaaswinkel. Ook mag je kaas proeven en gaan we met z’n allen naar de boerderijdieren. Hoe zwaar is een koe eigenlijk?

​Deze educatieve rondleiding is voor alle leeftijden, duurt anderhalf uur en de kosten bedragen 3,00 per persoon. Deelname is op eigen risico en altijd vooraf reserveren.

Rondleiding over de kaasboerderij

Bent u benieuwd hoe het er op de kaasboerderij aan toe gaat? Tijdens een rondleiding vertellen wij u alles en geven wij u een exclusief kijkje achter de schermen!

Een rondleiding begint op Kaasboerderij de Graaf altijd met een heerlijk kopje koffie of thee met een lekkere koek. Vervolgens zal Irma of Gerrit een korte introductie van zichzelf en de boerderij geven. Na het bekijken van een interessante video over het maken van kaas en boter, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken bij een wedstrijdje kunstkoe melken. Wie heeft de beste techniek en melkt het snelst? Vervolgens laten wij u de kaasmakerij, kaasopslag en de boerderijwinkel zien. Als u alles weet over de kaas, is het tijd om naar buiten te gaan. We nemen een kijkje bij de koeien, kippen en mogelijk ook bij de lammetjes. Tijdens de hele rondleiding is er volop mogelijkheid om uw brandende vragen aan Irma of Gerrit te stellen. Wij beantwoorden ze graag! Na afloop van de rondleiding is het mogelijk om de verse kaas of streekproducten te kopen, zo heeft u een leuk aandenken voor thuis.

Door de interactie en interessante verhalen van Irma of Gerrit, is de rondleiding leuk voor jong en oud. Door de jarenlange ervaring met het geven van rondleidingen, kunnen zij de rondleidingen moeiteloos aanpassen op de groep. Inmiddels hebben namelijk al duizenden mensen van 3 tot 88 jaar een rondleiding gevolgd op de boerderij.

​De duur van de rondleiding is anderhalf uur, op onze boerderij is ruimte voor groepen van maximaal 40 personen. De kosten voor deze unieke rondleiding zijn € 10,00 per persoon inclusief koffie/thee en koek. Vanaf 20 personen geldt een speciaal tarief.

Kunt u geen genoeg krijgen van de boerderij en haar charmes? Dan kunt u de rondleiding ook uitbreiden. Denk hierbij aan echte koeien melken, pannenkoeken eten, boerenlunch ect. Kijk voor meer informatie op onze website

Contact

Kaasboerderij De Graaf

Buitenkerk 56
2411 PC Bodegraven
0172-614704

kaasboerderijdegraaf@kpnmail.nl
http://www.kaasboerderijdegraaf.nl/

In de buurt

Brouwcafé de Molen

Brouwcafé de Molen is de plek om bieren van Brouwerij de Molen te drinken, gesitueerd in historische molen de Arkduif. …

  • Bodegraven
  • (1,0 km)
IJs en koffiesalon De Zoete Inval

Voor het lekkerste vers bereide ijs, koffie of smakelijke lunch bent u bij ons aan het juist fiets! adres.

  • Bodegraven
  • (1,2 km)
Stichting Evertshuis

Het Evertshuis is theater en ontmoetingsplek. Uitvalbasis om Bodegraven-Reeuwijk te leren kennen. Wandel door Bodegraven, fiets langs de waterwegen met …

  • Bodegraven
  • (1,4 km)